Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chci se zeptat co u vas znamena vanocni uklid? o vykendu se na nej chystam co vsechno delate? mate nejaky sistem? ![]()
Ahoj,
umýt okna, vyprat záclony, závěsy, vyprat přehozy přes sedačky, dekorační polštářky, podsedáky na židlík, vše v poličkách nadzvednout - tv, rekordéry, vázičky… a utřít pod tím prach, umýt dekorační sklo - to myju v myčce, pak vymývám skříně - kuchyňské, botník apod., mejeme světla - odmontujeme a umyjeme, nejen povrchu, to šolíchám během roku a hodně vyhazuju přebytečné věci.
u nas to neznamena nic…mozna umyju nadobi
neee ale okna vetsinou umyvam..jinak uklizim prubezne..nic specialniho na vanoce nedelam ![]()
Ja uklizim kazdy tyden, takze zadny Vanocni specialni uklid nedelem, proste jen to co normalne.
Jen vzdy pred Vanoci necham firmou vycistit koberce.
no to ja prave moc nechapu ten pojem „vanocni uklid“.. ja uklizim prubezne celej rok, to co se nam nehodi rovnou vyhuzuju a ted navic max ty okna.. kdyz nekdo dela ten vanocni uklid tak z toho pak mam takovej pocit jak kdyby se celej rok nechal opkolit bordelem aby pak mel co delat
ale to nic proti, to je jen takova moje predstava ![]()
To já budu mýt okna, pak je vyzdobím a tím to končí. Během týdne uklízím průběžně, takže to stačí.
taky uklizim tak nejak prubezne, takze nic extra
spis se zamerim na vyzdobu ![]()
Umýt okna,uklízím denně,takže nic spešl navíc mě nečeká,tento týden jsem udělala jen „důkladnější“ pořádek než obvykle,chtělo se mi i odsunout gauč při luxování ![]()
U nás byl „vánoční úklid“ teď při stěhování.Jinak místo úklidu jen nazdobím okna.Myju je na podzim dokud není tak kosa a uklízím průběžně.
Vánoční úklid neznamená nic. Uklízím průběžně a pořádně celý rok a nevidím důvod, proč si kazit svátky a honit se kvůli tomu, že to dělají všichni a že se to tak má ![]()
Vánoční úklid taky nevedu. Okna myju vždy nejdýl v říjnu dokud je venku lidsky a nepřimrzá mi na nich voda, při té příležitosti vezmu i záclony. A jinak dělám jen běžný úklid, uklidit kuchyň, zamést, vytřít a vánočně zdobím.
A letos díky těhotenství a stěhování bude změna a při stěhování se uklidí a tím to hasne.
Ahoj,
tak já uklízím přůběžně pořád, takže tento výraz do mého slovníku nepatří. Všechno peru dle potřeby, okna myju jen na jaře (v zimě ani omylem), záclony nevedeme a prkotiny na poličkách jsem zrušila právě z důvodu zvedání a utírání prachu. SPíš se časem zaměřím na nějakou vánoční výzdobu, ale úklid nee.
U nás začíná vánoční úklid nejprve uděláním obr bordelu s vánoční výzdobou. ![]()
Jinak uklízím též průběžně, takže na vánoce maximálně umyju navíc svým klukům držtičky upatlané od cukroví a čokolády. ![]()
Já taky žádnej vánoční úklid nevedu.Uklízím pravidelně,tak to ani není potřeba,udělám jen to co vždycky-vyluxuju,vytřu,utřu prach,umyju záchod s koupelnou.Okna v zimě taky nemyju,jen 1× za rok na jaře,kolem velikonoc ![]()
systém nemám, uklízím celoročně, v chlívu nežijeme, tak co bláznit
jen před vánoci navíc umyju okna, vyperu záclony a nechám vyčistit sedačku a koberce.