Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KarotkaGreen záleží kolik mu je, našemu bylo 9 měsíců, udělala jsem verzi lineckého které nebylo tak sladké aby měl na ochutnání, k večeři dostal variantu bramborového salátu, ale bez majonézy, cibule a prostě všeho co ještě nemoh, takže taky spíš brambor se zeleninou
a kousek File bez kostí. Dárků měl Teda hodně, tam šlo o to že ho nejvíc bavilo trhat ten vánoční papír
bylo jsem doma jenom ve 3 a k babičkam se jelo druhý den. Zabezpečení jsem žádné nedělala.
S detmi nebo bez vsechno mam stejne, stromek na zemi, cukrovi na stole, svete div se, i nam hori adventni venec…cukrovi nezajimave pro batole, k stedrivecerni veceri melo 9 mesicni batole kukuřičný křupky, na rozdavani darku uz davno spalo ![]()
@Pavlička píše:
S detmi nebo bez vsechno mam stejne, stromek na zemi, cukrovi na stole, svete div se, i nam hori adventni venec…cukrovi nezajimave pro batole, k stedrivecerni veceri melo 9 mesicni batole kukuřičný křupky, na rozdavani darku uz davno spalo
no ten věnec, to by mě teda někteří asi ještě dlouho pomlouvali
naše teda má 9měsíců a vím, že bude mít kolem sebe spoustu bodyguardů ![]()
@Kriss Tina píše:
@KarotkaGreen záleží kolik mu je, našemu bylo 9 měsíců, udělala jsem verzi lineckého které nebylo tak sladké aby měl na ochutnání, k večeři dostal variantu bramborového salátu, ale bez majonézy, cibule a prostě všeho co ještě nemoh, takže taky spíš brambor se zeleninoua kousek File bez kostí. Dárků měl Teda hodně, tam šlo o to že ho nejvíc bavilo trhat ten vánoční papír
bylo jsem doma jenom ve 3 a k babičkam se jelo druhý den. Zabezpečení jsem žádné nedělala.
tak ten náš vyloženě jde po tom, co jíme my. má 9m ![]()
@Hadumi proč neměl dárky? A proč ho dávat spát? Mě by to přišlo hrozně lito takhle odstrcit ročního prcka od vánoc.. Přece jenom to ještě tak nevnímá.. Ale malá má pár dní před vánoci rok bude snami u večeře v zidlicce . Dárky pod stromečkem také bude mít. Teda i minulý rok co měla malá asi 14 dní měla pod tým stromečkem něco i když spinkala.. Nechápu to prostě. I když to dítě nemá ještě stoho rozum ale nějaká ta hračka by určitě ročnímu dítěti udělá radost
Starší je lednová, na její první Vánoce jsme měli vše při starém. Stromek na zemi, cukroví klasické, dárky měla. Stromek, cukroví, ani dárky ji nezajímaly
Obrala spodní patro ozdob, chvíli si s tím hrála a tím to skončilo. Cukroví ochutnala, zahodila. Dárky ji nebavilo rozbalovat. Mladší bude mít teď na Vánoce 1,5 roku a taky nebudu nic přizpůsobovat. Sladké už jí delší dobu (starší sourozenec no), na večeři dostanou obě lososa a bramborovou kaši, salát nejí ani starší skoro 5 letá. Dárků bude mít stejně jako starší, ta už to hlídá.
@kacka52 píše:
Starší je lednová, na její první Vánoce jsme měli vše při starém. Stromek na zemi, cukroví klasické, dárky měla. Stromek, cukroví, ani dárky ji nezajímalyObrala spodní patro ozdob, chvíli si s tím hrála a tím to skončilo. Cukroví ochutnala, zahodila. Dárky ji nebavilo rozbalovat. Mladší bude mít teď na Vánoce 1,5 roku a taky nebudu nic přizpůsobovat. Sladké už jí delší dobu (starší sourozenec no), na večeři dostanou obě lososa a bramborovou kaši, salát nejí ani starší skoro 5 letá. Dárků bude mít stejně jako starší, ta už to hlídá.
Obrala spodní patro u každého stromečku nebo jen doma? ![]()
@KarotkaGreen Jenom doma, jinak jsme všude jen chvilku, takže nemá tolik času. Mladší ho obrala loni taky.
@Michaeladudkova 312 měl dárky od příbuzných, od nás rodičů ne. Proč jsme ho dali spát? Protože jsme neměli potřebu tu mít uječené a unavené batole, kterému je nějaký strom a vánoční atmosféra šumák. Na večeři s námi samozřejmě byl. Letos to plánujeme stejně, ale dárek dostane už i od nás rodičů
. Strávil s námi celý den, jen na to rozbalování prostě nebyl a všichni jsme si to užili.
@KarotkaGreen Letos to asi nebude o nic lepší, mladší je strašně zvědavá a neskutečně vynalézavá. Mám takový dojem, že stromek loni snad i povalila
Ale přežilo jak dítě, tak strom ve zdraví.
@vegy naší bude na vánoce rok a dva měsíce, vše jí už s náma, takže cukroví a štědrovečerní večeři dostane klasickou. Stromek se bude muset naučit nechat na pokoji jako některé jiné věci doma. Takže žádné změny se konat nebudou ![]()