Váha miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
28.5.10 08:21

Občas jsme to tu probíraly a doktoři se spletou klidně o půl kila :wink: Měření je dost nepřesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
28.5.10 08:30

Pokud bude mít porodní váhu aspoň 2,5kg tak už je to v normě a to ještě určitě nabere pokud to v bříšku vydrží do termínu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
28.5.10 08:31

Ahoj,ja jsem ted 14 dni po porodu.Moje dcerka Adelka se v 8 mesici v podstate s vahou zastavila a tak me sledovali,ale do nemocnice jsem nemusela.Tu vahu mimca neovlivnis,ja se cpala a pribirala jsem jen ja :-).Kazdopadne jsem z toho mela take nervy,ale porodila jsem krasnou a zdravou holcicku,ktera vazila 2,600kg coz v terminu opravdu neni moc.Ale na druhou stranu je krasna malinka a skvele se mi rodilo.Urcite si s tim nelam hlavu a pokud se mimcu dari,tak se nenervuj a uzivej si posledni tydny tehu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.5.10 08:57

Holky, děkuju vám všem za příspěvky :kytka: Už budu klidná :-) Jste moc hodný, že jste napsaly, děkuju!! :kytka: Moc mi to pomohlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
28.5.10 10:13

Ahoj! Mně dr. řekl ve 32tt, že je mimi menší - že bude mít maximálně 3,1kg. Teď jsem 39tt a jiný dr. říkal, že budeme mít tak 3,6kg.
U malýho v 1. těhu mně těsně před porodem dr. vyděsila, že mám strašně veliký břicho a hned mně hnala na UZ, kde říkali tak 4,4kg - 4,6kg 8-o - což jsem si na první porod nedokázala představit.
Nakonec měl 4,05kg, takže se to fakt odhadnout asi nedá! Slyšela jsem, že někteří dr. to měří podle obvodu hlavičky (nevím, co je na tom pravdy) a každý máme přece jiný tvar, takže odhadnout to přesně nejde. Moje gynekoložka mi říkala, že musím vždycky počítat +- 500g. Takže se nenervuj a buď v klidu!
:mrgreen:
A s přibíráním to bude asi podobné - u prvního jsem jedla jak neuvázaná a přibrala jsem 15kg. Teď u druhého nemám na jídlo moc chuť a mám 13kg.
Nejvíc tobě i mimi prospěje klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milli 76
28.5.10 14:40

pro Jiriccu: Ahojky, před jedenácti lety se mi narodila dcerka ve 38+4 týdnu. Váha 2350g a 45cm. Označovali ji jako hypotrofa. Jinak úplně zdravé miminko, jen s malou porodní váhou. Když jsem kvůli tomu chodila do rizikové poradny, tak mě vždycky primářka radila jíst sladké ( větrníčky jsem měla naordinované na každý den). Prý po sladkém mimča rostou. Jenže já na sladký, neměla ani pomyšlení. Do dvou let byla o proti ostatním vrstevníkům stále menší. A dnes je skoro ve třídě největší. Oni to doženou. Na závěr jedna malá rada: Nakup si raději pár oblečků menší velikosti. My plavaly i v 50. Jinak přeji hodně štěstí a zdravé miminko.

• Citovat
  • Upravit
25
28.5.10 17:03

Děkuju :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.5.10 20:56

Ja bych jeste dodala,ze se mala sice narodila ve 40tydnu s vahou 2,600kg.Ale dnes po 14 dnech ma skoro tri kila,coz doktorka rikala,ze je uzasne,jak tak krasne pribira.Ono se ji bude darit,az bude u tebe a budes kojit,hlavne se nestresuj,ja byla v nervech a nakonec nebylovubec proc.A neco malo nakonec.Odhadni vaha byla 2,100 a narodila se 2,600.Takze i doktori se muzou seknout a to az o 500gr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.5.10 08:16

Děkuju :kytka: Holčičce přeju moc a moc zdravíčka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.10 11:33

Mě ted doktor ve 33tt, řekl že malá váží asi 2100g. Že to ještě do konce těhotenství vypilujeme. Jsem zvědavá jak? :mrgreen: Malý když se narodil mě 2900g a já vážila jen 2200g. Takže bych se nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
3.6.10 23:36

Jůů,Sara1000,máš holčičku přesně o 10 let mladší než já :wink: Tak přeju,ať vám hezky roste!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
7.6.10 14:08
vitecek píše:
Jůů,Sara1000,máš holčičku přesně o 10 let mladší než já :wink: Tak přeju,ať vám hezky roste!! :kytka:

Dekujeme za pranicko.Ty jo deset let,to je let.Strasne to leti,uz nam bude mesic a ja mam pocit,ze jsem si Adelku teprve prinesla z nemocnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milli 76
19.6.10 20:36

Ahoj holky, čekáme třetí ( opět holčička). První dcera se narodila ve 42. týdnu s váhou 3014g a 50cm. Druhá dcera ve 39. týdnu s váhou 2350g a 45cm. Minulý týden jsem byla na velkém UZ a opět jsme menší a drobnější, než bychom měly být. Na předchozích UZ jsme byly tak o týden větší a najednou jsme - 10 dní. Jinak placenta a pupečník v naprostém pořádku. Doktor říkal, že když se nám mimčo opět ve váze opožďuje, že jde nejspíše o genetickou záležitost. Pro jistotu budeme pod častější kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
20.6.10 10:14

Ahoj

Nevím, jestli Tě uklidním, ale mně řekl Dr, že to není nenormální. Ve 28tt mělo moje mimi jen?!!!780g a nyní čekám na další ultrazvuk za tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí