Váš názor na účinnost hormonální antikoncepce

Anonymní
4.10.23 06:50

Váš názor na účinnost HA

Dobrý den,

Můj lékař mi řekl, že HA mohu začít brát v podstatě kdykoliv během cyklu, jen se musím dalších 14 dní chránit.
Začala jsem tedy brát 13DC HA, jenže jsem asi udělala chybu a 28DC jsem normálně vysadila na 7denní pauzu, žádná ms se nedostavila, pouze takové….( no na utření na toaletním papíru), po 7mi dnech jsem tedy znova nasadila standardní měsíc.
Vůbec jsem si neuvědomila, že s HA se řídím proste 28denním cyklem pilulek a ne svým cyklem.
Samozřejmě, byl v té 7denní pauze styk, myslíte, že jsem byla v této době chráněna? Jsem hloupá, ale bylo pro mě tak automatické vysadit v době, kdy mám mít ms, že mi to vůbec nedošlo. Díky za vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
4.10.23 06:53
@Anonymní píše:
Dobrý den,Můj lékař mi řekl, že HA mohu začít brát v podstatě kdykoliv během cyklu, jen se musím dalších 14 dní chránit.
Začala jsem tedy brát 13DC HA, jenže jsem asi udělala chybu a 28DC jsem normálně vysadila na 7denní pauzu, žádná ms se nedostavila, pouze takové….( no na utření na toaletním papíru), po 7mi dnech jsem tedy znova nasadila standardní měsíc.
Vůbec jsem si neuvědomila, že s HA se řídím proste 28denním cyklem pilulek a ne svým cyklem.
Samozřejmě, byl v té 7denní pauze styk, myslíte, že jsem byla v této době chráněna? Jsem hloupá, ale bylo pro mě tak automatické vysadit v době, kdy mám mít ms, že mi to vůbec nedošlo. Díky za vaše názory.

Za blbost se vždy nějak platí. Co chceš vlastně slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:03

@Kelsey Jeeezis, no, evidetně od tebe nic :roll:. Když se stane, tak se stane, no, svět se nezboří. Zeptala jsem se na normální názor. Tady jsou opět ty bezchybné, neomylné super ženy. :roll:

• Citovat
  • Upravit
101754
4.10.23 07:08

No, samozřejmě, ze jsi chráněná nebyla, když to beres jak lentilky. A nejspíš nejsi jeste ani ted, neb od nového začátku musis pocitat dalších 14 dnu.
A jinak tedy na to přečíst si pribalovy letak a ridit se jim fakt nikdo nemusi byt bezchybna super žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:09

@j.a.n.i1 Neberu to jako lentilky, cíleně jsem vysadila HA s chybným úsudkem. Díky za názor.

• Citovat
  • Upravit
101754
4.10.23 07:11

No, takže to beres jak lentilky, když nejsi schopna se ridit tim, co mas u leku napsano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:12

@j.a.n.i1 Dobře :)

• Citovat
  • Upravit
22566
4.10.23 07:17
@Anonymní píše:
Dobrý den,Můj lékař mi řekl, že HA mohu začít brát v podstatě kdykoliv během cyklu, jen se musím dalších 14 dní chránit.

Zacni to brat prvni den menstruace a ber furt bez pauzy. Nestane se, ze zapomenes :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:25

@Kockazvysocan Mně se nestalo nikdy, že bych zapomněla vzít prášek. Je to, samozřejmě, pravděpodobnost 0,001% v mém případě. Teď jsme se 3,5 roku snažili cíleně a nic, nemám jeden vejcovod (mimoděložní), musela by to být ultra super náhoda.
Byla jsem roky zvyklá na svůj cyklus a úplně automaticky jsem si rekla, že má přijít ms a vysadila, a ani potom mi to nedošlo, až, když ms nepřišla… spíš jsem si to kvalitně rozházela, ale chtěla jsem vědět, jestli třeba nemám radši počkat s dalším užíváním. Teď se sama sobě směju, po 3,5 letech by to bylo, jak vyhrát ve Sportce… :lol: Ale diky za normální reakci.

• Citovat
  • Upravit
101754
4.10.23 07:25
@Kockazvysocan píše:
Zacni to brat prvni den menstruace a ber furt bez pauzy. Nestane se, ze zapomenes :zed:

No jednak to ne každému to bez pauzy vyhovuje a druhak, od zapomenutí to neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:26
@Kockazvysocan píše:
Zacni to brat prvni den menstruace a ber furt bez pauzy. Nestane se, ze zapomenes :zed:

Teď to čtu, mám brát pořád bez pauzy? :think: Máš s tím zkušenost? Vím, že někdo to tak dělá.

• Citovat
  • Upravit
101754
4.10.23 07:29
@Anonymní píše:
Teď to čtu, mám brát pořád bez pauzy? :think: Máš s tím zkušenost? Vím, že někdo to tak dělá.

Me to treba nevyhovovalo, pri tretim platu jsem zacala spinit, tak max dvě pres leto kvuli dovolenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 07:34
@j.a.n.i1 píše:
Me to treba nevyhovovalo, pri tretim platu jsem zacala spinit, tak max dvě pres leto kvuli dovolenym.

Já to nikdy nezkusila, brala jsem tedy HA naposledy před 15ti lety, když mi bylo 20, ale díky za tip. Alespoň zkusím dva cykly. :palec:

• Citovat
  • Upravit
22566
4.10.23 08:01
@Anonymní píše:
Teď to čtu, mám brát pořád bez pauzy? :think: Máš s tím zkušenost? Vím, že někdo to tak dělá.

Plato mas na 28 dni. 21dni HA, 7 dnu placebo. Nemyslim brat furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
4.10.23 08:04
@j.a.n.i1 píše:
No jednak to ne každému to bez pauzy vyhovuje a druhak, od zapomenutí to neochrání.

Myslela jsem nevynevhat ty placebo pilulky.
Zapominani nema nic spokecneho s pauzou :nevim:, ale kdyz pojedu svuj kazdodenni ritual, tak je pravdepodobnost mensi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí