Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj máme doma takový problém. Malému teď byly 2 roky. Od září chodí 3 dny v týdnu do školky. Opravdu se tam těší. Hraje si z dětičkam, nepláče je nadšenej. Problém je, že celý den nejí a nepije. Zkoušeli jsme i jídlo z domova i pití ve vlastní flašce, ale nic nepomáhá. Dokonce dostane nakrájenou sváču třeba mimo na okno jestli si nezobne aby to nikdo nevidel a nic. Proto ho tam zatím nechci moc nechávat do odpoledne. Nemáte zkušenost jak navnadit? Už jsme s p. učitelkou vyzkoušeli kde co:-D
@zdenik1988 dělejte to jak dosud a vydržte. Bratrancův kluk nejedl ve školce téměř rok, zkoušeli taky kde co, ale prostě nejedl. Pak občas zobnul, pokaždé ho pochválili a nakonec se to zlomilo a začal jíst. Chce to trpělivost ![]()
Radu nemám, ale možná je to normální. Moje straší, když nastoupila do školky, tak dva měsíce nesáhla na jídlo ani na pití
A 3 měsíce se tam nešla ani vyčůrat
Ale líbilo se jí tam, ráda tam chodila.Jen se asi potřebovala rozkoukat
Tvůj malej si určitě taky zvykne a pak začne jíst.
Ppodle mě to jsou jen ty začátky, moje od začátku v pohodě jedla ač doma je to s jídlem hrůza ale její spolužák malý vietnamec měl problém, nebyl na takové jídlo zvyklý a prostě zvykal si na nové prostředí, asi měsíc možná déle nejedl skoro nic a pak si zvykl ![]()
@martulkasloník píše:
Ppodle mě to jsou jen ty začátky, moje od začátku v pohodě jedla ač doma je to s jídlem hrůza ale její spolužák malý vietnamec měl problém, nebyl na takové jídlo zvyklý a prostě zvykal si na nové prostředí, asi měsíc možná déle nejedl skoro nic a pak si zvykl
@zdenik1988 Co kdyby „zobaly“ všechny děti…ne jen on…prostě udělat ve třídě (výjimečně) piknik…rozložit deku…talířky…tácky…různé křupky, sušenky, pokrájené chlebíky nebo jednohubky…ovoce na kostičky..zeleninu…
sednout kolem dokola a všichni baští…
@Jitka1976
ten náš taky, ale až fakt po čase, musel si zvyknout na české dobroty typu rybí pomazánka apod:)
@zdenik1988 píše:
Ahoj máme doma takový problém. Malému teď byly 2 roky. Od září chodí 3 dny v týdnu do školky. Opravdu se tam těší. Hraje si z dětičkam, nepláče je nadšenej. Problém je, že celý den nejí a nepije. Zkoušeli jsme i jídlo z domova i pití ve vlastní flašce, ale nic nepomáhá. Dokonce dostane nakrájenou sváču třeba mimo na okno jestli si nezobne aby to nikdo nevidel a nic. Proto ho tam zatím nechci moc nechávat do odpoledne. Nemáte zkušenost jak navnadit? Už jsme s p. učitelkou vyzkoušeli kde co:-D
A už jsi zkoušela tam v době oběda (svačiny) přijít a být s ním?
U nás v tom nebyl problém. Jeden chlapeček taky obědvat nechtěl, tak zavolali mámu. Teď už jí, myslím, normálně bez maminky. ![]()
Některé děti prostě potřebují čas na adaptaci a ze začátku tam někoho svého potřebují. U nás to bylo doporučováno novým dětem, aby tam někoho blízkého zpočátku pár dní měly.
Já mám ten sám problém s malou a to má 5 let.Je hodně vybíravá a za celý den sní třeba jen banán nebo rohlík.
Tedy ja cumim se ve vasich skolkach muze..tady hruza…nesmel mit ani vlastni piti a kdyz nejedl a poprosila jsem ucitelku aby nehladovel aby mu neco dala co jsem mu prinesla…tak zacala jecet ze to nejde..rekla jsem ji smaozrejme tajne…a ona NE! takze asi tak…nic moc tam neji dodnes, myslim ze to nikdo ani neresi…aspon ma pani kucharka co domu…
Taky se nám to stávalo, učitelka dceru navnadila že když to sní dostane bonbon
naučila se a ted už to sní i bez toho bonbonu ![]()
@Jitka1976 píše:
@zdenik1988 Co kdyby „zobaly“ všechny děti…ne jen on…prostě udělat ve třídě (výjimečně) piknik…rozložit deku…talířky…tácky…různé křupky, sušenky, pokrájené chlebíky nebo jednohubky…ovoce na kostičky..zeleninu…
sednout kolem dokola a všichni baští…
oni maji prisun ovoce nakrajeneho cely den. Zobat muzou vsichni ale nase mlade nic:-(
@supermimi píše:
Taky se nám to stávalo, učitelka dceru navnadila že když to sní dostane bonbonnaučila se a ted už to sní i bez toho bonbonu
bonbonek si od nich vezme normalne… Ale za odmenu to to u nas nefunguje. To je radsi nebude jist:-)
Ahoj to same mame i my za problem muj sy 3 roky chidi do skolky take tam vubec neji ani nepuje jinak v kolektivu je hravej rozumi si s ostatnimy prcky ale je problem v tom neji tam nepuje take tam nechce chodit na toalety taky mu davam domaci svacinky vselihake sedvice jogurty presnidavky vse co ma rad ale ani se toho nedotkne prosim o radu
Tak my mame v rodine ucitelku z ms, a v Praze v jejich skolce pokud dite neji, je vyhozeno ze skolky…ale mohdy jsou na vinne rodice, rika ze dite cely den nic neji a ony to oznamuji rodici a ten rekne:chudacku pojd jdeme na koblizek…ja taky budu muset hodne veci zmenit…