Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak naše Niky má na 6tém měsíci skoro 11 kilo…Je to naše mufínka..Prostě jsem přestala ve druhém měsíci kojit a pak jen umělá strava a Niky přibírá a přibírá..I když od 4tého měsíce ,kdy jsme začali s příkrmy se to už tlumí…Na porodu měla 3850g a 51cm. Je celá po tatínkovi..tak snad to i jako on pak vyběhá
)
Ahoj holky,
Nancy,teda to zírám,Tvá Niky je teda pořádný kousek ženský
,ale závidím Ti,že dobře papáte.
Jinak moje Niki měla v 6m 7,50kg a 69cm.Porodní váha 3,75kg a 50cm-na chlup jsme to v půl roce zdvojnásobili ![]()
Ahoj Naďa a Niki
Malej měl v šesti měsících něco přes 9 kg a 72 cm. Porodní váha byla 3500 g a měřil 52 cm (a to byl o měsíc dřív
). Je prostě veliký…
Ahojky,
náš Jáchym měl porodní váhu 2 290g a 45cm (byl nar. na 35tt) a v půl roce jsme měli 7,3 kg a 68cm .. Do těch 6ti měs. plně kojen, občas přikrmován..
Strašně mi nabíral zezačátku, ve třech měs byl hotový medenec, ale prý to jen nabíral síly a doháněl své předčasné narození a váhový deficit..
Andrea a Jáchym 7 měs.
Náš Kubík porodní váha 3990g a 53cm a ted v půl roce má 8920g a 72 cm, je to kusanec ![]()
Ahojky maminky
Honzík se narodil 07.06.2011,3290g/48cm s Fallot.tetralogií pro kterou byl operován v Praze-Motole
V půl roce(09.12.2011) vážil 6740g/68cm.Naposledy byl vážen 20.01.2012 a měl 7480g.Nyní s ním jdu opět na vážení a tak jsem zvědavá,kolik čertík přibral ![]()
Můj syn v půl roce vážil 7970g a měřil 70cm. Vždycky když jsme šli na prohlídku, byl největší ze stejně starých miminek
Ale on už měl dobrý základ od narození 3700g a 52cm-plně kojený.
Ahoj, já bych se vůbec nestresovala váhou mimča-pokud ti pěkně papá a je čilé-né každý je obřík. Naše Maruška měla teď v půl roce tak jak vy těch 6950g a 68cm-asi bude po tatínkovi baštit jak žiravina a nepřibírat
. Vůbec mi nepřijde, že by byla nějaká drobná-dokonce má i faldiky ![]()
A Maruška spí celou noc???
Honzík ne,rostou mu zoubky
Dole má dva…zaječí
a na horní dásni jsou vidět už tři zoubky a začíná růst čtvrtý
Takže se často budí…
Dávám mu Nurofen-sirup.
Pavučinka píše:
A Maruška spí celou noc???Honzík ne,rostou mu zoubky
Dole má dva…zaječí
![]()
a na horní dásni jsou vidět už tři zoubky a začíná růst čtvrtý
Takže se často budí…
Dávám mu Nurofen-sirup.
Nám taky teď rostou zoubky-příde mi, že spodní i horní-dole je už vidět špička jednoho zoubku. V noci se mi budí dvakrát na jídlo, zato přes den je šíleně protivná a uplakaná-chce být furt na rukách a na naší domácnosti to začíná být znát
. Já dávám kalgel a nepříde mi, že by to nějak pomohlo.
Pravda Barunko,u nás je to podobné…Ve dne je taktéž protivný..Ale on má ještě k tomu havárky…Hned vysvětlím
Když mu bylo 7měsíců tak tu etapu do 8měsíce se naučil sedět i lézt
No a teď se kdekoliv u nábytku postaví i v postýlce a přidržuje se,ale i to je mu málo a tak potom havaruje
A to je každou chvíli…Hned se naštve..
Tak my teď zápasíme stím, že slečna by chtěla sedět, ale ještě si sama nesedne-je to zvědavá ženská a musí vidět okolo což vleže nejde
. Manžel přišel z práce a směje se, že když brečí tak se dívá na mě jestli ji pujdu vysvobodit-je to malý mamináč. Tak to, že ti tak brzo pochoduje ti moc nezávidím-já si užívám, že leží jak placka ![]()
Ahojky
No právě to je neustále hlídání
Ještě tak úplně nepochoduje,ale brzy to bude..
Snad to bude o trochu lepší s těmi bouračkami když začne chodit
Slečna se brzy posadí a to se jí bude líbit,když skoro všude uvidí
![]()
Já se chození docela děsím-na malé je vidět, že bude všivák-ona kouká kde co provést
. Máme pejska a když se přiblíží kní tak ho hned chytá a casnuje ho-ještě, že má takovou trpělivost-bude chudák až si malá kněmu doběhne.