Syn (5 let) se nedokáže smířit s

9918
19.5.19 17:35

8o no pane jo. Co me tedy sokuje je to, jak ty s tim ditetem diskutujes jako kdyby byl tobe rovny. Tak to teda nechapu, takovyhle pristup k diteti. Vzdyt ti mu uplne lezes do zadku. Proc mu hned rikas, ze koupite popcorn zitra? Proc by petilete dite melo jen tak vyzadovat mlsani? Jakoze se mu zachce, kdy on chce? Promin, ale jsem v naprostem soku. Proste reknu popcorn neni a ten se dava jen vyjimecne a je hotovo, jakepak diskutovani. A co on si k tobe dovoli? No pane jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14007
19.5.19 17:39

Ja spis nechapu, proc si mu dala na zadek 8o, to si jako uz podle tebe najednou zacne myslet, jak nejsi blba, ale uplne skvela mama? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.5.19 17:39

Já reaguju trosku jinak. Místo fyzického trestaní syna objímám a chlácholím, že je mi to taky líto, ale že se neda nic dělat. Uklidní se mnohem dřív. Vlastne uz ho to období preslo, ale nejakou dobu to mel a řešila jsem to takto. Přijde mi naprosto šílené, díte, které si ještě neumí poradit se svými emocemi, mlatit za to, že není mentalně vyspělé. Taly neustupuju a jsem důsledná, ale chci byt taky láskyplná. Svého syna nebiju a myslím, že je poslušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
19.5.19 17:40

Nechala bych ho vyšetřit i na autismus, jestli nemá nějakou formu-ta urputnost je na 5 let, bez možnosti vysvětlení už přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
19.5.19 17:40

@Jana525 já se k dceři taky takhle chovám, proč ne? :nevim: Samozřejmě, že máme pevné hranice. Já teda nemám problém jako zakladatelka, jen chci říct, že si myslim, že to dělá dobře, proč by nekoupili zítra popcorn? Protože když na něj má kluk chuť, tak ho just nedostane a dostane ho, až ty to schválíš? Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.5.19 17:43
@Lily Evans píše:
@Jana525 já se k dceři taky takhle chovám, proč ne? :nevim: Samozřejmě, že máme pevné hranice. Já teda nemám problém jako zakladatelka, jen chci říct, že si myslim, že to dělá dobře, proč by nekoupili zítra popcorn? Protože když na něj má kluk chuť, tak ho just nedostane a dostane ho, až ty to schválíš? Nechápu.

Přesně tak. Není nic špatného říct, že ho koupíte jindy-třeba zítra, kdyz planujete jit do obchodu. Na popcornu jednou za čas není nic špatného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
19.5.19 17:43

Jinak taky nebiju, mám teda dítě podstatně mladší (2,5) a podstatně méně vzteklé, ale fyzický tresty žádný smysl nedávají. Hysterák ignoruju, až přejde tak pomazlim, vysvětlim a dohodnem se na přijatelným kompromisu.
Ale je možný že s zakladatelčiným exemplářem už by mi taky ruply nervy :mrgreen: nicméně fyzickej trest je furt selhání rodiče a ne výchovnej prostředek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.5.19 17:45
@Lily Evans píše:

Samozrejme, za az ja to schvalim. Tak u nas by tohle nehrozilo, popcorn opravdu ve skrini nemam. Ale ja jsem dospela a rozhodne rozhoduji ja, co bude petilete dite jist. A u mlsani je to proste bez diskuzi. popcorn neni bezne jidlo a aby si tohle dite jedlo jen tak, ze se mu chce, no tak co by z nej asi vyrostlo, ze? Taky treba cukrovkar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
19.5.19 17:48

Ten kluk je dost velký, něco si usmyslí a vy byste ho ještě mazlily a konejšily? Vždyť to je cesta jak být otrokem dítěte. Ale dnes je asi taková doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
19.5.19 17:56

@Jana525 no, tak u nás je na popcorn brzo, ale běžně se ptám, co by si dcera dala k jídlu. Když řekne, že sušenku, tak ji nedostane vždycky, ale řeknu jí třeba „No ale dneska už bylo sušenek docela dost, tolik sušenek není dobrý ani pro bříško ani pro zoubky, tak už další dávat nebudem“. Ano, já jsem dospělá a mám víc zkušeností, ale nejsem žádnej bachař, nerozdávám příkazy a zákazy. Jenom to, že je dcera mladší a nemá tolik zkušeností, neznamená, že mi není rovnocenná. A jak jinak se všechny ty zkušenosti naučí, než že jí budu vysvětlovat, proč jí něco nedovolím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.5.19 17:59

@Lily Evans bachar, protoze ndam diteti k jidlu cokoliv, co si zamane? To jsi me pobavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
19.5.19 18:04

@Jana525 ale vždyť ti říkám, že já taky ne, akorát ne proto, že jsem se tak zrovna rozhodla, ale proto, že k tomu mám nějakej důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
19.5.19 18:06

@milwinka Nepíšeš náhodou o našem dítěti?? :lol: Synovi bude pět let v létě, ale to, co popisuješ, mi zní hodně povědomě. téměř pokaždé, kdy něco chce a buď to nejde, nebo mu nechci vyhovět (třeba když chce každý den koupit hračku nebo časopis v trafice, kolem které bohužel musíme chodit ze školky, protože trasa jinudy nevede), tak spustí šílený řev a nejčastější věta, kterou doma slýcháme je: „Já chci!“ Popř. doplněná „teď hned“ anebo „Jsi hnusná / zlá máma“, když mu nevyhovím. Upřímně doufám, že je to jen období, protože předtím byl naprosto milionový, tohle chování u něj pozoruji tak posledního 3/4 roku.Na řvaní se snažím reagovat klidem, i když se mi to ne vždy povede, maximálně třikrát řeknu, proč to nejde (odmítám mu hrát kolovrátek, protože stejně v afektu neposlouchá), a pak se snažím vydržet, dokud záchvat neskončí :(. Protože už jsem z toho sama hotová, půjčila jsem si v knihovně chytré knihy („Typologie dětí“ a „Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly“), a zkusím vysledovat nějaký návod, jak na něj. Problém je, že on se prostě zasekne v afektu (ať je to hněv nebo hrozná sebelítost), takže racionálními argumenty neuspěju. Kdyby kdokoli měl nějaký „návod na dítě“, sama ho uvítám :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.5.19 18:15

@Lily Evans a ty si myslis, ze ja k tomu duvod nemam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.5.19 18:17

Hele spíš než psychologa doporučuju videotréning interakcí. Protože žádný psycholog neumí opravit tvé dítě - ono není porouchané. Stejně tak mu nedomluví, aby už poslouchal maminku.

To co potřebujete je podpořit tvojí a manželovu komunikaci se synem tak, aby se syn naučil zvládat frustraci a záplavu emocí.

A na to je ten videotréning interakcí výrazně efektivnější.

http://spin-vti.cz/…-vti-trenera

A teda chce to řešit co nejdřív, protože jinak škola bude velkej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí