vaření zeleninky pro mimča

8276
31.3.06 15:08

vaření zeleninky pro mimča

Prosím prosím, možná budu s tím dotazem vypadat jako blbec :oops: , ale když vaříte pro mimča zelenin. příkrm, dáváte všechnu zeleninu najednou a vaříte doměkka, nebo postupně? Teprve začínám, čeká nás brambor + brokolice, pak další, nevím, zda to můžu vše najednou. A jak je to s masem, vaříte ho dřív, nebo rovnou se zeleninou? Moc díky. :wink:

A ještě prosím o nějaké vaše varianty jídýlek. Já dávám nebo budu dávat:
mrkrv
mrkev+brambor
mrkev+brambor+petržel
brambor + brokolice
brambor + špenát
brambor + květák ??????? :oops: :oops: :oops:

Pak k tomu ještě maso. A rýže s jakou zeleninou?

Díky Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
31.3.06 15:31

ahoj,

ja varim vse dohromady,maso,zeleninku i brambor,jenom ryzi varim zvlast.
Ve vyvaru,ktery vznikne uvarenim zeleniny a masa pak vsechno rozmackam nebo pomixuju.Tak to ma maly vlastne rozmichane v polevce a ne jenom ve vode,spousta chuti se totiz do toho vyvaru vyluhuje a ja je tim pouzitim vyvaru vracim jidlu…

no a varianty k jidlu?
Ja mam velice dobrou zkusenost s
cevenou repou (tu vlastne taky varim zvlast),
zelenym hraskem (uvarim a prilisuju lisem na cesnek,tak se zbavim slupek a udela se mi takova hraskova pasta),dale pak
kukurice (stejne pripravena jako hrasek),
kapusta (takove ty male ruzicky),
spenat(to odeberu z koupeneho protlaku a povarim zvlast)
kvetak,brokolice,mrkev,petrzel,kedluben,celer,porek…
sem tam kompotek z jablka nebo hrusky.

no a mam kombinace brambor+nektery druh zeleniny (dam i vice druhu do jednoho jidla,max. vsak 5 druhu,pak to pry nadyma),ryze + druh zeleniny a jakmile jsem zacala davat maso,tak mam
brambor,zelenina a maso
ryze,zelenina a maso

Ryzi davam vetsinou se stejnou zeleninou jako brambor(snad krome spenatu a kapusty)
a zacali jsme jedno maso tydne nahrazovat 1 zloutkem. :) ..zloutek se mi osvedcil v kombinacich
zloutek,spenat,brambor nebo
zloutek,porek,mrkev(trosku),brambor
a maso jsem ze zacatku davala kureci,kruti,kralici a od 8mesice jsem zacala jednou tydne davat hovezi.

jo a nas momentalni hit je uvarena cervena repa+cerstve nastrouhane (nebo i povarene jablicko) a brambor nebo ryze.

Tak doufam,ze ti to takto pomuze a at chutna 8)

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
31.3.06 16:23

Moc díky,
ten hrášek asi kupuješ čerstvý…v lusku? A tu kukuřici, ta se dá taky koupit čerstvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
31.3.06 18:14

Ahojky.Já vařím nejdřív maso,pak tam přidám zeleninu.Teď jsem dávala ke král.maso rýži a uvařené faz.lusky.O řepě jsem slyšela od kamarádky,ale ještě nemám vyzkoušené.O špenátě mě říkali,že by se měl dávat až od roku,prý je těžký.Ale každé dítě je jiné,musí se vše vyzkoušet.Dobrý je porek,má zvláštní chuť a Matymu chutná.Tak hurá do toho.Už aby byl větší výběr zeleniny.Dobrou chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
31.3.06 18:21

Ahoj,
PZN. ke spenatu. Ja nekupuji protlak, ale lze koupit v malych kostkach.
Je to obal bily podklad a zeleny nadpis CHopped spinach a obrazky spenatu (spenat sekany porcovany).Je to lepsi muzes odebrat treba jen 3kostky, zkratka tolik kolik je treba.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
31.3.06 18:47

Ahoj, já mám různé druhy masa navařené, nakrájené na droboučko (předtím namixované) a zmražené (teď v sáčcích, předtím zmražené po kostičkách namixované). Přidám různé masíčko (králík, krůta, hovězí, kuřecí) k rýži nebo bramborám, přidám zeleninu a vařím všechno dohromady. Někdy přidám i vločky. Zeleninku máme stejnou jako tady píší mamči. Červený řepy koupím větší množství, oloupu, nakrájím na střední kousky, uvařím (vaří se dost dlouho) a dám taky zamrazit. Moc malýmu chutná s bramborem a hovězím. Do každého obídku přidám trochu oleje (my máme buď olivový, slunečnicový nebo klíčkový). Teď chci vyzkoušet uvařit celozrnné, nevaječné těstoviny, tak uvidím co tomu řekne.

pa pa

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.3.06 19:21

Ja to delam tak, ze varim v jednom kastrulku ale pridavam postupne. Takze maso varim 20-30 minut podle druhu, brambory, mrkev a cervenou repu 15 minut, tluste stonky brokolice, spenat, hrasek a tak 5-7 minut a vrsky brokolice nechavam jen na dve tri minutky sparit navrchu v pare. Ostatni zeleninku taky odhaduji - jestli potrebuje vic nebo min.
Vypada to jako veda, ale neni - proste do kastrulku hodim kousky masa, varim, oloupu mrkev, prihodim, oloupu brambor, prihodim, pripravim si zbytek, kouknu na hodiny, prihodim a az se brambory vari 15 minut odstavim, namixuji tycakem a pridam ryzove, jahlove nebo pohankove vlocky nebo ted uz i kus kus. Doredim prevarenou vrouci vodou, priklopim a jdu zahnat ditko do stolicky - a jdeme bastit. Na talirku jeste pridavam maslo.
Uz se pomalinku chystam davat brambory a jine prilohy oddelene - a tak kolem roku zacnu davat klasicka jidla ovsem ve specialni mimi uprave.

Jo, zkousela jsem varit i ryzi nebo jine prilohy - pohanku, jahly a tak - proste jsem je prihodila k masu pred zeleninou.

Preji dobrou chut!
Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.06 20:23

Aaalenkaaa : jeste k tomu hrasku a kukurici…ja kupuju mrazenou jednodruhovou zeleninu,cerstvy hrasek jsem nezkousela,ani kukurici.(a ani sterilovane)…kupuju i mrazenou tu malinkatou mladou mrkvicku a se vsemi temi mrazenymi zeleninkami jsme spokojeni.

Jaana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí