Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně se to nezdá. Taková svatba nesvatba bude mít nějaký důvod (jiný než nesnášejí svateb). Je to samozřejmě každého věc, ale u párů, které se měly opravdu rádi jsem se s tím ještě nesetkala.
Jinak ať si každý udělá, jak chce.
Nevadilo. Za usetrene penize bych jela na delsi svatebni cestu. Je to jen na vas. Pokud bude souhlasit partner, tak proc ne? Ja mam v planu si tez nechat svoje prijmeni ![]()
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem 6 let, planujem dite, chtela bych si ho vzit, ale uprimne nesnasim svatby, takze jsem to vymyslela tak aby mi to bylo co nejpříjemnější a to tak ze bychom zasli jen na urad v civilnim, svedky si sehnali na uradu, podepsali papiry a hotovo, bez prstenu, spolecneho prijmeni, rodine to oznamili normalne uz v prubehu. Vadilo by vam to kdyby to tak chtel vas partner/ka? Dokazali byste to prejit?
Pokud to tobe a partnerovi vyhovuje, tak proc ne… Ja sama svatby taky vubec nemusim.. My to udelali taky rychle na radnici, svedky jsme teda meli, pak jsme zasli na rychly obed a bylo… Nam to obema tak vyhovovalo a ostatni, at mi trhnou nohou… Jj, v praci z toho byli vic spatni nez nase rodiny, ktere to akceptovali uplne v pohode ![]()
Mně rozhodně ne, my jsme svatbu jen se svědky měli. Byli jsme ale oblečení a i jsme se fotili.
@pedigka U nás třeba to, že moje rodina čítá víc než 100 členů a manželova 4 lidi, kteří z toho navíc stejně nebyli nadšeni. A taky co kdybych bulela, při tom mě nikdo další vidět nemusí
Každýmu vyhovuje něco jinýho.
Tak můj případ 😂 já vážně nemám ráda svatby, nejsem ráda středem zájmu, nikdy jsem nesnila o princeznovské svatbě, nelíbí se mi šaty. V rodině se traduje historka, že to mám už od dětství, že už v šesti jsem na cizí svatbě pozvracela nevěstu. Moje máma si tátu brala v minišatech v osmi lidech na úřadě a hle, jsou spolu 45 let, neznám stabilnější pár. Já chtěla být vdaná, ne mít svatbu, je to rozdíl. Brali jsme se v zahraničí, měli jsme tam jen dva páry přátel jako svědky, nechala jsem si své příjmení, prstýnky máme, ale ani jeden nenosíme. Máme za sebou sedm krásných let, dvě děti, žádný krize. Naši náš krok pochopili v klidu, rodina manžela hůř, ale vlastně ani ne rodiče, jako vzdálenější příbuzní… Každý to přece ale cítí jinak, proč za tím hledat nějaké problémy ve vztahu či co.. Jo a s faktem, že se děti jmenují jinak než já, nemám nejmenší problém ani já ani oni, necítím žádnou hořkost, takže u pediatra nebo při jednání se školkou atd. občas pro zjednodušení používám vyvdané příjmení, nikdy s tím problém nebyl.
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem 6 let, planujem dite, chtela bych si ho vzit, ale uprimne nesnasim svatby, takze jsem to vymyslela tak aby mi to bylo co nejpříjemnější a to tak ze bychom zasli jen na urad v civilnim, svedky si sehnali na uradu, podepsali papiry a hotovo, bez prstenu, spolecneho prijmeni, rodine to oznamili normalne uz v prubehu. Vadilo by vam to kdyby to tak chtel vas partner/ka? Dokazali byste to prejit?
Nejsem zrovna příznivkyně svateb a divadla za 100 000 se všemi příbuznými až do třetího kolena, ale svědky dva snad seženete. Nejbližší rodině bych to oznámila dopředu s vysvětlením, ostatní by mohli dostat oznámení, že jste se vzali, pokud byste to považovali za nutné, že to musí vědět.
Musíte to ale chtít oba stejně. Aby ti jednou nevyčetl, že si s tebou na svatbě nemohl zatancovat. Chlapi, co dělají rukama, moc ten prstýnek nosit nechtějí. Mně osobně se chlap s prsteny moc nelíbí, takže bych ho nenutila nosit něco, co bude sundavat někde v dílně a zapomínat ho na umyvadle. Sama bych ho nosila už jen tak z radosti z nového šperku, navíc bych vytřela zrak všem řešitelkám, co koukají na levou ruku, zda tam něco máte a nejste vdané. Dovolila jsem si jednou posunout prstýnek na to kýžené místo z důvodu, že mě na prostředníčku mačkal a hned si toho v práci někdo všimnul. Teď snesu jen jeden, ani řetízek na krku nechci.
Mam rada svatby. Manzela bych si vzala klidne znovu a klidne opakovane. Meli jsme krasnou svatbu.
Tebou popsane, tak to bych urcite nechtela. Ty se nerid, jak komu vyhovuje. Mas svou hlavu, tak ji pouzivej a zij svuj zivot.
Mě by to vadilo, nejsem ten typ člověka co musí mít svatbu se 100 lidma, být jak princezna, ale tohle je až moc odbyté.
partner s tím souhlasí? Pokud jo tak tak si to udělejte podle sebe no, pokud ne volila bych nějaký kompromis. Aspon nejlepší kamarády za svědky, prstýnek jako ten symbol manželství…
@LaPaloma my se s muzem presne takhle vzali
svedky z radnice, trada po 10min bylo po vsem. Ale mame prstynky, spolecne prijmeni…
Já už jsem se jednou vdávala, nebylo to nic princeznovského, ale pokud se budu vdávat podruhé (zatim su celkem spokojeně vdaná, takže je to čistá teorie
) tak to udělám taky na úřadě, jen svědky si vezmu vlastní.
Svatby jsou náročný, jednou stačilo ![]()
Zakl. my jsme s manzelem skoro jeste cerstve novomanzelé po takove stvatbe. Ale jak pisi vyse, mam jeho prijmeni, prstynky nosime oba. Rodina nase duvody k takove svatbe pochopila, respektuje. Oznamili jsme to cca tyden po svatbe. Takovy styl vstupu do manzelstvi jsem ja jenom tak na pul pusy nadhodila, ani ne konkretne primo je mu a manzel se chytil. A to jsme oba celkem mladi ![]()
Me by to vadilo…nemam nic proti takove to,,cizi'' svatbe, ale aspon s prstynkama a blizkymi svedky.co na to partner? souhlasi s tim? pokud ano, nechapu co resis ![]()
Mne by to vadilo. Ale rekla bych, ze je vcelku fuk, co ti kdo tady napise. Nikdo z nas neni tvuj partner.
@pedigka píše:
Mně se to nezdá. Taková svatba nesvatba bude mít nějaký důvod (jiný než nesnášejí svateb). Je to samozřejmě každého věc, ale u párů, které se měly opravdu rádi jsem se s tím ještě nesetkala.
Jinak ať si každý udělá, jak chce.
Tak ja třeba taky nesnasim svatby, mam z toho osypky, jak na nas vsichni ziraj.. Pak saskarny v podobe tance, krmeni.. Nedej boze kdyby byl nekdo tak „vtipnej“ a přinesl chomout, trakar, retez a pilku nebo pobodny blbosti..
Nase svatba by byla dost nuda ![]()
Proto nejsme manzele a ani to neplanujem, kdyby naaahodou nekdy tak taky jen se svedky, nechci nic kolem..
Ale prstýnek bysme si vymenili, a kdyz uz tak bysme se aspon vyfotili at mame pamatku a v dzinach bychom taky nesli ![]()