Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jééé, tady samý drobečci jak se tak dívám..Náš " malý " má 10 měsíců a váha: 11kg a 73cm. Porodní váha 2,95kg a 50cm. Ale to je individuální. Někdo je prostě větší a někdo menší. Nedá se řídit podle tabulek. každé miminko je prostě jiné.. ![]()
Páááni jak to čtu tak mám obra
na roce má 81cm a 11kg
narodil se tříkilovej
Moje dítě mělo v roce 11,5 kila a 79 cm, i když to nevíme přesně, při měření nespolupracuje. Samej drobek tady, fakt že jo ![]()
@mrnousekjaninka píše:
Páááni jak to čtu tak mám obrana roce má 81cm a 11kg
narodil se tříkilovej
Taky mám podobnýho obříka-v roce necelých 11 kg a 83 cm ![]()
Tak já přidávám našeho mrňouska v roce 75cm a 8,5 kg, narodil se 3 kg a 49 cm. ![]()
Starsi v roce 11,2 kg a mladsi 9,6 kg.oba se narodili skoro ctyrkilovi:-)
Tak my budeme patřit asi k výjimkám
Já i manžel a vůbec celá naše rodina je normálního vzrůstu (170 - 180cm) i váhově (já 60 kg, manžel 75 kg) a naše dcera (porodní váha 3310 g a 50 cm) má teď v roce 85 cm a 12,3 kg
Doktorka zatím o obezitě nemluví, spíš dceru chválí. Asi hlavně proto, že od 9 měsíce chodí bez držení a je strašně aktivní, a její apetit je chvályhodný - asi po tatínkovi…
I její první slovo tomu odpovídalo „ham“ ![]()
Ahoj pokud vím, tak podle „tabulek“ má být váha v 1 roce trojnásobkem porodní váhy. My to měli přesně.
Ahojky.
My máme na roce 7,5kg a 71cm. Malá se narodila ve 34.tt + 0 a vážila 1500g. Doktor nás teď na roční prohlídce upozorňoval, že je hypotrofická a snaží se jí napasovat do růstových grafů, které jsou mimochodem stavěny od 2kg a pro donošené děti. Máte někdo podobnou zkušenost?
@minimimi1 píše:
Ahojky.My máme na roce 7,5kg a 71cm. Malá se narodila ve 34.tt + 0 a vážila 1500g. Doktor nás teď na roční prohlídce upozorňoval, že je hypotrofická a snaží se jí napasovat do růstových grafů, které jsou mimochodem stavěny od 2kg a pro donošené děti. Máte někdo podobnou zkušenost?
já si myslím, že má pěkné míry, moje dcera měla v roce 70 cm a 8,5 kg, narodila se v 40.tt
Ahoj já si teda už přesně nepamatuji kolik měli děti v roce ale žádný zázrak to nebyl ted za 2 měsíce budou mít 2 roky a jsme na nějakých 82cm a 11kg a podle mudr ok
každé dítě je jiné narodily se 35+2tt a měli váhu 1980g a 44cm jsou to dvojčata