Přítelova rodinaaaa

Anonymní
22.12.23 02:06

Přítelova rodinaaaa

Dobrý den, potřebuju se vypsat, i poradit. Jsem s přítelem přes rok..ale známé se 14let. 4 dny před Vánoci jsme jeli navštívit jeho rodinu, babi mě nepozdravila. Můj syn (3roky) není přítelův. Říká jeho babi, taktéž babi. Takže na něj volal babi babi…Donesli jsme ji mandarinky a čokoládu. Ona doletěla, že si nepřeje aby jí říkal babi, že ona pro něj není babi, a nikdy nebude. Stala jsem jak opařena. Do toho si nevzala od něj ty mandarinky a čokoládu..tak tam brečel, že to babi nechce. Vyhodila nás. Odjíždíme docela v šoku. Nikdo jsme se na nic nezmohli. Večer přítel volá svému taťkovi a sděluje mu co se stalo. A tady to nastává.. že jim vadim, že mě nemají rádi, že jsem jim nepadla do oka. Že mě nemají rádi jeho kamarádi. Že změnil život ( už nemá tolik času na své koníčky). Přitom mu nic nezakazují. Že se modlí abychom se rozešli, že v baráku všichni brečí..že má na lepší atd… :,( a že do jejich baráku už nemám chodit, že si to nepřejí. :,(… A já teď nevím. :nevim: přítele mám ráda, chtěli jsme plánovat rodinu ale neumím si představit, že do toho přivedu dítě :?. Přítel to moc řešit nechce, nechce přijít o ně ani o nás. Takže tam pojede na vánoce sám. To mi nějak srdce netrhá. Ale mylsim na budoucnost, už druhou noc nespím a přemýšlím. :,( během toho roku jsme se mohli vidět tak 4×..nikdy jsem se s nimi nepohadala, nebyla neslušná. :kytka: vždy jim něco dovezeme. Mrzí mě to, a nevím jak se k tomu postavit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
22.12.23 02:47
@Anonymní píše:
přítele mám ráda …

Proč? To jsi zapomněla napsat. A k čemu je Ti tenhle cit, když on Tebe rád nemá?

chtěli jsme plánovat rodinu …

S kým? To jsi taky zapomněla napsat. Podle Tvého popisu není ve Tvém životě žádný vhodný muž. Zatím. Hledej dál.

• Citovat
  • Upravit
1334
22.12.23 03:05

Svému tříletému dítěti bych to rozhodně neudělala, abych uvažovala o déletrvajícím vztahu s plánovaným dalším dítětem a tím pádem svazku s takovouhle rodinou. A bylo by mi pod úroveň stát o kontakty s lidmi, kteří mi dávají najevo, že jim nejsem dost dobrá. Na takovýhle vztah bych se fakt vykašlala. Co myslíš, že získáš, když si honem pořídíš další dítě, když honem musíš mít nového partnera? Jen starosti a problémy navíc. Co ti chybí? Co když vztah nevyjde a zůstaneš sama se dvěma dětmi? Nech ho jet za rodinou, je mu přednější, než ty, a řekni mu, aby si našel někoho na své úrovni. Pokud jeho rodina považuje na vyšší úrovni lidi bezdětné, přála bych jim pořádnou semetriku, která srovná do latě toho mladého muže, který patrně neví, čí je, protože pokud s tebou opravdu plánuje budoucnost, měl by trávit svátky u tebe, a následně hlavně je, aby si nějaké soudy o lidech nechali od cesty, že ji nezajímají. Dopřej jim tu zkušenost a sobě a svému dítěti pohodu a klid. Ti lidé za to nestojí, aby se s nimi člověk Vidal. Ty problémy by byly pořád. K čemu je mít, když stačí známost ukončit a žít podle svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
22.12.23 04:09

Za daných okolností a vzhledem k reakci přítele, to asi není vhodné. Nicméně proč tvoje dítě říká babi prakticky cizí osobě po docela krátkém vztah bez domluvy s ní? To mi taky nepřijde zrovna vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.12.23 05:37

Máš 3lete dítě a už přes rok jsi s novým chlapem, se kterým opět plánuješ dítě. Proč? Jeden rozchod s dítětem nestačí? A teda nechat trileťáka říkat babi ženské, se kterou se vidí párkrát do roka a nema s nim nic společného jen ukazuje, jak moc si chceš s někým malovat šťastnou rodinku. Tak moc, že jedeš přes mrtvoly a nevidíš napravo, nalevo. A s chlapem, který na vánoce pojede sám za rodinou, která se takto zachovala k jeho partnerce, se kterou údajně planuje rodinu, bych fakt asi neuvazovala o sdílení ani kose na pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
22.12.23 05:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebuju se vypsat, i poradit. Jsem s přítelem přes rok..ale známé se 14let. 4 dny před Vánoci jsme jeli navštívit jeho rodinu, babi mě nepozdravila. Můj syn (3roky) není přítelův. Říká jeho babi, taktéž babi. Takže na něj volal babi babi…Donesli jsme ji mandarinky a čokoládu. Ona doletěla, že si nepřeje aby jí říkal babi, že ona pro něj není babi, a nikdy nebude. Stala jsem jak opařena. Do toho si nevzala od něj ty mandarinky a čokoládu..tak tam brečel, že to babi nechce. Vyhodila nás. Odjíždíme docela v šoku. Nikdo jsme se na nic nezmohli. Večer přítel volá svému taťkovi a sděluje mu co se stalo. A tady to nastává.. že jim vadim, že mě nemají rádi, že jsem jim nepadla do oka. Že mě nemají rádi jeho kamarádi. Že změnil život ( už nemá tolik času na své koníčky). Přitom mu nic nezakazují. Že se modlí abychom se rozešli, že v baráku všichni brečí..že má na lepší atd… :,( a že do jejich baráku už nemám chodit, že si to nepřejí. :,(… A já teď nevím. :nevim: přítele mám ráda, chtěli jsme plánovat rodinu ale neumím si představit, že do toho přivedu dítě :?. Přítel to moc řešit nechce, nechce přijít o ně ani o nás. Takže tam pojede na vánoce sám. To mi nějak srdce netrhá. Ale mylsim na budoucnost, už druhou noc nespím a přemýšlím. :,( během toho roku jsme se mohli vidět tak 4×..nikdy jsem se s nimi nepohadala, nebyla neslušná. :kytka: vždy jim něco dovezeme. Mrzí mě to, a nevím jak se k tomu postavit.

Znáte se rok, minulý vztah se Ti rozpadl krátce po narození děcka a Ty uvažuješ o pořízení dalšího s novým pánem?

Nešla bych do toho ani omylem, snad není kam spěchat, počkala bych, jak se situace vyvrbí, jestli si to s rodinou sedne a hlavně by mě zajímal postoj přítele.
Ten může být časem jiný než ted, kdy je ve fázi zamilovanosti.

Píšeš, že přítel to moc řešit nechce, pokud se za vás nepostaví, bych ve vztahu nepokračovala.
Bylo by i pravděpodobné, že jeho rodina bude dělat rozdíly mezi dětmi, to bych prvnímu dítěti neudělala.

Proč je vlastně nutné chvíli po rozchodu s otcem prvního dítěte přemýšlet nad pořízením dalšího? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
22.12.23 06:13

Pokud te ma přítel uprimne rad, mel by rodinu zklidnit. Minimalne si s nimi promluvit, co jim vlastne vadí, a dat jim najevo, ze by jeho „novou rodinu“ meli respektovat.
S plozenim dalších potomků bych rozhodně pockala do vyreseni situace, urcite bych nechtela resit potom, ze jedno může na navstevu, druhe ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
22.12.23 06:13

Čokoládu a mandarinky? Vymyslela jsi nejlevnější dárek na světě a divíš se, že tě neberou? Si děláš srandu?
Přijdete mi mimo všichni. Ty, že říkáš synovi, aby oslovoval cizí paní bez domluvy babi. Ona, že řve na tříleté dítě, že si to nepřeje. Partner, že tam chce po tom všem jet. A ještě jednou ty, že jsi s tím o. k. a místo o rozchodu uvazujes o dalším dítěti.
To snad ani nemůže být pravda. Ale bohužel je. Na trolly nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
22.12.23 06:31

@mokkk co je špatného na coko a mandarinkach? Pro ženskou každou nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
22.12.23 06:53

@mokkk Čokoláda a mandarinky je pozornost. Neslušné je chování staré paní. I odmítnutí může mít slušnou formu.

Zakladatelko, další děcko teď fakt neplánuj. Užívej si společné chvíle i s tím, že tě jeho rodina nechce vidět. Buď váš vztah vydrží, anebo ne. Pamatuj, že být osamělou matkou dvoum dětem je náročnější než jen jednomu dítěti.
A jsem staromódní… plánujete rodinu bez svatby? To je pak hodně jednoduchě ze vztahu utéct. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
22.12.23 06:54

V téhle rodině ti nebude dobře a s tímto chlapem taky ne. Svůj postoj dal najevo jasně, když tam po tomhle bude na vánoce a ty doma sama s dítětem. Tohle je na rozchod.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
22.12.23 07:11
@Lutern píše:
@mokkk co je špatného na coko a mandarinkach? Pro ženskou každou nezná…

Vůbec nic, je to v pořádku. Malá pozornost, co by jí asi měli vozit.

• Citovat
  • Upravit
3537
22.12.23 07:27

Proč má dítě říkat babi cizímu člověku, kterého vidělo 3×?! Chudák dítě, děláš mu v životě pěkný guláš. Přestaň tlačit na pilu. Je ti s přítelem dobře? Tak s ním buď, ale žádné dítě po 1 roce, co jste spolu! Přemýšlej hlavou. To, že se znáte 14 let neznamená, že ho znáš. Bydlete spolu 2-3 roky, prožijte vzlety a pády. Budeš mu stát za to si tě vzít?

BTW Scénka tebou vytvořená ať dítě předá čokoládu a mandarinky se ti pěkně vymstila. Čekala jsi, že babka bude mít dost slušnosti, no ale neměla a odneslo to tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
22.12.23 07:38
@Anonymní píše:

Jeho rodina je banda nevychovancu. Babi nepozdravi, neprijme darek od maleho ditete a vynada vam, ze ji rekne babi. Chapu ze ji to muze vadit, ale takova vec se da rict normalne. Zbytek jeho rodiny? Sileny. Nemusej te prece milovat, ale zakladni slusnost by tam mela byt. Uz by me tam nikdo nevidel. Pritel by to resit mel. Mel by rict rodine, ze te ma rad a chce s tebou byt. Oni by to meli respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.12.23 07:55

Neudělej stejnou chybu podruhé a nepořizuj si s tímto „přítelem“ další dítě :zed: Chování jeho rodiny je za hranou, i když tvoje se mi taky nezdá ok (proč by měl syn říkat cizí paní babi bez toho, aby ona mu to navrhla?). Ale on se tě nezastal, dělá mrtvého brouka a místo, aby ti dokázal, že chce tvořit rodinu s tebou, tak za nimi odjede na svátky bez tebe. Krásná ukázka toho, že rodinnou idylku si tu plánuješ jen ty a pokud to nepřehodnotíš, pěkně zapláčeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí