Jak řešíte loudání a zdržování?

801
24.9.13 15:12

Jak řešíte loudání a zdržování?

Máte nějaké tipy, jak výchovně působit na 4leté dítě, aby „sebou pohlo“?
Můj syn má tendenci se u některých činností hodně loudat a různě zdržovat, takže mu trvají příliš dlouho. Nejčastěji oblékání/převlékní, ale taky třeba snídání apod. Ranní vypravování je celkově problém, ale projevuje se to i jindy.
Nečekám od něj rychlost blesku, oba jsme klidné typy, ale oblékat se půl hodiny, protože tuhle se zakouká, tamhle si začne hrát s kapesníčkama, šuplíkem nebo čímkoli jiným poruce, pak zase sedí a zkouší diskutovat o tom, jestli mu s tím mám pomoct nebo ne, potísící se ptá na to či ono… - to už je prostě moc.
Zatím mi ale selhávají všechny jindy použitelné výchovné metody (syn je jinak celkem hodné dítě) a nepomáhají ani prosté zákazy či zlobení a křik. Bít ho nechci (a nepomohlo by ani to).
Co zafungovalo vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
24.9.13 15:14

Popoháním, když vidím, že si všímá, čeho nemá, tak odvádím pozornost.
Taky se loudá, ale u mě ví, že jsem pes 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
24.9.13 15:14

:mrgreen: nic nefunguje, začínám se vypravovat dřív než normální lidi :lol: jen do školky je rychlík, jinak brzda.

• Citovat
  • Upravit
1214
24.9.13 15:21

Zakladatelko, máme stejný problém. taky mě to neuvěřitelně vytáčí, vše nám trvá šíleně dlouho..ranní vypravování do školky je horor, jídlo je to samé, u polívky je schopná sedět i hodinu. a neustálé jez, obleč se, pojď, rychleji, no táák, kde jsi, mě přivádí k šílenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
24.9.13 15:24

8o to se mám na co těšit teda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.9.13 15:27

Když hodně pospíchám soutěžíme :mrgreen: která bude rychlejc oblečená, v šatně jí nechám soutěžit s dětmi to je pak fofr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
24.9.13 15:30
@syselinka píše:
8o to se mám na co těšit teda :zed:

ale prd ;) máš být u doktora který je 10 minut pomalou chůzí od baráku třeba v 9, tak před 8 začneš aby se dítě obléklo, po půl 9 vyrazíš a v 9 jsi tam :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1746
24.9.13 15:33

@Lomikára
Mám doma to samé, akorád 3leté. Taky šílím!!! :lol: :lol: jídlo, oblíkání. Všechno opakovat 100krát…stejně mi pak selžou nervy a řvu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
24.9.13 15:36

Pomohlo mi nechat odpovědnost na něm- měli jsme pak ještě miminko a já neměla ani čas, ani sílu se dohadovat. Takže jsme natáhli minutku na dvacet minut, bylo mu řečeno, že je potřeba, aby se oblékl, než zazvoní a pak odcházíme do školky. Když se bude loudat, že jeho problém, ale bude muset v pyžamku, jelikož já s mimi jsme jezdili dozorovat na stavbu. Ano, jednou to zkusil, co se stane a jel v pyžamku, od té doby vždycky stepoval u dveří v bundiččce a čepičkou v ruce. Teď už vyrostl a je zřejmé, že žádné trauma z toho neměl, to mi s bráchou připomínají jiné výchovné zásahy.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.9.13 15:39

Kralovstvi za radu :lol: :lol:.

Praktikuju zhruba to, co radi @K-Black (planuju s rezervami), ale u nas nestaci ani ty rezervy. Navic deti mam tri, nejmladsi nesnasi kocar, takze pomala chuze nehrozi a pulhodina v kocare cestou k doktorovi ani nahodou. By se urvala.

Nejake dalsi rady??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
24.9.13 15:39

@Agáta13
Přčesně tohle mě napadlo u jídla, že mu dám budíček :mrgreen:. Protože to je neskutečný, jak to všechno trvá :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.9.13 15:41

@Agáta13 zavidim ti dite. Muj sel nescetnekrat bez bot, jednou dokonce do skoly pouze v tilku, kalhoty k tomu zvladl, tak mel alespon ty. Presvedceni, ze priste se oblece rychleji mu vydrzi tak asi 1 den. Pak je to ve starych kolejich (rychle se oblect umi, jen to proste neudela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
24.9.13 15:43

Minutka u cehokoliv u nas taky probehla. A k nicemu. Proste se nenaji a vubec mu to nevadi (je hubenej jak lunt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.9.13 15:51

Máme taky takovou brzdu doma :zed: pomáhá jen popohánět, motivovat, popohánět.
Ve školce se obléká, převléká pomalu, takže vždycky sedím čekám, než se starší zpracuje, tak si tam menší pohraje.
Ale starší byla vždycky taková šuchta šuchtavá :mrgreen: a mmyslím, že ještě dlouho bude. Jako jo loni se třeba převlékala 20-30 minut :pankac: letos je znát zlepšení už to krouhla na půlku času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.9.13 15:51
@Agáta13 píše: … Takže jsme natáhli minutku na dvacet minut, bylo mu řečeno, že je potřeba, aby se oblékl, než zazvoní a pak odcházíme do školky. Když se bude loudat, že jeho problém, ale bude muset v pyžamku, jelikož já s mimi jsme jezdili dozorovat na stavbu. Ano, jednou to zkusil, co se stane a jel v pyžamku, od té doby vždycky stepoval u dveří v bundiččce a čepičkou v ruce. …

To asi zkusím. :think: Jinak se z vypravování do školky taky zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí