Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maria37 píše:
Je to ženská ne dítě a jsou to Vánoce a ne Mikuláš, že kterého jim asi čoko a mandarinky zbyly. Vzala bych kafe, víno nebo spíš bych čekala, že přítel umí své babičce koupit vhodný dárek sám 🤦♀️ 🤦♀️
I kdyby jí dával kaštan zabalený v listu a tituloval jí starámatičko, tak od tříletého dítěte si to s poděkováním vezmu a dořeším potom s rodičem ![]()
Zakladatelko, pryč od téhle rodiny, kdo se nedokáže s citem chovat k tříletému dítěti, toho v rodině nechceš ![]()
@PaníBovaryová píše:
Nikdy. Jsou tak vychovani, ze manzelka je vetrelec a oni maji zit pro puvodni rodinu.
A někteří tady na fóru mají k manželovi/manželce stejný postoj, to mě zpočátku fakt šokovalo.
@Liberalissima píše:
I kdyby jí dával kaštan zabalený v listu a tituloval jí starámatičko, tak od tříletého dítěte si to s poděkováním vezmu a dořeším potom s rodičemZakladatelko, pryč od téhle rodiny, kdo se nedokáže s citem chovat k tříletému dítěti, toho v rodině nechceš
Souhlasím, tohle nezvládla ani jedna strana a rozchod je jediné řešení, beztak bude na Vánoce sama ![]()
@mojmira píše:
Nevidím nic špatného na tom, že chlapeček oslovil babičku babi, vždyť je to malé dítě, to jí měl oslovit např. paní Nováková?
Tak problém je v tom, že to není jeho babička a tu babičku musel od někoho slyšet, zřejmě ve stylu „Běž to dát babičce“. Což samozřejmě té babičce není příjemné, když je to cizí dítě od ženské, kterou zrovna nemusí.
@asddsa píše:
Jaké chování za hranou? Prostě ji tam nechtějí, tak to dali najevo. Nikdo snad nemá povinnost zvát si do baráku lidi, které tam nechce. Problém vidím v tom, že si ochotu přijmout na vánoce synovu přítelkyni nevyjasnili předem. A to jde každopádně na vrub tomu chlapovi. Jeho vidím jako hlavního viníka celé situace.
Třeba když už, tak to říct slušně jindy tomu chlapovi a né dělat scénu a ještě vyjíždět na malýho chlapečka, co za nic nemůže. Rodina není žádná komise, která rozhoduje, jestli je partner dost dobrý, pokud není žádná patologie a partner je slušný, měly by ho aspoň tolerovat.
@Serpentini píše:
Tak problém je v tom, že to není jeho babička a tu babičku musel od někoho slyšet, zřejmě ve stylu „Běž to dát babičce“. Což samozřejmě té babičce není příjemné, když je to cizí dítě od ženské, kterou zrovna nemusí.
Nemusel. Jsou mu 3. Muze tak rikat kazde seniorce.
@Venetia píše:
A musí ji oslovovat? Nestačí říct Dobrý den?
Třeba jí s tou babičkou i urazil. Baba si třeba o sobě myslí, jak vypadá mladistvě a skvěle, a on jí řekne babi, i když to vůbec není jeho babička.
Ano syn říká, skoro každé starší paní babi. A ano, řekli jsme, dej to babi. S těmi kamarády je to tak, že ho chtějí taktéž pro sebe a netráví s nimi čas, tak jim to vadí. Ne všem, převážně těm s kterými trávili více času (hospoda). Máte ve všem pravdu. Nikdy nebudu přijata, a do toho přivést druhé mimi nemá smysl. Všem ze
děkuji. Přeji hezké a pohodové svátky strávené s rodinou
.
@PaníBovaryová píše:
Tak my to doma máme jinak a cizí ženské jsou prostě paní nehledě na věk a babičky jsou jen babičky. Zas ve třech letech už mi to dítě nepřijde úplně malé, aby nechápalo kdo patří do jeho rodiny a kdo je cizí.
Zakladatelko, malý tak říká všem postarším ženám?
@Da12 píše:
Třeba jí s tou babičkou i urazil. Baba si třeba o sobě myslí, jak vypadá mladistvě a skvěle, a on jí řekne babi, i když to vůbec není jeho babička.
Myslet si může, co chce. Mě osobně taky přijde divné takto někoho oslovovat bez předchozí domluvy
je to rodinné oslovení. Nás malý říká babi jen babičkám, ostatním třeba teto.
@PaníBovaryová píše:
Ale rodič pak musí počítat s reakcemi, když si neumí dítko usměrnit
@Da12 píše:
Přesně…mně by to taky urazilo
Já mám co dělat, abych se smířila s tím, že mi tak říká vlastní vnouče…ještě, aby mi tak říkali cizí děti
@Anonymní píše:
Ano syn říká, skoro každé starší paní babi. A ano, řekli jsme, dej to babi. S těmi kamarády je to tak, že ho chtějí taktéž pro sebe a netráví s nimi čas, tak jim to vadí. Ne všem, převážně těm s kterými trávili více času (hospoda). Máte ve všem pravdu. Nikdy nebudu přijata, a do toho přivést druhé mimi nemá smysl. Všem zeděkuji. Přeji hezké a pohodové svátky strávené s rodinou
![]()
.
Tak to je od tebe velmi drze a neomalene, nedivím se, že vylitla a že tě ani ostatní nemusí
@mojmira píše:
Nevidím nic špatného na tom, že chlapeček oslovil babičku babi, vždyť je to malé dítě, to jí měl oslovit např. paní Nováková?
Vždytˇkdyž jí to vadí, tak to mohla nějak okecat. Třeba mu říct, že přece ještě není tak stará, a ať jí říká jménem, teto nebo co já vím. Řekla bych ale, že tahle osoba by ho sejmula i kdyby jí fakt oslovil paní Nováková…
@Venetia píše:
Přesně…mně by to taky urazilo
Já mám co dělat, abych se smířila s tím, že mi tak říká vlastní vnouče…ještě, aby mi tak říkali cizí děti
Proč ti to tak vadí? Máš oslovení babi spojené se starým člověkem?