Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ja rodila v Chomutove a za me velka spokojenost! Syna mi take na prvni noc nedaly, ale ja neprotestovala, byla jsem po celkove narkoze(manualni lyza placenty) a byla jeste dlouho mimo;) na sestinedeli sestricky moc hodne! detske sestricky jak ktere, kazda tvrdila ruzne veci a na kojeni mi pustily nejaky instruktazni film(to bych jim vytkla-celkove jsou podle me nejslabsim clankem porodnice)! Doktori perfektni, jak u porodu tak na oddeleni!
@greysanatomy Ahoj a děkuji mnohokrát za zkušenost.
No nic proti videu, ale není nad to, když pak na člověka dohlednou „naživo“ a opraví chyby. Ještě jednou moc děkuji za příspěvek. ![]()
@aura2 „nazivo“ nic nedohledly a chyby nenasly, takze jsem si domu zavolala laktacni poradkyni a ta mi pomohla vic nez kdokoliv jiny, takze mej v kapse zalozni plan, at uz budes rodit kdekoliv! Ale treba uz to bude lepsi a sestricky informacne sehranejsi;) drzim palce!
@aura2 píše:
@Mostecanda Děkuji Ti mnohokrát za informace. To jsem ráda, že Chomutov hodnotíš tak pozitivně. K tomu Žatci, když jej zmiňuješ… Také znám pár maminek, které rodily tam, ale Žatec snad nabízí pokoje pouze po třech, jiná volba není. Ale co mě nejvíc vystrašilo byla recenze jedné maminky, která v Žatci rodila v loňském roce. Psala, že byla silnější postavy a údajně se pan primář k ní choval velice necitelně a nemístně v její „těžké hodince“ snad rádoby vtipně narážel na její hmotnost, aby jim svou vahou nerozbila porodní lůžko atd. Já jsem také silnější postavy a toto mě tak vyděsilo, že prostě Žatec ne za žádnou cenu! A mohu se zeptat na základě čeho ses rozhodla pro Chomutov Ty? Jako lounská? A ještě jedna věc by mě zajímala jestli mohu…Jak jsi na tom byla v Chomutově s kojením(jestli jsi tedy kojila)? Slyšela jsem, že snad v Chomutově maminkám sestry s kojením příliš nepomáhají…
![]()
Děkuji
já jsem věděla, že nechci rodit v Mostě. Zvažovala jsem i Slaný. Ale kámoška rodila půl roku přede mnou a jezdila do CHomutova na předporodní kurz. Já se tam taky přihlásila, vše si tam prošla, ale na kurzu jsem byla asi jenom 2×. A přišlo mi tam docela příjemné prostředí oproti mostecké nemocnici. Ta se sice zvedla si myslím, a le nevim. Jsem z Mostu a neslyšela jsem nic moc dobré zkušenosti. Akorát to, že tam mají tu dětskou JIPku pro novorozence. A člověk radši doufá, že se tam nedostane. A malej po porodu na JIPce skončil, nejdříve teda v Chomutově a pak ho vezli do Ústí. A myslím si pořád, že to tak byo lepší. A když jsme pak skoro po roce skončili s laryngitidou v Mostě, primář se podivoval, proč vezli malýho do Ústí a ne do Mostu.. nevim. ale určitě je to v Ústí hezčí a příjemnější prostředí celkově. Prostě je ta nemocnice vejš.
Co se týká porodu, tak jak už tady někdo zmiňoval, musím říct, že ženské sestřičky výborné, doktoři super, péče prostě výborná, žádné výhrady, všichni přijemní. Jak u porodu, tak po. S prvním mám zkušenosti i z dětského, tak musím říct, že přesně jak někdo psal. taky jsem viděla video
a děti na dětském jak která. Moc přijemné mi nepřišly. Stresovala mne to měření po kojení, z toho jsem byla hotová.. nakojit, zvážit.. dostala jsem kloboučky na kojení. Ale přišlo mi, že z mého okolí na kloboučkách skončil kde kdo. Tak ty možná doporučim si sehnat, aby byly po propuštění k dispozici doma, protože v porodnici půjčí, ale domu je nedají. Nicméně jsme pak kloboučky samozřejmě odbourali. Jinak na kojení dohlídli, ale nic závratnýho. Některá se snažila, některá ne a skončili jsme na příkrmech po lžičce, aby to do sebe dostal a mohli jsme jít domů. Myslím, že kdyby to do nás takhle nehustili, tak se třeba rozkojil. Ale nějak mi to špatně se zakódovalo asi, takže jsem kojila, dokrmila.. takhle nějakou dobu a pomalu pozvolna se prostě ten malej úplně odstavil a skončili jsme na lahvičce po 3 měsících. U mladšího jak byl hned na JIPce, tak tam dostal mlíko z lahvičky nebo po lžižce nevim. Já sice dostala k dispozici odsávačku, elektrickou, ale nějak jsem to kojení nerozjela. Maty byl pak v tom ústí, tak jsem si sehnala odsávačku domu, v ústí mi ji taky půjčili.. ale odsávala jsem málo, míchalo se to s mlíkem umělým.. a jak byl malej slabej a spavej, tak to prostě nevytáhnul, takže aby přibral a rostl byla priorita to mlíko do něj dostat, takže přes lahvičku.. takže jsem v podstatě nekojila.
ale i tak jsou kluci zdraví a šikovní
![]()
@greysanatomy Děkuji moc.
Záložní plán se hodí každopádně, budu se muset připravit. Mám ráda informace dopředu, abych věděla co mě může čekat.(jakože asi určitě, když má téměř každá ne moc pozitivní zkušenost se začátkem kojení) Raději počítat s horším a pak být příjemně překvapena než naopak. Ale stejně mi ten nezájem o pořádný dohled na kojení přijde v dnešní době jak sto let za opicemi. Všude se o kojení mluví, propaguje a pak člověka hodí do vody a plav a nezkušená matka je vyvalená a mnohdy to i vzdá, byť by předtím kojit chtěla.
Mohu se ještě zeptat, jestli mi můžeš doporučit konkrétní laktační poradkyni, pokud jsi s ní byla spokojena?
Děkuji.
@Mostecanda Děkuji Ti za vyčerpávající informace. Hlavně, že jsou kluci zdraví a v pořádku. Ale musela sis teda jak se říká „užit“. ![]()
Vidím, že si sestřičky snaží ušetřit práci, jak je to jen možné. Možná je to taky tím, jak je všude nedostatek sester a ty co slouží jsou přetažené, těžko říct. Tím je neomlouvám, jen se snažím pochopit, proč se v dnešní „době kojení“ ještě k výuce novopečených nezkušených matek přistupuje takto. Myslím si, že by každá porodnice měla automaticky spolupracovat s laktační poradkyní a neúspěchy by se podchytily v začátku, maminy by nebyly vykulené a vystresované, že jim to nejde. No jo, to si tady můžeme jenom tak říct mezi sebou, ale neovlivníme to. ![]()
Děvčata, ještě jednou Vám všem mnohokrát děkuji za informace a rady, moc si toho vážím, skutečně.
![]()
@aura2 ted si nejsem vubec jista, tak jsem mrkla na seznam lakt. poradkyn a myslim ze to byla Bc. Michaela Jurasova! Kazdopadne je tam nekdo z Loun, tak aby si neplatila zbytecne projete kilometry co si obcas uctuji;) ja byla spokojena s tou svoji taky proto, ze to nebyla takova ta „kojit, kojit, kojit“, „opovazte se mu dat dudlik“, „prikladejte kdykoliv a spete s nim“ apod., ale pouze upravila techniku a psychicky podporila, ze se to zlepsi
@greysanatomy Bezva, děkuji moc za radu, tak taková poradkyně by mi také vyhovovala. ![]()
@greysanatomy jee to jsem moc rada, že jsem tehdy pomohla. Tyhle zpravy vždy potěší ♥️️ Zdravim🙋♀️ Míša J.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.