Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem se vdávala v 29. tt a bylo to fajn
. Svatbu jsme měli menší a moc jsme si to užili, akorát jsme teda nepařili do tří do rána (což bychom stejně nechtěli, tak jsme alespoň měli „výmluvu“)
. Šaty jsem neměla klasické svatební, ale letní bílo-modré - byly pohodlné a i hezké, myslím
. Sehnat ty klasické by ale nebyl problém.
Držím palce, ať vše vyjde podle Vašich představ
.
Ahoj, ja mela termin porodu pred rokem taky na konci zari a citila jsem se skvele, jeste v pulce cervna jsme byli autem v Italii na dovce, atd. Neboj ![]()
Nevim odkud jsi, ale uz se vdava i dost tehotnejch, takze vyber je… Pripadne ti saty povoli, upravi tak, aby se brisko veslo - idealne jit 2 dny pred svatbou jeste na prezkouseni.
Zapomnela jsi na fotografa, hostinu, zkraslovaci pripravu nevesty ![]()
Stihnout se to da urcite ![]()
@MuffinkaM píše:
Já se nevdávala těhotná.Jen nejsem twiggy.
A pokud jde o přípravy, tak já jsem všechno zařizovala průběžně zhruba 3/4 roku. Měla jsem čas. Ale pokud máš představu co a jak, tak by se to stihnout dalo. Oznámení dělaji i urychleně, já je objednávala z netu a trvalo to asi 3 týdny. A ten zbytek je vlastně taky o domluvě, pokud řekneš, jak rychle to potřebuješ, tak by ti měli být schopni říct, jestli je to u nich reálné a příp. můžeš jít jinam.
JO taaak.No ja si zase nedovedu predstavit to zarizovat pul roku.Mam predstavu - mozna naivni - : V pondeli radnice,tam by rekli eventualni volny termin,co je potreba vyridit.pak skaknout do toho salonu,jestli tam jeste nekdo bude - kdyz uz ne,tak zavolat kdy bychom si daly schuzku.Delaji tam vsechno - pujci saty,je moznost cesani,liceni,maji i prstynky,delaji oznameni,dorty,cukrovi ..proste je to takova svatebni agentura.tam vyzjistil ceny.Pak za par dni az bude cesta do mesta tak se poptat po cukrarnach ve meste za kolik by udelali jednoduchy dort a cukrovi,kolacky,mame tu 2 zlatnictvi tak kouknout na prstynky (kdyz si nevybereme,tak net).Oznameni bud po netu,nebo kdyz bude levne tak pres tu agenturu co pujci i saty.Takle nejak si to predstavuji
ale uvidime nakolik to bude realne.pocitam ze dort udelani neco trva - davam jim 3tydny az mesic na objednavku,to same oznameni.Tak a za 1.5 by to mohlo byt sfouknute.Jsem moc naivni???
![]()
@smutná píše:
JO taaak.No ja si zase nedovedu predstavit to zarizovat pul roku.Mam predstavu - mozna naivni - : V pondeli radnice,tam by rekli eventualni volny termin,co je potreba vyridit.pak skaknout do toho salonu,jestli tam jeste nekdo bude - kdyz uz ne,tak zavolat kdy bychom si daly schuzku.Delaji tam vsechno - pujci saty,je moznost cesani,liceni,maji i prstynky,delaji oznameni,dorty,cukrovi ..proste je to takova svatebni agentura.tam vyzjistil ceny.Pak za par dni az bude cesta do mesta tak se poptat po cukrarnach ve meste za kolik by udelali jednoduchy dort a cukrovi,kolacky,mame tu 2 zlatnictvi tak kouknout na prstynky (kdyz si nevybereme,tak net).Oznameni bud po netu,nebo kdyz bude levne tak pres tu agenturu co pujci i saty.Takle nejak si to predstavujiale uvidime nakolik to bude realne.pocitam ze dort udelani neco trva - davam jim 3tydny az mesic na objednavku,to same oznameni.Tak a za 1.5 by to mohlo byt sfouknute.Jsem moc naivni???
![]()
@terkamo píše:
Ahoj, ja mela termin porodu pred rokem taky na konci zari a citila jsem se skvele, jeste v pulce cervna jsme byli autem v Italii na dovce, atd. Neboj
Nevim odkud jsi, ale uz se vdava i dost tehotnejch, takze vyber je… Pripadne ti saty povoli, upravi tak, aby se brisko veslo - idealne jit 2 dny pred svatbou jeste na prezkouseni.
Zapomnela jsi na fotografa, hostinu, zkraslovaci pripravu nevesty
Stihnout se to da urcite
Fotografa zatim neresime,muj ma profi znameho co foti,tak se zepta jeho jestli by to udelal,tak uvidime.V hostine zadny zadrhel myslim nebude,je tu dost restauraci tak si nejaka necha rada vydelat
a zkraslovaci pripravy dela ten salon odkud chci saty,takze jestli se stihne v pondeli i radnice i salon,tak uz budu vedet co a jak,jinak se ten salon poresi pozdeji,az se tam domluvime na terminu.Oni delaji prave vsechno,jen jeste neznam ceny,jestli tim,ze delaji vsechno nejsou drazsi nez kdyby se to delalo zvlast
![]()
@MuffinkaM píše:Já myslim, že pokud jde o svatby, tak jsou lidi zvyklý na ledajaký požadaky.
Tam co jsem si půjčovala šaty to taky maji takhle komplet a myslim, že pro takovýhle případy je to šikovný.
Ale jak moc je ta představa naivní zjistíš, až to půjdeš obíhat.
Jj,přesně tak
to mi reknou ze to tak nejde,ze to je na ne moc rychle,ze to je za moc penez … a budu mit hlavu v pejru a zustanu svobodna matka
![]()
No my budeme mit jen uzkou rodinu - rodice a sourozenci,takze zadne velke pareni zrejme nebude
Svatbu chceme taky mensi
Já bych do toho nešla. Byla jsem na svatbě jako host cca va 24 tt, jako dobrý, ale prostě že jsem se cca já nevím na kolikátou odebrala na radnici a poté na hostinu a do půlnoci do postele. Když to proovnám s tím, co jsem absolvovala jojako nevěsta, tudíž včetně dalšího dne, říkám otevřeně, to by byl normálně košér pracovní úvazek a ne moje svatba. Nehledě yla na to, že jako těhule .....
… ano, mám ráda alkohol ..... bych si to prostě neužila .....
… ale byla jsem i na svatbě, kde nevěsta byla těhotná, byla jsem jaku rodinného oběda i áftrpárty s přáteli a nevěsta si to užila i o dřusu
![]()
@Emilie píše:
Já bych do toho nešla. Byla jsem na svatbě jako host cca va 24 tt, jako dobrý, ale prostě že jsem se cca já nevím na kolikátou odebrala na radnici a poté na hostinu a do půlnoci do postele. Když to proovnám s tím, co jsem absolvovala jojako nevěsta, tudíž včetně dalšího dne, říkám otevřeně, to by byl normálně košér pracovní úvazek a ne moje svatba. Nehledě yla na to, že jako těhule .....… ano, mám ráda alkohol ..... bych si to prostě neužila .....
… ale byla jsem i na svatbě, kde nevěsta byla těhotná, byla jsem jaku rodinného oběda i áftrpárty s přáteli a nevěsta si to užila i o dřusu
![]()
tak ten alkohol je ten nejmensi problem,nepiju ani jako netehu
ja jsem byla jako host na svatbe asi 3 mesice pred porodem,a bylo to uplne v pohode,byli jsme tam asi 12hodin
a to jsme tam chteli jit jen na chvilku … no pokud bude volny termin v cervenci,jdeme do toho ![]()
Ahoj,
já se vdávám příští víkend, jsem 19+1, ale čekáme dvojčata, tak už mám bříško veliké
Šaty jsem si pořídila na netu, jsou krásné, pod prsy volné, takže se tam vejde i opravdu velké bříško, a sedí se v nich taky dobře. Stály 2200 korun. V půjčovně by mi je půjčili za 5500,– objednala jsem si je už pred měsícem, ale jsou na šněrovačku, takže není problém. Vlastně jsem skoro vše sehnala na netu, závoj, oznámení, prstynky. Ten salon je fajn pokud nemusis resit penizky, zase nemás starosti.
Vdávala jsem se v 36 tt,na svatbě trvala tchyně, protože co by tomu řekli lidi,přivést dítě do nesezdaného svazku
a kdybych to mohla vrátit zpět,nikdy se jako těhule nevdávám.
Nejen únava, ale po obřadu mně asi z nervů chytly takové bolesti,že jsem asi 2 hodiny uvažovala,jestli nepojedeme do porodnice…
Svatebčané se bavili, já poposedávala na židli a hledala polohy,jak si ulevit od kopajícího miminka,,potom pohled na společensky unavené jedince byl taky okouzlující…
Shrnuto sečteno,nic jesm z toho dne neměla.
Za mně- nic vám neuteče,když si tento den náležitě užiješ jako štíhlá,pěkná maminka s batoletem a možností si ho užít celý se vším všade ![]()
@smutná píše:
Vdané maminky,zajímá mě,v jakém měsíci těhu jste se vdávaly,nebo do ktereho mesice by jste se jeste vdavaly.Ja jsem 24 tyden,a svatbu planujeme tak za mesic a pul,takze kolem toho 30tt kdyz se stihne matrika a vsechno kolem.Neni to pozde?Kvuli velkemu brisku a tak …Mam docela vitr ze satu,abych se do nejakych vesla.I kdyz ted na me tehu jeste neni videt vubec,a kdyz si vyberu nejake saty pro boubelku,tak by to mohlo klapnout snad …V jakem mesici tehu jste se vdavaly vy a sly by jste do toho takhle pozde?
Vdávala jsem se těhotná 2×, poprvé ve 30tt, podruhé ve 24tt. V obou jsem měla srovnatelně velké bříško a šaty jsem měla krásné. Akorát prostě je potřeba chodit často na zkoušky, v posledním týdnu jsem byla 3×, aby mi je tam upravili přesně podle proporcí. V půjčovně/prodejně bývají zkušené ženské a ony vědí, které šaty půjdou jak moc upravit, takže si rozhodně nechej od nich poradit, ony vědí co dělají :win:
Přeju do manželství hodně štěstí a ať se vám váš den vydaří ![]()
Já se vdávala ve 14.tt a byl to úžasný den. Svatba na zámku, pak přejezd na obídek, pak ještě posezení s přáteli do noci. Měla jsem ještě klasické „netěhu“ šaty. Já bych to zvládla tak do 25.tt, ale čekala jsem dvojčata…
U tebe záleží, zda nebude hrozit třeba předčasný porod, jak velké bude teplo,…
Určitě budeš muset častěji vyzkoušet šaty a popř. je upravit dle pupíku, prstýnky mají někdy delší dobu vyhotovení, tak na ty je potřeba asi nejvíce spěchat.
Tak pokud se cítíš dobře, pozdě není ![]()
Já se vdávala ve 14tt. UŽ mi nebylo blbě a JEŠTĚ jsem mohla normálně fungovat. Svatbu jsem si užila perfektně.
Ve 30tt bych se vdávat nemohla, byla bych z toho akorát otrávená. V tomhle týdnu už jsem byla oteklá a „velká“. Stát nebo sedět jsem vydržela maximálně pět minut.
Takže záleží, jak ti je. A co se týká šatů, tak bych nevolila nějaké obří princeznovské, abys nepůsobila ještě větší ![]()
Nemám osobní zkušenost, ale moje blízká kamarádka se vdávala, když mělo dítě 7 měsíců a zpětně říkala, že vdávat se jako těhotná by bylo jednodušší. Těhotná se cítila dobře a měla by starost jen o sebe. Ve svatební den sice měla pomoc na hlídání, ale stejně s ním občas byla taky, dítě vidí maminku, tak pláče a nechce být u jiných. Různé zařizovaní a objíždění ohledně svatby museli absolvovat buď s dítětem, nebo si zařizovat hlídání.
Navíc, pokud bys kojila, tak se stejně moc napít nemůžeš, navíc šaty často nejsou zrovna uzpůsobené na kojení
. Někdo ti poradí odstříkat mlíko, ale je dost dětí, které flašku vehementně odmítají a nenapijí se z ní (moje dcera taková byla, vzala ji na milost až někdy v 9 měsících).
Pokud se dobře cítíš, šla bych do toho teď. Já jsem jela v 33tt turistikovat do Alp, bylo mi dobře, svatbu bych byla zvládla taky.
Každopádně hodně štěstí ![]()