Váš rozpočet na Vánoční dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.11.17 15:23
@MaminkaLucka píše:
@TamaraAlmaraPrávě, tak ať mi tu nikdo netvrdí, že jsou na tom všichni tak dobře. Opravdu jsem se dneska rozčílila.

Nikdo ti tu netvrdí, že jsou na tom VŠICHNI tak dobře. Ale ušetřit 20 tisíc na Vánoce není nic nereálného pro řadu lidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.11.17 15:26

No my letos máme nejvyšší rozpočet na dárky, co kdy byl. Sešly se prostě nákladné dárky typu nové kolo, 2× lyžařská výbava komplet, pořádný kufry na cestování, telefon, foťák pro babinu cestovatelku a tak. Letos teda vyšly pěkně i prémie a bonusy roční, takže celé vánoce pořídíme z toho. Silvestr nás nestojí nic navíc, jezdíme k nám na chalupu a na dovolenou odkládáme průběžně na spořák. Celkové náklady teda ještě vyskáčou za výzdobu, stromek a různé adventní akcičky s dětma.
Do kostela chodíme taky :lol: a dost prožíváme i adventní čas, ale na to se zakladatelka neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41531
20.11.17 15:26
@MaminkaLucka píše:
@TamaraAlmaraPrávě, tak ať mi tu nikdo netvrdí, že jsou na tom všichni tak dobře. Opravdu jsem se dneska rozčílila.

A proč se rozčiluješ? navíc většina psala 10-20tis a ty jsi se hned chytla těch 20tis. navíc tu i hodně přispivatelek psalo částky o mnoho nižší, tak proč se hned rozčilovat? :think: Každému podle jeho možností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.11.17 15:30

@MaminkaLucka Navíc spousta lidí neutratí 20K za 1 měsíc.. Jsou lidé, kteří si tu částku rozloží a kupují průběžně 4m do předu, což vychází na 4-5K měsíčně a to není tak hrozný, pokud vydělávají 2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.17 15:40

@blumen

Ano, to je přesně ono! :dance: Psala jsem SZ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.17 15:43

Vemi malo. Pro tri dospele a jedno dite do 6 000 Kc. A co se dalo mam porizene v akcich a ve slevach. Penizky sice mame, ale radsi je shromazduji nez utracim.

Jidlo taky nebude kdovijaky rozdil, jime kvalitne cely rok, takze navic to hodi maximalne tak kolem 4-5 tisic korun.
Hlavne ze se ve zdravi vsichni sejdeme a uzijeme si klidu a pohody.
Omlouvam se za anonym, ale nechci psat o financnich zalezitostech pod svym nickem.

• Citovat
  • Upravit
59410
20.11.17 15:46

@Malike :palec: jsi šikovná ;) Já si neumím představit to cestování i když vlakem si cestu fakt užil :palec: Právě pokud vím že nemůžu dát najednou hodně peněz tak každý měsíc dám něco bokem. Alespon at mám na jeden dárek co vím že si dítě moc přeje ;). Když jsme na tom finančně byly špatně, dávalo se každý měsíc alespoň něco bokem aby se malýmu něco mohlo koupit a i my si dali dárek. Koupím to na co mám, ostatní at si dávají klidně za sta tisíce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.11.17 15:52
@MaminkaLucka píše:

a proč se rozčiluješ? 8o to ti vadí, že někdo dokáže na Vánoce ušetřit nějaké peníze?

• Citovat
  • Upravit
3998
20.11.17 15:53
@Malike píše:
Přesně tak..jsem samoživitelka s postiženým dítětem coz víš..mám pouze pnp a jsem schopná za rok ušetřit na dárky a na pobyt u moře který mimochodem Markét, to bys nevěřila ale ten fakt pomohl.Ten skok co udělal :palec:

Dělávala jsem to stejně, když jsem byla s dcerou sama, je zdravá teda, ale zas na nás jednu dobu její táta uvalil ekonomické embargo :?. Máš sympatický přístup :kytka: a držím palce, ať se synkvi daří dobře i Tobě. Super, že vidíš pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
20.11.17 15:53
@Anonymní píše:
@blumenAno, to je přesně ono! :dance: Psala jsem SZ.

Uz jsem si vsimla, tak se domluvime :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.11.17 15:56

@Markéta80 hele letadlo zvládal perfektně a to letěl poprvé..je fakt že mu pomáhal iPad a ten posun.
No už mám zaplacenou další dovču. Nepodcenuj autiky, zvládnou toho víc než si myslime :mrgreen:
Já dárky kupuju celý rok průběžně. Na větší si dávám stranou..
I na jídlo si dávám stranou tak aby to vycházelo a já se nedivila kde to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
20.11.17 15:59

Nemám to spočítané přesně, ale tak kolem 15 000,– to bude určitě. Vždyť jen sada Lega stojí 1000-1500,–, kolo pro starší dceru 3000,– :nevim: Takže se to nastřádá a pak to dá prostě takovou částku. Nakupuji od září, takže rozpočet to výrazně nezatíží. Samozřejmě se půjdeme podívat do kostela, na živý Betlém, zpíváme koledy a povídáme si o Ježíškovi, ale upřímně, pro děti jsou Vánoce hlavně o těch darech. Alespoň já jsem nebyla jiná a na Vánoce se těšila hlavně na dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
20.11.17 16:10
@MaminkaLucka píše:
Proč se na vánoce zruinovat? To na vánoce setrite celý rok? Nebo jak to děláte???
Neříkejte mi, že všichni tady berete takový peníze, že máte 20 tisíc na vánoce a do konce prosince máte ještě peníze na silvestra a v létě už zase máte naspořeno na dovolenou. :nevim:
Vánoce bych brala s rezervou, není úplně nutné se z toho zblazit, vydat se jen kvůli tomu, že jsou Vánoce… Každému trochu. Ať je radost, ale 20 tisíc??? :lol:

Tak většina kupuje dárky postupně, ne, z prosincové výplaty. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
20.11.17 16:15
@MaminkaLucka píše:
@Barbucha3 dovol, abych se zasmala, tady u nás na severu Čech se dělá ve fabrice za 15 tisíc, 25 má člověk pouze na směny. Prodavačka v marketu má 12 tisíc.
Můj muž jezdí kamionem mezinárodní dopravu a víc jak 30 nemá a jezdil i u dopravce, kde měl do 20 tisíc.

Ne každý je ze severu. Spousta lidí prostě bere víc a proto utratí hodně za Vánoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
20.11.17 16:18

@Malike pro Toma opět největší problém co mu koupit, odhadnou co by se mu mohlo líbit. Vali naopak nemá problém během minuty říct co vše chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat