Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nase holcicka mela v roce 8,1kg a 71,5cm, spis drobnejsi, syn mel v roce 74cm a 9,75kg. Ted jsou mu ctyri a ma 105cm, 16,2kg, takove prumerne tebulkove dite.
@kotaska91 Hmmm moje malá nepřibrala ani gram
,A to jí vysokokalorickou stravu, pije 2 krát denně nutridrinky a jí každou hodinu plus sladkosti ![]()
Také máme doma hubeňourku. I přes porodní váhu 4220 g měla v roce jen 9,2 kg a 76 cm. doktorka říkala, že by měla mít tak o půl až kilo víc. Moc to neřeším, oba jsme s mužem tlustý, tak alespoň dítě máme hubené ![]()
V tomhle veku bych neresila, jestli je dite tluste nebo hubene, zdrave dite nema hlad a sni, co potrebuje, kazde se jinak hybe. Pockejte za par let, jak se budou vytahovat.
Malý má 15 měsíců a v roce měl 69 cm a necelých 10 kg…takže do výšky opravdu prďolka
je aktivní, všechno ho zajímá a je to veselé sluníčko…a hold někdo v tom tělocviku pak musí stát na konci řady ![]()
@lucielorenc píše:
Malý má 15 měsíců a v roce měl 69 cm a necelých 10 kg…takže do výšky opravdu prďolkaje aktivní, všechno ho zajímá a je to veselé sluníčko…a hold někdo v tom tělocviku pak musí stát na konci řady
Jů, to je fakt prďolka malinký
.Naše malá teď v 15m o 20cm víc, než tvůj malý. Vaši výšku měla někdy před 5.měsícem věku
. Já si zas říkám, do jaké výšky, proboha, vyroste ![]()
No je to prcek
přitom já mám 174 cm a tatínek 176 cm, takže vyloženě trpaslíci nejsme, tak uvidíme, třeba to ještě dožene
Dr. říkala, že pokud by nevyrostl, tak to budeme řešit v 1,5 roce. Ale roste, dlouhán z něj asi, ale nikdy nebude ![]()
Ahoj můj 15 měsíční syn měl porodní váhu 3292g a teď má 9kg, mám strach aby to nebylo málo
@Michelle0703 píše:
Ahoj můj 15 měsíční syn měl porodní váhu 3292g a teď má 9kg, mám strach aby to nebylo málo
a co říká dětská doktorka na to?
Když jsme byly u doktorky ve 12 měsících tak měl 8130g a měřil 71cm a to říkala že je vše v pořádku
@Michelle0703 píše:
Když jsme byly u doktorky ve 12 měsících tak měl 8130g a měřil 71cm a to říkala že je vše v pořádku
no tak teď za 3 měsíce přibral téměř 1 kilo, tak je to určitě v pořádku i teď - divné by bylo, kdyby přestal přibírat nebo zhubl, to co píšeš, je v pořádku
Ono se ta váha občas mění někdy je to i necelých 9kg ale min jak 8,7 to není
@Michelle0703 píše:
Ono se ta váha občas mění někdy je to i necelých 9kg ale min jak 8,7 to není
to bude podle toho, jak je vykakaný, vyčuraný - tak velké dítě nemusíš už vážit nějak často, jestli vypadá spokojeně, tak je to určitě dobré