Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
nás syn měl porodní váhu 3800g a teď má ve 4,5 m 10 kg a 70cm. Plné kojen.
Občas dýchá hrudnikem ( jak kdyby se mu propadal), což jsem v jiné diskuzi četla, ze se to taky jejich dětem stává, mate někdo zkušenost?
Mate někdo taky tak velké děti? A kdy se váha pozastavi? Už ho skoro neunesu, jsem dost drobna.
Syn je vyvojove napřed ( otáčí se už měsíc na obě strany) otoci se o 360 stupnu.
Děkuji
Ve 4 měsících 9,2 kg.
Kojený do 4 měsíců.
My měli 10,5 kg v půl roce. A tam se to zastavilo. A nyní má v 11 měsících 11,5 kg a 91 cm.
Ted jak se hýbe pořád už nenabírá.
Dcerka se narodila s váhou 3,8kg a v roce měla 8,5kg, plně kojena 6mrsicu a dále přes 2roky..na bříško se otáčela ve 2,5měsících, v 6měsících lezla, posadila se a stavěla se…druhá měla po předčasném porodu 2,2kg a v 5měsících je plně kojená a má asi 6,4kg, otáčí se od 4měsíců, pivotuje dokola,…
Syn měl ve 4 měsících 9,2 narodil se s 2,8. V roce 12,5. V první třídě už byl mezi hubenoury s 20 kg
Dcera narozena 2940g v 6 měsících 8200g…je plně kojena teď už teda ji masozeleninu do 4 měsíců měla nahoře vždy přez 1kg
@Cizrna31 nám se tak povedlo až pátě (stejný tatínek), v půl roce přesáhl syn 11 kg (takže měl stejně jako jeho starší sestřička s opačným „problémem“ až ve dvou letech) a naměřili mu 76, 5 cm, plně kojený byl až do 8mi měsíců, pak začal pomalu ochutnávat i něco jiného, ale od toho půl roku se to opravdu spomalilo, protože v roce měl jen 13 a čtvrt kg
Drobná nejsem, prostě normální, ale unést jsem měla problém taky, takže úplně rozumím, myslela jsem, že mi jen po chvíli jeho chování upadnou ruce, navíc jsem byla zvyklá všechny děti hodně nosit, nepoužívat běžně vůbec kočárek, ale na něj jsem si ten kočárek pořídila a jakmile tam byl spokojený, do šátku šel zřídka, nic mě vyloženě z nošení nebolelo, ale prostě jsem měla dost…
S tím hrudníčkem zkušenosti nemám, ničeho takového jsem si nevšimla. Hodně sil ![]()