Vaše dcery a menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
8.9.19 22:16

Ahoj. Měla jsem také bolestivou menstruaci, první den, když jsem si nevzala ibalgin hned, tak jsem zvracela, upravilo se to antikoncepcí, ale tu jsem brala až ve 22 letech, pomohla mi i na pleť a na pravidelnost menstruace. Ale za to mi zhoršila cévy, mám dost viditelné křečové žíly.
Rozhodně bych ale necpala antikoncepci tak mladé dívce. Řešení vidím v jiné alternativě, napadá mě třeba homeopatie. TAké mi pomáhalo hodně pít, více než obvykle. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
8.9.19 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Moje dcera teď nastoupila na střední školu. Jde o to, že má bolestivou menstruaci, takže každý měsíc je odepsaná tak na 2 až 3 dny. Problém je v tom, že na škole můžou mít pouze 120 zmeškaných hodin. Což při denním počtu sedmi hodin je raz dva (když budeme brát v potaz že přijde ještě nějaká ta nemoc). A moje otázka zní: je tady někdo kdo to měl nebo má podobně? Jak jste to řešili nebo řešíte?

Znala jsem to, prvni dva dny jsem trpela jak zvire, pomohl mi az algifen tb. a az pak porod, po tom uz jsem to mela lepsi, presly ty silene krece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
8.9.19 22:27

Taky bych potřebovala být dva tři dny doma, ale to by mě teda zaměstnavatel hned vyrazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.9.19 22:36

Rvat do mlade holky antikoncepci jen kvuli bolestive menstruaci je totalni kravina.

Za patnact let az nebude moct otehotnet diky umelym hormonum a umele zastavenemu cyklu, tak to zakladatelce/obnovitelce fakt podekuje…

Resit to s doktorem-pediatrem ci detskym gynekologem nebo proste Brufenem.

A škola, ktera omezuje pocet zameskanych hodin - co to jako je? Tricet let po revoluci? Nedej boze, aby dite melo uraz a bylo treba v nemocnici nebo vazne onemocnelo… 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
14376
8.9.19 22:42

@Hanka1 tohle omezení platilo už před 15 lety, kdy jsem já nastupovala na střední. Mohli jsme zameškat do 25% docházky v jednotlivém předmětu, jinak jsme nebyli klasifikovaní a museli dělat doplňkové zkoušky za celé pololetí. Naprosto to chápu, protože se najde spousta takových, kteří by to zneužívali a vymlouvali se na hovadiny. Když jsem musela ve 3.ročníku na operaci a zůstat déle doma, udělil mi ředitel výjimku, protože se jednalo o vážný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.9.19 22:49

Místo hormonální antikoncepce bych volila alternativnější metody, jak dceři pomoci, některé už tu byly zmíněny! Bolestivá menstruace často souvisí v problematickou páteří nebo nerovnováhou svalů pánevního dna, ev s nějakými jizvami po chirurgických zákrocích :think:Řešila bych to s dobrým fyzioterapeutem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.9.19 22:55

Moje dite chodi do druhaku na celkem prestizni gymnazium a zadne omezeni poctu hodin nemaji. Kolik toho zameskaji a procenta vyuky vidim i na prvnim stupni zakladky pres Bakalare…

@Aduš8 píše:
@Hanka1 tohle omezení platilo už před 15 lety, kdy jsem já nastupovala na střední. Mohli jsme zameškat do 25% docházky v jednotlivém předmětu, jinak jsme nebyli klasifikovaní a museli dělat doplňkové zkoušky za celé pololetí. Naprosto to chápu, protože se najde spousta takových, kteří by to zneužívali a vymlouvali se na hovadiny. Když jsem musela ve 3.ročníku na operaci a zůstat déle doma, udělil mi ředitel výjimku, protože se jednalo o vážný důvod.
  • Citovat
  • Upravit
1003
8.9.19 22:57

@Lu1234 já měla a mám doma termofor dokonce několik :mrgreen: ale v té době jsem se za něj stydela ( přeci jen výhledově některé vypadají jak 30 let staré) tak jsem to řešila takhle. Ke mě. se v té době doktorka chovala jak k puberťačce co si vymýšlí a nic nevydrží, takže když nezabiraly bylinky ( pupalka) tak prostě smůla, pak jsme brala. chvili antikoncepci ( to bylo lepsi) pak z zdravotních důvodů přestala. A v 19 se přestěhovala a změnila gyndařku, když s esozvedela o mých bolestech, hned mě vyšetřila, nasla důvod a teď mě na prevencich kontroluje o to víc. Vím důvod, který vlastně ani není jak řešit, ale konečně vím proč. V nouzi ( práce, dítě, atd) lupnu dva ibalgin protože jeden nefunguje a jinak teplo a teplo, to funguje vždycky, nejvíc sprcha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.19 23:02

Já to měla v 15-16 letech hodně podobně, bolestivá a silná menstruace, párkrát se stalo, že jsem musela kvůli tomu i dříve ze školy, protože prostě mi třeba to proteklo přes kalhoty na židli nebo prostě jsem měla velké bolesti a do školy jsem vůbec nešla…doktorka do mě antikoncepci nikdy cpát nechtěla, říkala, že z toho akorát budou v budoucnu problémy a spíše se to snažila řešit jinak, byla tehdy opravdu skvělá a snažila se pomoct, doporučila mi nějaké bylinky nebo čaje a další vychytávky, jak tu MS zmírnit nebo nějak lépe zvládnout, později se mi pak cyklus dal nějak do pořádku a hodně silná a bolestivá MS přijde třeba jen 2-3× do roka, ale už to není tak hrozné, jako předtím a když už, tak mi to doktorka teď už srovná třeba proverou nebo norethisteronem, ale taky mi to nechce dávat příliš často, prostě říká, že ty umělé hormony nejsou dobré :nevim: proto bych zašla k doktorce a snažila se najít příčinu, případně se poradit o možné léčbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.19 23:09

@Hanka1 taky jsme nikdy neměli nějaké omezení hodin na gymplu, jo, když měl člověk přes 25-30% docházky zameškáno v nějakém předmětu, tak už se na něj ti vyučující mohli trochu zaměřit, někteří to fakt řešili, někteří vůbec, ale spíše to bylo pokud ty děcka měly špatné známky a chyběly třeba hlavně na různé testy nebo písemky, ale pokud člověk do té školy nějak chodil, tak je to tolik netrápilo…já měla dvakrát zameškáno i okolo 180 hodin, protože jsem tehdy řešila fakt nějaké zdravotní problémy (angíny, zápal plic atd…) - ale protože jsem známky měla okay, tak to nikdo moc neřešil :nevim: ale vím, že v maturitním ročníku to pak jedna profesorka na češtinu fakt řešila, že pokud měl člověk více než 20-25%, tak hrozila, že nepustí k maturitě a to vím, že jsme si pak vždycky přepočítávali hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
8.9.19 23:12

Jo, zacnete do 15ti lety holky cpát antikoncepci, to jsou rady nad zlato :roll: Na par let ten problem mozna PREKRYJE, a holka bude mit na stredni klidek.. Az ji za deset let vysadi, kvuli plánování tehotenstvi, tak se ji vsechno vrati jako bumerang a jeste dvojitou silou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 07:02

Moc všem děkuji. :srdce: Právě jsem hledala alternativu HA a různých prášku, protože se mi to do ní opravdu cpát nechce. Tak se asi podíváme po nějakých těch čajích.

• Citovat
  • Upravit
11923
9.9.19 07:05
@Lu1234 píše:
@Murka souhlas a zároveň by si neměla zvykat, že každé bolení vyřeší prášek.

no, možná ten, kdo tu bolestivou menstruaci, která vás na dva dny vyřadí z provozu, nezná, tohle může napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
9.9.19 07:09
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji. :srdce: Právě jsem hledala alternativu HA a různých prášku, protože se mi to do ní opravdu cpát nechce. Tak se asi podíváme po nějakých těch čajích.

prosím tě, pokud má bolesti, že musí zůstat doma tři dny, tak nebuď alternativní a dej jí minimálně prášek na bolest. Čaje můžeš zkoušet k tomu, ale ty jí od akutní bolesti fakt nepomůžou. My, co jsme si tím prošly, tak to známe, kolikrát nezabíral jeden prášek a musely se brát dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 16:56
@Šáruší píše:
prosím tě, pokud má bolesti, že musí zůstat doma tři dny, tak nebuď alternativní a dej jí minimálně prášek na bolest. Čaje můžeš zkoušet k tomu, ale ty jí od akutní bolesti fakt nepomůžou. My, co jsme si tím prošly, tak to známe, kolikrát nezabíral jeden prášek a musely se brát dva.

Nejsem alternativní. Prášky nezakazuju. Ale kdyby byla možnost něco jiného, tak určitě zkusíme. Taky jsem si tom procházela, vymizelo to až po porodu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML