Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já sice úplně o samotě ne, ačkoli jsem uvažoval, že za rodinou nepojedu, tak tam přece jen přijedu, ale bude to takový ten pocit, že vlastně o samotě budu… ![]()
Moc by mě zajímaly názory dalších, co to mají podobně, kde a jak vlastně pak nejlíp trávit Vánoce a zbytek roku, i Silvestra?
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou)
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí
Jeto určitě těžké, ale přežít se to určitě dá.
Třeba je možnost se „nasáčkovat“ k někomu z širší rodiny.
A nebo ty dny jen tak prolenošit.
A proč si neudělat stromek sám pro sebe a nějakou drobnost si nadělit sám. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou)
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí
Loni jsem byla sama, deti u otce a mama litostiva, ze jsem sama a to bylo presne to, co jsem nepotrebovala. Takze ve svych 46 letech jsem si poprve strihla single vanoce a zpetne muzu rict, ze to bylo skvely. Nic jsem nemusela, konecne to byly ty pohodove vanoce. Pohadky, cukrovi, svarak ![]()
Kluci, zvladnete to, staci si to jen nepripoustet, ale to ja vim az ted, s odstupem casu, ze to vlastne je fajn.
Jo, ale stromecek jsem mela.
Osobně pokud bych se nemohla přidat k rodině, tak bych si koupila nějaký last minute a svátky strávila s koktejlem někde na pláži ![]()
Zamlada jsem trávila všechny Vánoce sama a je to náhodou super. Děláš přesně to, co chceš. Já si vždy ozdobila nějakou větev, dala si pod ní těch pár drobností, co jsme si vyměnily s kamarádkami, jedla a pila, co jsem chtěla, a koukala na pohádky. Ale ty si můžeš klidně objednat pizzu a jet celý den Baldur's gate, prostě co chceš ![]()
Takt bývá překvapivě narváno v restauracích, takže pokud bys chtěl být mezi lidmi, zkus jít někam ven na večeři. Jen bude asi potřeba rezervace.
Příspěvek upraven 25.12.23 v 20:05
Ja mel takhle dvakrat vanoce o samote bez darku a vzpominam na ne rad. Prvni byly v roce 1999, kdy jsem cely den jel v aute z Pennsylvanie na zapad. Na stedrovecerni veceri jsem zastavil na benzince v Gary, Indiana. Byl to nejaky blaf z mikrovlnky, podnik byl plny cernych hub, co jedou crystal meth. Dalsi bila huba krome me byl policajt, co se tam stavil neco koupit. Takze jsem zavolal rodicum a pritelkyni poprat vesele vanoce a u toho mi cernoch septal do ucha, jestli nehledam na vecer spolecnost. Tak jsem tam ty lidi chvilku pozoroval a Hned po jidle jsem vypadnul, pokracoval jizdu pres Chicago a pak ve 2 v noci spal v aute na dalnicnim odpocivadle ve wisconsinu. Sam ![]()
Pak v roce 2001 jsem cely stedry vecer a noc stravil v jine zemi opravovanim systemu v mobilni siti velkeho operatora. Pak jsme tedy dostali darek s osobnim venovanim technickeho reditele za prikladne nasazeni a odvedenou praci behem stedrovecerniho svatku. Stromek nebyl ![]()
Na mě by to nebylo, to bych si raději našla brigádu a strávila to někde v práci.
Já byla sama několikrát. Nějak to moc neřeším. Je to den, jako každý jiný. Asi mám raději jiné svátky.
Já ne, ale když jsem byla bezdětná, ale vdaná, tak jsem jela asi tak 3× na Vánoce na solo trip. Celkově jsem hrozně ráda cestovala sama, Vánoce spíš neslavila.
Nějak mi to nevadilo, investovala jsem si sama do sebe, do svých zážitků. Být Tebou tak toho využiju, udělej radost sám sobě.
@D. C. píše:
Já sice úplně o samotě ne, ačkoli jsem uvažoval, že za rodinou nepojedu, tak tam přece jen přijedu, ale bude to takový ten pocit, že vlastně o samotě budu…Moc by mě zajímaly názory dalších, co to mají podobně, kde a jak vlastně pak nejlíp trávit Vánoce a zbytek roku, i Silvestra?
Já budu taky převážně sama..na Štědrý den se starším. synem a ten hned ráno druhý den odjede…na Silvestra se ségrou klasika hospoda…to je taková tutovka každý rok…nic lepšího se nenašlo
Zdravím, v létě se mi rozpadl dlouholetý vztah (s kolegyní, která šla za kolegou
)
Rodina nefunkční a tak bych rád věděl, jestli někdo taky tráví Vánoce uplně o samotě? Bez stromku, bez dárků.
Anonym, nějak nejsem zvyklý psát do internetových diskuzí