Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dceři jsem vysvětlila, že táta by to měl vědět. Je to také rodič a může se stát, že ne vždy budu po ruce. Souhlasila, ale ona ví, že tátovi může důvěřovat. Manželovi jsem to řekla, je to inteligentní člověk a byl zcela diskrétní a nic nekomentoval a ani jí nic neříkal. V TV dcera cvičí, omluvenku nedávám, ani ji nechce. Stejně tak chodí na tréninky a závody. Na TV mají učtelku a tělocvik jen pro dívky. S učitelkou problém nemají.
@ivašot. píše:
Asi tak… To bychom pak otci na dovolené tvrdily, že se nekoupe, protože nechce.
Nekoupe? A co takhle treba si vzit tampon ![]()
@Kriss Tina píše:
Já nevím, ale on by si toho ten táta stejně vsimnul jestli neni úplně blbej, a dělat nějaké tajnosti v rodině neděláme
Prave, prijde na to sam. Kdyz to holka nechce, mela by to matka respektovat
Jak souvisi pozdni prichod do hodiny s MS? ![]()
Jestli se potrebuje po ranu sprchovat, at pri MS vstava driv ![]()
Ja se o tom nechtela bavit s nikym, mamce jsem to oznamila na pul huby a at to nikomu merika. Predpokladam, ze to tatkovi rekla, ale nedal to na sobe znat.
@_.Emilyyy píše:
Nekoupe? A co takhle treba si vzit tampon
To by mě vážně nenapadlo
? Jen to bylo ve 12 letech nějak nad její síly.
@katyna1984 aha, tak takove problemy jsem vubec neznala, nikdy me to nastesti nijak neomezovalo
@ivašot. píše:
To by mě vážně nenapadlo? Jen to bylo ve 12 letech nějak nad její síly.
No prave, napadlo by to každého, tak proto jsem tak divne na tebe reagovala
, ale chapu, ze ve 12 je to nad holky síly, ale moje dcera je drobna, tak to dostala pozdeji, tak nastesti takhle jsem uvažovat nemusela
@_.Emilyyy píše:
No prave, napadlo by to každého, tak proto jsem tak divne na tebe reagovala, ale chapu, ze ve 12 je to nad holky síly, ale moje dcera je drobna, tak to dostala pozdeji, tak nastesti takhle jsem uvažovat nemusela
Drobna? Tvoji dceri je 15 ze? Tak jetsli je porad drobna, tak to neni dobre, v puberte fakt ne..Kolik vazi?
@Dana112 píše:
Drobna? Tvoji dceri je 15 ze? Tak jetsli je porad drobna, tak to neni dobre, v puberte fakt ne..Kolik vazi?
Proč by nemohla být v pubertě drobná? I dospělá ženská snad může být drobná ![]()
@_.Emilyyy já to myslela spíš tak, že by pro tu holku bylo trapnejsi, kdyby si ten otec vsimnul a začal se třeba ptát, než kdyby to věděl od mámy a dělal jakože nic, protože by rodiče spolu byli už předem domluveni, že to teda dceri neni příjemné na to poukazovat ![]()
@Dana112 píše:
Ano, na 15-tilete kontrole mela presne 40 Kg
. Proc to neni dobre? Je zdrava ![]()
Příspěvek upraven 22.05.19 v 17:53
@Kriss Tina píše:
@_.Emilyyy já to myslela spíš tak, že by pro tu holku bylo trapnejsi, kdyby si ten otec vsimnul a začal se třeba ptát, než kdyby to věděl od mámy a dělal jakože nic, protože by rodiče spolu byli už předem domluveni, že to teda dceri neni příjemné na to poukazovat
Tak pochybuji, ze by se otec ptal nejak primo. Kazdy spravny otec zná citlivost sve dcery, tak vi, jak reagovat
No, ale co když syn dostane první poluci a ta zanechá čerstvé stopy na pyžamu a matku poprosí o diskrétnost, aby nic nehlásila manželovi, tak taktéž je snad nutné dodržet důvěru mezi matkou a synem, ne? Pro muže je toto ještě víc delikátní situace, protože o tomhle se nebaví ani po 10 pivech… ![]()
@_.Emilyyy no bohužel ne každý chlap má tolik empatie, oni to ty chlapy berou tak nějak samozřejmě, spíš ty holky z toho dělaj kovbojku. Ale tak to už je zas třeba na tej mámě aby posoudila jak její chlap na co reaguje a případně ho teda nějak připravila, aby dceři nezpůsobí trapnou chvilku…