Vánoční hvězda nečervená

6077
17.11.12 18:19

Vánoční hvězda nečervená

Děvčata potřebuji poradit. Vloni před Vánocema jsem si koupila Vánoč. hvězdu. Během roku se krásně rozrostla, je z ní fakt pěkná kytka. Někdy v polovině září putovala milá hvězda do spíže, kde je tma a těšila jsem se, jak začne červenat. Teď, skoro měsíc před Vánocema, je hvězda pořád zelená a ještě ke všemu mi přijde, že začíná opadávat. Jestli to takhle půlde dál, nic z ní nezbyde. :nevim: Jestli má někdo nápad, co dělám blbě, sem s ním. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.11.12 18:41

Nápad nemam, taky nám teď opadává a vloni nám začala kvést(červenat) někdy v březnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
17.11.12 18:43

Na to aby zčervenala potřebuje vánoční hvězda pravidelné střídání tmy a světla cca po 12 hodinách a cca po 3 měsíce. Takže jen tma ji nedělá dobře a proto i chřadne. Ono právě v zimě se to těžko dělá - chce to disciplínu a přenášet ji nebo ji něčím zakrývat (kýblem) po těch 12 hodinách svícení. Já jsme se na to střídání světla a tmy vykašlala a měla jsem z ní asi po 5 let obří zelený keř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
17.11.12 19:08

@Vlček Aha, tak dík za tip, ještě to zkusím takhle. Vypadá to, pokud se zadaří, že budu mít spíš velikonoční hvězdu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
17.11.12 19:37

Tak já ji pravidelně od září přenáším (světlo-tma) a stejně nic :nevim: Pořád je zelená, takže je mi jasné, že stejně půjdu a koupím novou. No nevadí, už jednou jsem z ní měla několik let krásnou zelenou pokojovku, až pak najednou odešla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
17.11.12 19:42

@vitecek …že by letos nebyl vhodný rok pro hvězdy? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
17.11.12 20:29

Já jí mám už třetí rok, vloni krásně zčervenala přesně na Vánoce a to i bez přenášení a letos nic, ale je krásná i zelená, myslím, že z ní taky bude pěkný keř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
6.12.15 10:07

Obnovuji hvězda mi začíná opadávat, dělám něco špatně? jak často zalíváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
6.12.15 11:35

@trckaludmila22 to je normální, hvězdy hodně obnovují listy ;) pozor na zálivku - neprelivat, nemít vodu v misce, zalévat odstátou vodou a rosit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
6.12.15 13:29

@xLucikx prosim rosit jak často? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
7.12.15 00:15

@trckaludmila22 já rosim, jak si vzpomenu..někdy se povede ob den, někdy co tři dny, prostě, jak tě napadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.1.16 13:21

Přesně jak píše vlček, střídat světlo a tmu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí