Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ženský neblázněte,ježíšek se narodil v chlívě,ten se vám na nějaký úklid vyprdne ![]()
vánoční úklid?u nás to nemá cenu,snažím se uklízet průběžně,na štědrý den uklidím svinčík po dětech a manželovi,aby jsem měla kam naskládat dárky,jinak bordel neřeším…velký úklidy dělám v létě,vše vyházím z barák a to gruntuju..ježíšek má smůlu!!
mahdalka píše: Ženský neblázněte,ježíšek se narodil v chlívě,ten se vám na nějaký úklid vyprdne
tak to jsem prekapena
ja si mislela jak kazdy zaklada na anocnim uklidu a ono nic jo?
![]()
Jé a to holky každý týden nadzvedáváte televize a sundaváte lustry? Já tohle dělávám na podzim, spíš protože celý rok jsme o víkendech pryč, v lednu mám narozky, to pořád někdo chce slavit, takže strávím oslavama dva až tři víkendy. V únoru dodělávám zbytky a v březnu zase začneme co víkend někam jezdit. Jinak utírám prach okolo přístrojí, porotože pak na to musíme být dva.
Ahoj,taky vanocni uklid nehrotim,uklizim prubezne cely rok.Vanoce by meli byt o tom uzit si spolecne chvile s rodinou a blizkymi,kochat se stromeckem a nasat vanocni atmosferu.
Osmanka píše:
Jé a to holky každý týden nadzvedáváte televize a sundaváte lustry? Já tohle dělávám na podzim, spíš protože celý rok jsme o víkendech pryč, v lednu mám narozky, to pořád někdo chce slavit, takže strávím oslavama dva až tři víkendy. V únoru dodělávám zbytky a v březnu zase začneme co víkend někam jezdit. Jinak utírám prach okolo přístrojí, porotože pak na to musíme být dva.
My lustry nevedeme, máme bodovky a když je tam prach nebo pavučina, tak to otřu ![]()
To je skvělej nápad na glosu. Vánoční úklid. O tom, jak tím, když ujlídím něco a vyndám ze skříně, musím nutně udělat bordel jinde. O tom, jak mi budou kluci pomáhat a roznášet neuklizené věci po celém domě. A do to uklizeného jak budu péct a od hladké mouky bude zaprášeno všechno včetně míst vzadu v poličkách za čajem a kávou. Jo, už se těším!
Mišuna píše:
Nadzvedávání televize, sundavání lustrů a mytí dekoračního skla to mi připomíná dětství. A taky leštění mosazných klik sidolem a nábytku diavou.
Televizi máme přišroubovanou na zdi, otírání prachu se řídí jeho výskytem a ne datumem v kalendáři. Lustry nemáme, bodovky občas přetřu ze židle, povlaky na židlích a na gauči peru když jsou špinavý, tj. s naším pětiletým prasátkem a kočkou skoro pořád. Dekorační sklo, polštářky a dečky nevedeme.Okna myju když je teplo, záclonu máme momentálně jenom jednu, do obýváku kupuju novou, závěsy nemáme, jen žaluzie. Koupelnu uklízím jednou týdně, luxuje denně roomba a občas vysaju rohy a kouty kam nedosáhne. Když mě to chytne přeorganizuju komplet kuchyň, nejlépe v noci, když všichni spí a pustím si k tomu oblíbený film. Největším lapačem prachu a tak trochu uklízecí noční můrou je moje mega knihovna v ložnici. Na to si vždycky vyčlením dvě dopoledne když jsem sama doma, ale dělám to spíš na jaře a musím mít fakt náladu. Zásadně neuklízím o víkendu, ty trávíme venku. A o adventu máme tolik akcí, že zrovna úklidu moc nedám ani ve všední dny.
Včera jsem ometla pavučiny
Jinak uklízím průběžně a máme tak malý byt, že vlastně ani není co.
Chtěla bych udělat malou anketu. Zajímalo by mě, co pro vás znamená vánoční úklid. Jak moc ho řešíte? Děláte opravdu důkladný úklid co nejblíže před Vánoci (řekněme ten poslední měsíc), nebo ho naopak neřešíte vůbec?
@Pajanka moc to neřeším… udělám klasickej úklid a budu nasávat vánoční atmosféru a né lítat s hadrem ![]()
Uklízím průběžně, vánoční úklid pro mě znamená první adventní neděli před obědem vytáhnout vánoční výzdobu, nazdobit a kochat se
![]()
Uklízím pořádně a důkladně jednou týdně vždycky o víkendu, takže to posunu jen o pár dní blíž k Vánocům.
No vánoční úklid? Tak navíc umyju okna, topení, vyklidím spíž a pak takový ty lahůdky jako za sporákem, lednicí, skříně v chodbě z gruntu, lustry meju. Čistím koberec. no nehroutím se, ale tak nějak je mi blbý dávat výzdobu na neumytý okna a tak. Jinak běžný týdenní úklid.