Vánoční úklid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
23.11.14 20:50

Tak já to napíšu tak, ukĺízím to, na co jsem se během roku vyprdla :mrgreen: prostě ak, ab y tu bylo čisto bez prachu a špíny.. ale dělám to průběžně už teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.11.14 20:52
@131105 píše:
Stím jsem už začala :lol:,ale nepřeháním to uklízím celý rok :mrgreen: vánoce nejsou o úklidu, ale o tom, že se sejde celá rodina :mrgreen:

no právě, ten, u koho se ta rodina sejde, musí všechno vyblejskat, aby ho ostatní nepomluvili :-D A ostatní se na úklid vykvajznou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
23.11.14 20:52

@kvaček moje řeč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.11.14 20:56

Já uklízím špajz, vytřu ve skříních, letos jsem i protřídila svůj šatník. Myju vypínače, zásuvky, rozšroubuju světla. Uklidím v technické a ve vestavce pod schody. Umyju kachličky v koupelně (úplně celé každý týden nemyju). Umyju okna a vyperu záclony a závěsy - to už mám skoro hotové. Utřu prach na skříních.
Tohle všechno dělám průběžně od podzimu do jara, máme velký dům a dvě děti, muž věčně v práci a hlídání žádné, takže naráz to nejde. Uklízím v listopadu do 10. prosince. Co nestihnu, dělám po Vánocích, protože od 10. 12. musím péct. Prostě dělám věci, které nedělám při každotýdenním úklidu. Taková hloubkovější čistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.11.14 20:59

@Genovesa asi tak u nás.. rodinný dům, takže se i docela práší.. Takže kuchyňská linka, vevnitř venku, světla čistíme, okna záclony, a čistím koberec v dětském a pak běžný uklid jako prach stírání jako klasiku..
Dřív se dělalo že se vytáhlo všechno sklo a dekorace a jedno po druhém - teď jsem vzala všechno sklo jako na víno, sekt atd. a naházela do myšky a bylo, žádné šudlení všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.11.14 21:02

@kvaček Taky to chci zítra nacpat do myčky. Nemám čas to mýt v ruce. Jako já chápu, že se uklízí pravidelně. ALe já teda pravidelně takhle hloubkový úklid nědělám a jednou za čas je to prostě třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.11.14 21:04

My máme ještě ratanových pár kousků nábytku, tak ten postupně osprchuju počádně ve sprcháči. Taky osprchuju kytky a velký kamenináč s kytkou v kuchyni a velkou vázu v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.11.14 21:04

Vanocni uklid nedelam, jsem rada, ze jsem se konecne naucila uklizet normalne prubezne a nemam doma bordel. Jedine, co udelam, tak knihovnicku, kde maji deti i hracky, tak tu srovnam a ukludim jeji vrsek, kde se nahromadili ruzne kramy, protoze tam bude stat stromek, tak aby to bylo hezke.
Jo a jeste kuchyn, ale tu az dopecu cukrovi, zase ani ne tak spinu jako ze se mi na lince hromadi serepeticky, tak to protridit, srovnat korenicka, aby to bylo hezke, kdyz budou nejake fotky, at tam nestrasi kuchyn v pozadi.
Zkratka navrch huj, uvnitr… No fuj to neni, ale huj taky ne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
23.11.14 21:10

Jo a vytřela jsem krabicový systém na hračky malé v pokojíku. Protřídila papíry všemožné, co strkáme na jedno místo. A vyhazuju nadbytečnosti. Toss toss toss! :mrgreen: Ještě musím vyndat knížky a vytřít knihovnu.
@Bibi239 Já mám taky pořádek. Ale třeba vestavku, ve skříních, ve špajzu a v technické každý týden teda neuklízím. Máme byt 180m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.11.14 21:15

@Genovesa noto ja taky ne, ale nebudu si kazit advent zbesilym surovanim „vnitrku“. Velky uklid delam radeji jarni, to na nej mam i naladu, ted v zime to jen nacancam na povrchu a zbyly cas venuju nasavani vanocni atmosfery :mrgreen:
Rozlohu mam obdobnou, v technicky mam binec, uvnitr linky tez, ale do jara to pocka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9676
23.11.14 21:30

A dovedete si představit, že byste neuklízely vůbec (myslím tím, že byste jen posbíraly pohozené věci, umyly nádobí, koupelnu a záchod a nic víc?) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.11.14 22:08

Tak vidím, že dost z vás to má podobně, jako já :dance: Já umyju okna a vnitřky skříní atd. uklízím průběžně už někde od září. Ale ne kvůli Vánocům, prostě proto, že je to potřeba. Blíž k Vánocům chci jen otřít kuchyň povrchu, je dost zapatlaná už teď a při pečení cukroví se ještě zapatlá, tak ať tady moc nestraší :mrgreen: Moje mamka má ve zvyku zahájit asi v půlce listopadu megaúklid, vyklízí kompletně všechny skříně, všechno vytírá. Otírá se i všechno obložení atd. A musí to být všechno hotové do Vánoc a nesmí se začínat moc brzy, aby se to nestihlo znovu zaneřádit. A uklízí prostě proto, aby měla na Vánoce naklizeno. A o Vánocích je akorát uhnaná. To fakt nehodlám absolvovat, navíc mám doma patnáctiměsíční batole, který mi třikrát denně vykrámuje půlku kuchyně a obýváku, když to pak v rychlosti vracím, tak se tam natahá i plno bince, takže nějaký extra super úklid by byl fakt kontraproduktivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.11.14 22:10

@Jahru Já bych asi potřebovala otřít aspoň tu kuchyň :think: Ale asi bych to i bez toho přežila :mrgreen: Takže jo, dokážu si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
23.11.14 22:16
@Barborka4 píše:
Ahoj chci se zeptat co u vas znamena vanocni uklid? o vykendu se na nej chystam co vsechno delate? mate nejaky sistem? :think:

Vanocni uklid = termin, co neni v mem slovniku. Bordel tu nemame cely rok, nevidim duvod kvuli umele stanovenemu terminu udajneho narozeni Mesiase na tom cokoli menit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný