Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, zda některá z vás užívala tento přípravek na prevenci proti zánětům močových cest V těhotenství.
Opakované potíže jsem měla už před těhotenstvím, nyní se potíže ještě zhoršily.
S gynekologem jsme se domluvila na užívání přípravku Blokurima jako prevenci před záněty, ale nebavili jsme se o tom, že jsou dva druhy. V lékárně mi nabídli tuto variantu Uro +, u které je sice uvedeno, že je vhodná i v těhotenství. Ale teď po měsíci užívání jsem zjistila, že třeba lék urovaxom, který má podobné složení jako daná blokurima uro (kontrétně lyzát bakterie E. Coli), se nedoporučuje v těhotenství, a v 1. trimestru vůbec.
Nemá s tím prosím někdo zkušenost?
Samozřejmě me trochu přepadl strach, protože jsem to užívala skoro celý měsíc ![]()
@Beruska253
Ja mela na akutni problem v těhotenství od gynekologa blokurimu akut. Myslim, ze tam nebude velky rozdil ve slozeni, jen v množství ucinnych latek. Verila bych doktorovi, urcite vi co dela ![]()
@Anna85 no jde o to, že tu variantu uro mi prodali v lékárně, a už jsem to dál nestudovala.
Teď už jsem přešla na tu formu akut, kde je v podstatě jen ta manóza.
Dr mi dal tehdy letacek i na tu druhou variantu, kdybych chtela uzivat preventivne. Ale uz si bohuzel nepamatuju jestli rikal i v těhotenství.
@Anna85 děkuju za odpověď. Urcitě se na to zeptám až půjdu na další kontrolu ![]()
Dobré odpoledne! Potřebovala bych poradit, protože se teď nemám koho zeptat. Jsem dnes 38+2, porod nejspíš ke konci dalšího týdne indikovaný kvůli tlaku a dnes z odběru moči v poradně v nemocnici zjištěn nejspíš zánět moč. Mě nic neřeže ani nepálí při čůrání, kdyby dnes tu moč nebrali, tak o tom ani nevím. Navíc beru macmiror na streptokoka, tak prý by to mohlo ovlivnit i ty výsledky moči. ![]()
A teď k dotazu - po telefonu mi volala výsledky té moči sestra, že mi Dr vzkazuje ať si koupím blokurimu. Koupila jsem si tu po 10ti sáčcích ( když mám tedy příští týden někdy ke konci rodit), ale nevím jak užívat. Jestli tu rychlou variantu - první den 4 sáčky, druhý den 3 sáčky a další dny po 1 sáčku, nebo tu dlouhodobou - 1 sáček denně. V lékárně mi nebyli schopní poradit. Neublíží to miminku?
Jedná se pouze o D-manózu tzn. pouhý cukr
neskutečně účinný doplněk stravy.7 let jsem byla chronicky nemocná s trvalym infektem močových cest a z blokurimy jsem byla 9 měsíců téměř živa, jen aby se nemusely davat atb.Je to naprosto bezpečné
Samozřejmě dodržujte dávkování, které je uvedeno v letáku. Zabírá ihned. Hodně štěstí, ať vás to rychle přejde ![]()
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne! Potřebovala bych poradit, protože se teď nemám koho zeptat. Jsem dnes 38+2, porod nejspíš ke konci dalšího týdne indikovaný kvůli tlaku a dnes z odběru moči v poradně v nemocnici zjištěn nejspíš zánět moč. Mě nic neřeže ani nepálí při čůrání, kdyby dnes tu moč nebrali, tak o tom ani nevím. Navíc beru macmiror na streptokoka, tak prý by to mohlo ovlivnit i ty výsledky moči.A teď k dotazu - po telefonu mi volala výsledky té moči sestra, že mi Dr vzkazuje ať si koupím blokurimu. Koupila jsem si tu po 10ti sáčcích ( když mám tedy příští týden někdy ke konci rodit), ale nevím jak užívat. Jestli tu rychlou variantu - první den 4 sáčky, druhý den 3 sáčky a další dny po 1 sáčku, nebo tu dlouhodobou - 1 sáček denně. V lékárně mi nebyli schopní poradit. Neublíží to miminku?