Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak naše malá tomu ve školce taky moc nedá - jsou jí tři a chodí od září…do dneška u jídla ne že brečí, ale natahuje a kňučí…je fakt že pak neví co by doma snědla…ale uč říkaly že se to srovná…že už začíná být lepší…tak uvidíme…ale vyhodit dítě ze školky, kvůli tomu že nejí…to nechápu!
Mám ten pocit, že se v blízké době dočkáme „přijímaček“ do MŠ…děti budou povinně skládat testy z toho co mají umět pro bezproblémový vstup do školství…
Takže…
Tak…a kdo udělá přijímací zkoušky, bude přijat do MŠ…celkový počet bodů je 100…přijati budou uchazeči s minimálně 90 body…
Termíny zkoušek najdete na webových stránkách Vaší MŠ…přejeme Vám hodně úspěchů u přijímacího řízení…Vaše školka ![]()
![]()
@Jitka1976 : Tak to se nechytáme. Ani já nesplňuji bod č.9 - jsem levák
. Nejlepší bude si ty neschopný dětičky nechat doma, ať maj učitelky klídek
.
@teta 278 píše:
@Jitka1976 : Tak to se nechytáme. Ani já nesplňuji bod č.9 - jsem levák. Nejlepší bude si ty neschopný dětičky nechat doma, ať maj učitelky klídek
.
Jasňačka…neschopný nebrat…
![]()
Náš malý šel také ve 2,5 do školky, ale soukromé.
Je naprostý a zatvrzelý nejedlík. Asi po týdnu mi učitelka řekla, ať mu nosím vlastní jídlo, což jsem udělala. Pije tedy až až. Ve školce nakonec pomohlo to, že mu dali podmínku, že musí vše alespoň ochutnat.
Nejhorší období trvalo (odhadem) necelé 2 měsíce. Ovšem letos změnili dodavatele jídla a jsme zase tam, kde jsme byli. ![]()
Tak to jsem na tom podobne a já myslela, že to dělá jenom můj syn!
Můj syn nechce vůbec nic jíst, vystačí si třeba s jednou houskou za odpoledne a večer pak sní tř. míchaná vajíčka.
Ve školce nechce nic, jenom když ho nakrmí učitelka, jinak nic nesní sám. A to sám jíst umí! Vypadám pak jak… že mu nedám najíst a dle našich ho prej týrám hlady, proto má stáhnutej žaludek. Tak jsem ráda, že nejsem sama!
@Fikcia píše:
Tak to jsem na tom podobne a já myslela, že to dělá jenom můj syn!
Můj syn nechce vůbec nic jíst, vystačí si třeba s jednou houskou za odpoledne a večer pak sní tř. míchaná vajíčka.
Ve školce nechce nic, jenom když ho nakrmí učitelka, jinak nic nesní sám. A to sám jíst umí! Vypadám pak jak… že mu nedám najíst a dle našich ho prej týrám hlady, proto má stáhnutej žaludek. Tak jsem ráda, že nejsem sama!
nejste, nas maly postupne prestal jist temer vse co uz jedl..ted napriklad odmita maso ktere driv miloval, a nejvic me nici ze od 10 mesicu jedl boruvky a ty uz taky neda do ust.neji zadne ovoce
ani zeleninu ![]()
@KackaDou, kolikrát jsem z něj nešťastná, vono to opravdu vypadá, jako kdyby jsme ho týrali hlady…A můj taky nejí anií maso, ani zeleninu a už vůbec ne ovoce! Nic do něj nenarvu! ![]()
@Fikcia ja uz jsme kolikrat uplne nestastna
jedl uplne vse nez jsme ho zacali obcas davat k prarodicum..naucili ho na sladkou chut a tim vse skoncilo…tedy ovoce…ted ale to maso, plyve i kureci prsa, to uz je na me moc ![]()
@KackaDoup Jako kdyby jsem to psala já ![]()
I moji rodiče ho naučili na sladký a mám obrovskej problém. Kolik je tvému synovi?
@Fikcia píše:
@KackaDoup Jako kdyby jsem to psala já
I moji rodiče ho naučili na sladký a mám obrovskej problém. Kolik je tvému synovi?
byli mu ted 4 roky…je to cim dal horsi ![]()
Tak se k vám přidávám. Mě holka za celý den ve školce nic nesní. Ráno má doma snídani a pak jídlo až ve 3hod. Přitom se do školky těší. A jednou mi řekla- paní učitelka to nemá dobré- maminka ano. Já jsem to ochutnala a málem jsme se
. Jsem z ní pak samozřejmě nešťastná a nechci, aby si zničila žaludek
. A do jídla ji nenutí- když to vyplivne do talíře, tak ji nechají tedy bez jídla.
Obnovuji diskuzi.
Dcera (3,5 roku) chodí teď od září do školky a téměř nic nejí. Vyjímečně se stane, že něco sní, někdy trošku ochutná, ale většinou se jí to nelíbí už od pohledu a nechce ani ochutnat. Prosím ty, které to měly s dětmi stejně, nebo podobně o informace, zda se děti naučili ve školce jíst a jak dlouho jim to trvalo. ![]()
Děkuji
@Yvon-ka Se školkou neporadím, ale jezdil s námi na tábor kluk, cca 7-8 letý, ke kterému jsme dostávali seznam, co jí - nebyl dlouhý, co si tak pamatuju, tak obsahoval rohlíky (suché), rýže, těstoviny (opět obojí suché) a pak ještě cca 5 položek a to bylo vše. Takže tenhle se to evidentně nenaučil ![]()