Váha miminka

25
27.5.10 21:45

Váha miminka

Ahoj, mamky, chodím na tyto stránky už pár týdnů a konečně jsem se zaregistrovala.
Byla jsem na kontrole u MUDr. a naše malá má v 35.tt jen 2005g. Nevíte co dělat, aby víc přibrala? Můj první měl v 36.tt 2880g, to je docela rozdíl. Bojím se, že bude malá, abych nemusela dlouho ležet ve špitále, než přibere a tak. Nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
491
27.5.10 21:49

Ahojky, nám měřil a vážil malou pan doktor v 34+0tt a měla 2326g a 45 cm, ale říkal, že v těchto týdnech už záleží i na proporcích rodičů, že tam hraje roli už i genetika, takže určitě neměj strach, kdyby se panu doktorovi něco nezdálo, určitě by už něco podnikl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.5.10 22:00

Tak to vy jste pěkně velicí proti nám. Doktorka mi právě kontrolovala i placentu, že se jí ta váha zdála malá a placenta je snad ok teda, když nic neříkala. Jsem z toho na nervy, protože se už otvírám a malej byl o 4 týdny dřív, tak se bojím, abych nešla i teď rodit dřív a ještě takovýho prcka malýho. Říkala mi teda, že jsem drobná (i když to se mi moc nezdá, když mám normálně 170/57), tak že nemám čekat žádnýho giganta. Ale já jsem měla por.váhu 4kg a můj měl 4,2kg, takže podle rodičů má co dohánět :-) Ne, že bych chtěla rodit tak velký dítě, ale prostě se bojím, no. Dneska jsem jí poslala skoro celou čokoládu, tak by mohla mlsat a přibírat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
27.5.10 22:01

nemám s tím sice moc zkušeností, ale ta váha se může od skutečnosti lišit, oni to přesně nezměří, ne? Kamarádce řekl doktor při přeměřování, že má +- 800g, což už je docela dost, zbytečně bych se nestresovala, když ti dr. neřekl že by bylo něco špatně, tak se zbytečně nenervuj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.5.10 22:06

jo švagrové říkala, že malá má 3,400 max. tak 3,600
a jaké bylo překvýpko, když se malá za dva dny narodila a měla 4,200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
27.5.10 22:06

Tohle myslím nijak neovlivníš…

Ale nevím, proč bys musela dlouho ležet v nemocnici? Narodí-li se v termínu a bude-li každý den přibírat tak, jak má, její porodní váha by neměla rozhodovat, ne? Nijak extrémně maličká nebude, když už má 2 kg, za dalších 5 týdnů si ještě dost nabere.

Příspěvek upraven 27.05.10 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
27.5.10 22:08

Kromě toho nám např. ultrazvuk 3 dny před porodem ukazoval, že dcerka bude mít 3,5 kg… po porodu měla 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
27.5.10 22:09

Čokoládou to asi nevylepšíš - první jsem krmila rakvičkama se šlehačkou a měla 4kg, při druhé jsem moc nejedla, přibrala málo ani vitamíny jsem jí pravidelně nekrmila, to se teď tvrdí, že těhuvitamíny můžou za vysokou porodní váhu miminek a měla 4 a čtvrt kg. Mimochodem i můj dr. i dr. v porodnici podle utz tvrdili, že druhá bude mít 3,7kg, tak jsem plesala, že bude menší a houbes :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.5.10 22:17

Jé, děkuju za reakce všem, hned je mi trochu líp :-) Tak doufám, že malá ještě těch pár týdnů vydrží v bříšku, ať nás nepřekvapí, jak malej. Za 12 dní jdu znova na kontrolu, tak snad už ta váha bude lepší. Já vím, že to doktoři podle UZ nemůžou určit přesně, ale u malýho to právě doktorce vyšlo…
No, snad to dobře dopadne. To jsou takový nervy už když je to mimi v bříšku, to je hrozný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.5.10 22:22

Já vitamíny beru taky už od začátku, protože jsem ještě kojila kluka, když jsem otěhotněla, tak aby nám nic nechybělo. A teď ještě beru jód, kvůli štítné žláze, že mám nějakej ten hormon na hraně (nevím jakej, nevyznám se v tom), tak to beru na střídačku.
Kámoška do mě hučí, ať pořádně jím, ať se přejídám, že z toho malá přibere, ale mě poslední dobou dělá jídlo problémy. Asi jak už si tam mimi zabírá hodně místa, tak mi bývá od žaludku těžko, tak musím opatrně, jinak by to šlo všechno ven :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
27.5.10 22:39

Jiricce hele náš malý se narodil absolutně donošený ve 38. tt. a přesto měl porodní váhu jenom 1940g. Myslím, že miminko ještě něco přibere a pokud bude přibírat, tak si vás v porodnici nejspíš dlouho nenechají maximálně 2 až 3 dny navíc. Mě teda maylýho odvezli na nedonošence, ale spíš jen tak pro formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.5.10 22:52

Jiricce-neboj,ono to UTZ nejde az tak presne odhadnout.U prvniho syna me ke konci dr.strasil,ze je maly prtavy, dva dny pred porodem max 2,8..a houby..mimco melo skoro 3,3kg. pry bude dlouhy,ale drobny a bylo to presne naopak-ac jsme oba s manzelem dlouhani,maly mel jen 48cm…takze tak.Ted mi zas rikaji,ze je miminko vetsi,ale beru to tak odhadove(urcite pocitam,ze odchylka na UTZ muze byt toho pul kg)
Jinak svou stravou vahu plodu ovlivnit nemuzes.To je povera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
27.5.10 23:00

Já už teda na odhady nevěřím :wink: U syna odhadli 3,5 kg a měl o celé kilo víc,a to se narodil ve 39.tt.
Takže bych se k tomu zase tolik neupínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
27.5.10 23:08

Ahojky, nevím , kolik měly naše holky v ajkém týdnu, ale narodily se 2960 a 2700g. Obzvlášt u tý mladší mě cca od 32tt hlídali průtoky atd. Jinak u váhy se počítá s 10% nepřesností, starší dceru odhadovali na 3500g a mladší taky přes 3kg. Kdyby semjim něco nezdálo, budou to řešit hned. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
1853
28.5.10 06:28

taky bych to neviděla tragicky z tou váhou -nicméně jsem taky s vykrmovali dítě v břichu s kamarádkou -bílkovinama(pribináky ,vejce,mlíko +já navíc koblihy a musím uznat ,že u mě to efekt mělo (jestli teda malej nebyl velkej z jinýho důvodu :wink: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí