Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky letos jsem o vanocich sam. Vubec me to netrapi
Budu mit klid a pohodu. Vajecnak u pohadky a rizky a salat jen pro sebe
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou)
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí
Však si klidně malý stromeček udělej, nebo pár větviček do vázy a jídlo taky svedeš, nebo koupíš…není důvod být bez ničeho sám. Odkud jsi?
Taky budu na vánoce sám. Asi mi to úplně nevadí.
Horší je, že celá široká rodina má nějakou skoro až neuvěřitelnou touhu si mě na vánoce dostat k sobě domů… jako nějaké zvířátko o které je nutné se postarat.
A slušné odmítnutí prostě nefunguje.
@Johnny88 píše:
Taky letos jsem o vanocich sam. Vubec me to netrapiBudu mit klid a pohodu. Vajecnak u pohadky a rizky a salat jen pro sebe
![]()
To můžeš mít kdykoliv, nejen o Vánocích
Jej ja bych toho vyuzila a koupila prvni letenku nekam do tepla. Muze to byt hezka zkusenost ![]()
Neni to tak davno, kdy jsem chtela Vanoce dobrovolne bojkotovat. Osamela, smutna… nakonec jsem preci jen na stedry den rano skocila do auta a jela pres 200 km k rodicum. A letos slavime s manzelem, nasim dvouletakem a babi. Tim chci rict, ze i kdyz jsi letos sam, za rok to muze byt vsechno uplne jinak ![]()
@HornyHippo píše:
Horší je, že celá široká rodina má nějakou skoro až neuvěřitelnou touhu si mě na vánoce dostat k sobě domů… jako nějaké zvířátko o které je nutné se postarat.
jakto?? tolik pokusů (asi ještě mnohem víc jak já
) a žádný seznamkový úlovek? hm… tak bych se asi nalila vaječňákem, pustila si Pelíšky, nazdobila si živé voňavé větve a užila si chvíle klidu…
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou)
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí
Doporučuji přidat se ke skupině na FB „Já, introvert“. Tam aby se člověk bál napsat, že nebude na Vánoce sám. ![]()
Mě by to asi tolik nevadilo, ale úplně nevím. Jednou jsem měla Vánoce sama v tropech, nešlo ani moc se s nikým doma spojit. Uspořádala jsem Vánoce pro místní chudé děti s malými dárky a byl to super zážitek a moc hezké Vánoce
. Když nechceš být sám, klidně něco pro nĕkoho udělej, nebo zanes něco do děcáku nebo cokoliv - někdo potřebující se určitě najde
.
@HornyHippo píše:
Jsi jejich malý hrošík, to nechápeš? ![]()
Pokud má člověk svoje doma, kde je teplo, je zdravý, má co k jídlu a po svátcích se kam vrátit do práce, pak by neměl být smutný. Ani o Vánocích. Hodně lidí žije samo. Takže o svátcích to budou mít stejné. Je to jen takový pocit z klišé, že by lidi neměli být sami. Klidně můžou. Budou po svátcích silnější do dalších všedních dnů…
@HornyHippo píše:
Já myslím, že je to trochu rozdíl, být na Vánoce sám, protože chci (a přitom vědět, že rodina má zájem, chtěla by být o Vánocích s tebou) a zůstat sám, protože nic jiného nezbývá, nikdo z rodiny nemá zájem atd. To pak je určitě jiná samota, taková smutná.
Když sem byla sama tak to bylo leháro
pohoda u tv, papání na co sem měla chuť a dárek sem si nadělila sama. Pořídila sem si tenkrát psí miminko a bylo o zábavu postaráno ![]()
@D. C. píše:
Já sice úplně o samotě ne, ačkoli jsem uvažoval, že za rodinou nepojedu, tak tam přece jen přijedu, ale bude to takový ten pocit, že vlastně o samotě budu…Moc by mě zajímaly názory dalších, co to mají podobně, kde a jak vlastně pak nejlíp trávit Vánoce a zbytek roku, i Silvestra?
Dělat si co chceš. Bez konfliktů s kýmkoliv, bez nutnosti řešit dárky..