Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký večer maminky, blíží se čas pečení a já se ptám - co vše budete péct tento rok? A zda máte náhradu klasického potravinářského barviva, nějakou zdravější. ![]()
Ty děláš nějaký barevný cukroví? My jen klasiku max s čokoládovou polevu.
@JancaS84 Ano, ano linecké dělám s polevou, třeba prasátka hezky růžové, to samé perníčky zdobíme i barevně ne jen bíle a marcipánové cukroví a red velvet crinkles + taky klasické čoko.
![]()
Perníčky. Jenom. Jen pro zábavu s dcerou na smutné, šedivé dopoledne. Maximálně ještě něco když bude chuť. Víc nic. Dostáváme od babiček a po vánocích to stejně už nikdo ne..re. pak by toho bylo zase hromady.
Velice omezene..jen, abych měla na rozdávání
Tak 5 těch nejoblíbenějších
Pořád si stahuji a ukládám recepty. Našla jsem růžová srdíčka. Tam se má dát malinový puding do těsta. Musím se podívat.
Budu dělat náš stálý repertoár pečené i nepečené. Ale chtěla bych taky trošku jiné. Co je plněné, to u nás bude trefa i novinka. Máme rádi plněné cukroví.
https://pecenecukrovi.cz/…cukrovi.html
@Kelsey1 Děkuji za recept.
Vypadá to moc hezky, taky odzkoušíme. Jaké ještě plněné pečete? ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Já takhle jednou dělala pistáciové cukroví. Takže zelené. A jedna známá dělávala tyčinky a do čokolády dávala chilli. Zajímavá kombinace.
@radkakocorkouva1 píše: Více
Linecké na xy způsobů, košíčky plněné, rohlíčky světlé a tmavé, ořechy světlé a tmavé, makové plněné povidly, kávové, kokosové těsto, ořechová kolečka, išelské, banánky, trubičky čokoládové, pařížské atd. Podle nálady. Nepečené Rafaelo, Bounty. Úly a medovníkové kuličky. Klidně víc druhů cukroví na jeden zátah. Na takové pečení mám náladu jen v prosinci. A cíleně toho dělám víc a hned odeberu od každého do mrazáku. Pak vytáhnu někdy v neděli po obědě trochu na talíř, když má přijít pozdě ohlášená návštěva. Úspěch na světě. Ale jen v prosinci takhle peču. Přes rok se mi nechce.
Syn si prosí letos makronky. Ty jsem zatím nikdy nedělala. Takže makronky budou opravdu moje novinka.
Roztrhl se mi po letech látkový cukrářský pytlík na zdobení, plnění. Plastový nevydržel dlouho. Musím sehnat zas bavlněný. Ať můžeme tvořit.
@Kelsey1 píše: Více
Mám látkové, ale poslední dobou jsem si zvykla na jednorázové igelitove. Ty co používají cukráři. Jsou pevne. Ustrihnu podle potreby, mám špičky úzké i široké. Vyhovuje mi, že můžu naplnit víc pytlíku najednou, zbytek zatočit a dát do lednice s použít později nebo druhý den. Plním pytlikem i krémy a džemy. Látkové jsem proplachla horkou vodou a dala do pračky, tyhle rovnou vyhodim
Jsou fajn i na zdobení polevou, udělat mřížkování třeba, nebo kdo zdobí perníky
@adresa zkusila jsem jednorázové, ale praskalo mi to. Které kupuješ? Možná jsem měla špatnou značku
Měla jsem ten bavlněný asi 15 let. Plastový 1-2 roky a bylo po něm. Chci zpátky bavlněné.
Dcera chce se ptá, kdy konečně zas udělám věnečky a nemám je čím udělat.