Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uklízím pořádně a důkladně jednou týdně vždycky o víkendu, takže to posunu jen o pár dní blíž k Vánocům.
No vánoční úklid? Tak navíc umyju okna, topení, vyklidím spíž a pak takový ty lahůdky jako za sporákem, lednicí, skříně v chodbě z gruntu, lustry meju. Čistím koberec. no nehroutím se, ale tak nějak je mi blbý dávat výzdobu na neumytý okna a tak. Jinak běžný týdenní úklid.
Nedělám žádný speciální úklid, takové ty méně obvyklé věci (myslím šuplíky, špajz apod.) uklízím nárazově po celý rok, jednou to, jindy ono. Takže před Vánoci, než rozvěsím výzdobu, hlavně umyju pořádně okna, abych to nedávala na špinavá
.
Vánoční úklid jsem dělala v září, když byly děti týden u babičky
Chdoím do práce, děti do školky… takže maximálně utřu prach, shrnu hračky bokem, aby bylo kam dát stromek a tím to hasne ![]()
My teda děláme větší předvánoční - okna, záclony, všechny kouty, skříně zevnitř i zvenku, naleštit dveře, prostě hodně důkladně. Letos bude i malování. Průběžný úklid mi nestačí - tedy ten můj prů„běž“ný ![]()
Vánoční úklid u mě znamená umýt okna
Jinak dělám většinou o víkendu větší úklid ( pořádně vydrbat vanu, záchod, kuchyňskou linku ) a v týdnu vysávám a utírám prach. Na Vánoce to fakt nepřeháním, myslím si, že máme uklizeno tak nějak pořád
Dneska jsem umyla ty okna a zítra ještě vyklidím obývací stěnu a utřu pořádně prach z poliček. Tím to pro mě hasne ![]()
Já umeju ty okna, na které hodlám dát výzdobu
Taky umeju dveře, protože na ty taky věším výzdobu ![]()
a jinak nic specielního, takové to drhnutí všeho zvenku i zevnitř dělám v průběhu roku po kouskách, kdybych to měla dělat naráz, tak se osypu ![]()
@kiwa píše:
@Pajanka moc to neřeším… udělám klasickej úklid a budu nasávat vánoční atmosféru a né lítat s hadrem
Ja taky tak
-ulitavam na vanocni vyzdobe, uklid udelam jen beznej
.ha, tady jsme samy pohodarky, ty divoce gruntunici holky tu nejsou, ty uz dukladne uklizi
![]()
Pro mě je vánoční úklid běžný úklid-vysát a utřít prach. Navíc je jen mytí oken, abych nedávala výzdobu na špinavá.
Nikdy jsem to neřešila a uklízela průběžně. Ale tento rok se to nějak sešlo.. V únoru rodím, tak tu chci mít po porodu úplně všechno v top stavu. Takže jsem vyklidila skříně, kuchyň, stůl, potraviny… Každičký koutek doma.
Nepotřebné jsem vyházela, potřebné umyla, vyprala, poskládala… Teď už mám vše. Včetně vypraných spoustu praček plyšáků, otřené hračky, umytá okna - za ty ale vděčím mamce
… A protože jsem tento mega úklid dodělala včera, považuju ho za vánoční. ![]()
Já dělám velký úklid s posledním podzimní sluníčkem, pak už jen udržuju pořádek a před Vánocema dozdobím a doleštím, ať je to na pohled pěkné (jestli už se mi mezitím udělal bordel v komoře fakt neřeším
)
@Teladradora píše:
Ja taky tak-ulitavam na vanocni vyzdobe, uklid udelam jen beznej
.ha, tady jsme samy pohodarky, ty divoce gruntunici holky tu nejsou, ty uz dukladne uklizi
![]()
Nebo už mají uklizeno.
![]()
Tak ja jsem asi z tech, ktere uklizi pred Vanoci vic. Ale je to takove logicke, v lete jezdi clovek hodne ven, na podzim se pripravuje zahrada na zimu, od ledna zase na lyze, ten listopad a prosinec je proste takovy hluchy. Takze ano, myji okna, vysavam rohy, ktere vysavac nebere, utiram prach na knihovnach a zaluziich. Nic extra, ale presto se venuji vnitrku domu vic, nez v jinych obdobich.
Stím jsem už začala
,ale nepřeháním to uklízím celý rok
vánoce nejsou o úklidu, ale o tom, že se sejde celá rodina ![]()