Vánoce o samotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
117
22.12.23 17:31

Taky letos jsem o vanocich sam. Vubec me to netrapi :) Budu mit klid a pohodu. Vajecnak u pohadky a rizky a salat jen pro sebe :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
22.12.23 17:38
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou :zed: )
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí :oops:

Však si klidně malý stromeček udělej, nebo pár větviček do vázy a jídlo taky svedeš, nebo koupíš…není důvod být bez ničeho sám. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
22.12.23 17:47

Taky budu na vánoce sám. Asi mi to úplně nevadí.
Horší je, že celá široká rodina má nějakou skoro až neuvěřitelnou touhu si mě na vánoce dostat k sobě domů… jako nějaké zvířátko o které je nutné se postarat.
A slušné odmítnutí prostě nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
22.12.23 19:25
@Johnny88 píše:
Taky letos jsem o vanocich sam. Vubec me to netrapi :) Budu mit klid a pohodu. Vajecnak u pohadky a rizky a salat jen pro sebe :D :potlesk:

To můžeš mít kdykoliv, nejen o Vánocích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
22.12.23 22:14

Jej ja bych toho vyuzila a koupila prvni letenku nekam do tepla. Muze to byt hezka zkusenost :)

Neni to tak davno, kdy jsem chtela Vanoce dobrovolne bojkotovat. Osamela, smutna… nakonec jsem preci jen na stedry den rano skocila do auta a jela pres 200 km k rodicum. A letos slavime s manzelem, nasim dvouletakem a babi. Tim chci rict, ze i kdyz jsi letos sam, za rok to muze byt vsechno uplne jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
22.12.23 22:30
@HornyHippo píše:
Horší je, že celá široká rodina má nějakou skoro až neuvěřitelnou touhu si mě na vánoce dostat k sobě domů… jako nějaké zvířátko o které je nutné se postarat.

jakto?? tolik pokusů (asi ještě mnohem víc jak já :mrgreen: ;) ) a žádný seznamkový úlovek? hm… tak bych se asi nalila vaječňákem, pustila si Pelíšky, nazdobila si živé voňavé větve a užila si chvíle klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.12.23 13:14
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou :zed: )
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí :oops:

Doporučuji přidat se ke skupině na FB „Já, introvert“. Tam aby se člověk bál napsat, že nebude na Vánoce sám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
23.12.23 13:21

Mě by to asi tolik nevadilo, ale úplně nevím. Jednou jsem měla Vánoce sama v tropech, nešlo ani moc se s nikým doma spojit. Uspořádala jsem Vánoce pro místní chudé děti s malými dárky a byl to super zážitek a moc hezké Vánoce :D. Když nechceš být sám, klidně něco pro nĕkoho udělej, nebo zanes něco do děcáku nebo cokoliv - někdo potřebující se určitě najde :palec:.

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
23.12.23 13:32
@HornyHippo píše:

Jsi jejich malý hrošík, to nechápeš? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1334
23.12.23 21:13

Pokud má člověk svoje doma, kde je teplo, je zdravý, má co k jídlu a po svátcích se kam vrátit do práce, pak by neměl být smutný. Ani o Vánocích. Hodně lidí žije samo. Takže o svátcích to budou mít stejné. Je to jen takový pocit z klišé, že by lidi neměli být sami. Klidně můžou. Budou po svátcích silnější do dalších všedních dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
23.12.23 22:40
@HornyHippo píše:

Já myslím, že je to trochu rozdíl, být na Vánoce sám, protože chci (a přitom vědět, že rodina má zájem, chtěla by být o Vánocích s tebou) a zůstat sám, protože nic jiného nezbývá, nikdo z rodiny nemá zájem atd. To pak je určitě jiná samota, taková smutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.12.23 23:04

Když sem byla sama tak to bylo leháro :lol: pohoda u tv, papání na co sem měla chuť a dárek sem si nadělila sama. Pořídila sem si tenkrát psí miminko a bylo o zábavu postaráno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
24.12.23 04:06
@D. C. píše:
Já sice úplně o samotě ne, ačkoli jsem uvažoval, že za rodinou nepojedu, tak tam přece jen přijedu, ale bude to takový ten pocit, že vlastně o samotě budu… :nevim:Moc by mě zajímaly názory dalších, co to mají podobně, kde a jak vlastně pak nejlíp trávit Vánoce a zbytek roku, i Silvestra?

Dělat si co chceš. Bez konfliktů s kýmkoliv, bez nutnosti řešit dárky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí