Vdechutí vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43030
11.9.11 15:11

sladka voda se vstreba, v malem mnozstvi neva, ve vetsim je to problem - ale to se fakt tyka topeni (snizi se osmolarita sera). Slana voda k sobe vytahne dalsi vodu navic a v plicich je pak vypotek, ktery se budto tez vstreba, nebo potrebuje odsat, zase kdyz je toho vice. V kazdem opriupade male mnozstvi jakekoli vody nevadci, vetsi byz poznala, to by bylo pekny drama. Navic clovek jen tak vodu nevdechne, na to jsou reflexni mechanismy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
20.12.14 22:23

Mela bych na vas dotaz, dcerka (23m) se dnes vecer koupala (jsem vzdycky u ni) jen jsem se otocila na miste pro osusku, abych ji vyndala a ona jeste nechtela tak ze sedu lehla na bricho ale hlavu pritom ponorila (asi nechtene) pod vodu (cca 10–15cm ve vane)a nadechla se v tu ranu zacala kaslat hned jsem ji zvedla hodila nohu na vanu, dceru pres koleno (briskem) a hlavou dolu a zacala jsem ji klepat dlani mezi lopatky, prislo mi to jako vecnost silene kaslala az rudla (nebo modrala)?v tom soku nevim. Kaslala asi 3–6minut jeste si odkaslavala pri kremovani a oblekani pyzamka, pak si vypila mliko a ted uz lezi. Myslite ze toho vdechla tolik aby mohla mit zapal plic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
20.12.14 22:32

@Ajinka91 to bude v pohodě..neboj. Moje malá je lachtan, v létě u rodičů v bazéne se potopila několikrat, a to jsme u ní byli 3 dospělí. Nikdy z toho nemocná nebyla. Buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
20.12.14 22:40

@smudlik.esta a vdechla pritom vodu tak ze se zacala kuckat az rudla? Jako me si uz taky parkrat lokla ale nikdy jsem nevidela ze by mi u toho rudla a kaslala tak dusne.Fakt jsem byla mimo (v soku) jediny co me napadlo ji capnout hlavou dolu a tu vodu z ni „vybit“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
20.12.14 22:51

@Ajinka91 to se nám stalo asi 3krát, já poprvé taky byla úplně v šoku, mamka ji bouchla do zad, pak s ni klepala a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.12.14 23:11

@Ajinka91 Myslím, že jsi udělala to nejlepší, cos mohla :kytka: Zápal plic ale není z vody v plících, ne? Tak bych se toho nebála. Co šlo, to vykašlala a zbyteček se jí asi vstřebal (co jsem kdysi četla). Neboj, bude v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
21.12.14 07:42

@Petule030 no prave ze vsude pisi zez aspirace vody pri vetsim mnozstvi muze dojit k zapalu plic.Tak jsem z toho rozmrzela.Pry by melo byt dite vysetreno v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.12.14 08:19

@Ajinka91
A chces ji nechavat jen pro sichr snimkovat? Pokud by se ji z toho zapal plic rozjel, tak to poznas - kasel, horecky atd. Nicmene ty aspiracni zapaly plic se rozjizdi pomerne rychle, takze pokud je i ted ok, tak bych se nebala. Mala ho mela jednou, v 16 se zakuckala sirupem, hned ji sestricka odsala, kaslala porad, horecka sla nahoru, ve 20::00 uz sestricka zavolala lekare a uz to jelo.
Nekde sem cetla, ze k drobnym aspiracim dochazi u vsech pomerne casto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
21.12.14 09:37

@Sarik12 je ok teplotu nema hraje si, nekasle. Nechci ji prave zbytecne tahat po doktorech nebot ma z nich stres. Takze budu hlidat, nechrci prikladala jsem i ucho na hrudnik a nic tam neslysim dycha zda se mi ciste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
21.12.14 09:40

@Sarik12 ale v tu chvili jsrm byla paf, nevim co ji to napadlo ponorit hlavu a nadechnout se, vdechla to nejpis nosem i pusou, hned zacala kaslat ale tak moc az rudla, klepala jsem co to slo a i pri mazani kremem jsem ji mela na brise hlavou dolu protoze porad kaslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.12.14 21:18

Teda přiznám se, že moje 5m mimino si kolikrát samo našplíchá ručičkama do rusy, že jakoby ztratí dech - za chvilinku to spolkne a začne normálně dýchat, nebo převrátím a plácnu po zádech a dobré. Dělala to i první dcerka a nikdy jsem to neřešila :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.2.17 04:33

Manžel včera koupal ( v hypermanganovy vode ) 14m syna, taky se nalokal až z toho kuckal…prý ho taky poplacal po zadickach…vsechno v pohode ale dnes v noci zvracel…zatim jednou…teplotu nema a jinak je cili…jsem hrozny plasan. Tak nevim jestli radeji nejit k dr? Nebo pockat? Nechci nic zanedbat…uzili jsme si svy koncem roku kvuli vdechnutemu jablicku… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
27.2.17 07:28
@Monas27 píše:
Manžel včera koupal ( v hypermanganovy vode ) 14m syna, taky se nalokal až z toho kuckal…prý ho taky poplacal po zadickach…vsechno v pohode ale dnes v noci zvracel…zatim jednou…teplotu nema a jinak je cili…jsem hrozny plasan. Tak nevim jestli radeji nejit k dr? Nebo pockat? Nechci nic zanedbat…uzili jsme si svy koncem roku kvuli vdechnutemu jablicku… :,(

Proc koupete v hypermanganu? Pokud se nalokal, uz bych davno byla u dr, je to jedovaty (ziravina) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
27.2.17 08:13

Tak já bych se nebála vdechnutí vody ale toho hypermanganu zavolejte na toxikolinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.20 07:52

Holky dnes ráno syn 4 roky pil z lahve Jupík šťávu a lehnul si na polštář a pil a najednou se zakuckal, pití stále v puse. Hned jsem ho posadila a pití vyndala. Trochu si odkašlal a pak se v klidu napil dál. Mám se bát nebo ok?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure