Váha plodu vzhledem k týdnům

55
7.6.20 14:11

Váha plodu vzhledem k týdnům

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je uváděna váha plodu vzhledem k týdnům? Uvádí se váha k ukončenému týdnu nebo k jeho začátku? Mám aplikaci Těhotenství + a tam např. uvádí, že v 37. týdnu je váha dítěte cca 2,8 kg. Je to tedy k 36+1 a nebo až vysloveně k tomu ukončenému dni, tedy 37+0? Snad jsem to dobře vysvětlila. Já vím, že váhy jsou orientační, ale jen by mě to zajímalo. Moc děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
7.6.20 14:32

To nevím, každopádně ta aplikace neodpovídá ani centimetry. Navíc každy dítě váží už ke konci úplně jinak..

• Citovat
  • Upravit
55
7.6.20 14:42

@mackA159 Mě taky přijde, že to moc nesedí. Minulý týden v pátek jsem byla na UZ, to jsem byla 35+6 a malý měl 2,5 kg. Takže kdyby bylo k začátku 37., tak by to znamenalo, že je celkem malý. Kdyby to ale bylo k tomu ukončenému týdnu, tudíž ke včerejšku, tak by to bylo tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
7.6.20 15:01

Ta vaha je stejně orientační a jestli meris den pred nebo potom neni zas tak rozhodujici, behem dne ti nepribere skokem. Navic ne kazde dite je podle tabulky, a ten odhad muze byt klidne o pul kila mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
7.6.20 15:05

Řešíš blbosti fakt ;) tímto stylem se po porodu zblaznis, to ti to dítě budou strkat do tabulek furt, jestli probírá, kolik, kolik váží měří, obvod hlavy… Jak už se píše, odhad u lékaře je +-500g, takze tvé dítě může mít 3 kila nebo jen 2. Navíc děti se rodí s váhou 2,5 kila a i 4,5 a jsou zdravé. Tak nějaké gramy neřeš. Když se vrátím k aplikaci, myslím, že tam střílí váhy trochu od boku, nějak vychází z průměru. A myslím, že se to vztahuje k ukončenému týdnu, takže k 37+0. Tak hodně štěstí k porodu a ať ten konec rychle uteče :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.6.20 15:22

@thalasan Děkuju za odpověď, já vím, že už váhy jsou hodně orientační. Mě se jednalo hlavně o to, jestli to uvádějí k ukončenému týdnu, to už by pak sedělo trochu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí