Večer nechce spát a pláče

2868
22.12.11 10:38

Večer nechce spát a pláče

Milé maminky,moc prosím o pomoc,už jsem zoufalá…

Mám 6ti týdenní dceru,přes den usíná celkem v pohodě a bez pláče,ale večer,úderem 20té hodiny spustí řev…Jediné co pomáhá je prso.Dumlá,pak ho ze spaní vyplivne a když zjistí,že ho nemá,opět křičí a cumplá si prstíky…Nepomáhá zavinování (řve snad ještě víc…),bílý šum,prostě nic.Občas jí manžel uspí houpáním,ale sotva jí položí do postýlky,je vzhůru a celé se to opakuje…usíná tak ve dvanáct a to tak,že jí mám v posteli a prostě střídám prsa,dokud neodpadne…Jenže je to strašně vyčerpávající,mám navíc teď horečky a jsem úplně grogy…Dneska to bylo úplně nejhorší! Usnula po jedenáctý (ach,jak jsem byla šťastná),jenže ani ne za hodinu už byla zas vzhůru a až do půl sedmý do rána skoro nespala…No a teď spí po nakojení jako zabitá,bez pláče…fakt už si nevím rady.

Prosím poradíte něco?Jsem schopná vyzkoušet snad cokoliv! Díky moc,Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
22.12.11 10:50

To jsou prdíky. Dáváte nějaký kapičky? Nám pomohl Sab Simplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
22.12.11 10:54

a netrápí jí bříško? první tři měsíce jsme měli to samé, éderem tak šesté sedmé začal řev, někdy jen do půlnoci, někdy do tří do rána :zed: nasadili jsme probiotika a ještě nějaké kapky a nosili a nosili, skákali na míči..a po třetím měsíci to pomalinku začalo ustupovat, plně to zmizelo kolem 5.měsíce ;) tak snad jen hodně síly a trpělivosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
602
22.12.11 10:59

Chudáku :hug: cítím s tebou!!My to měli taky-s tím rozdílem,že malá řvala ve dne v noci.U vás to může být tříměsíční kolika spojená s prdíkama.Zkusila bych ne pevné zavinutí,Sab simplex,Baby calm,fenyklový čaj-na prdíky.My je jedli celé 4 měsíce.Taky jsme skákali na míči,chovali v zavince,dělali šššššššš,doslova jsem s malou tancovala po pokoji.Zkus i dudlík…dávej ho dle Karpa(pročti si rady od něj tady na netu)Nemá ještě třeba hlad?Máš dost mlíčka?Ale tam asi nebude problém,viď…Držím pěsti!!!!! :hug: je to na :zed: Ale pomine to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
22.12.11 11:08

ahojky, my máme taky dost potíže s usínáním večer, ale přestala jsem aplikovat různé metody. Zjistila jsem, že je to mnohem lepší, když jsme v klidu, nikam ho netlačíme. Nejvíce se osvědčila ukolébavka, oba moc neumíme zpívat, ale snažíme se a synovi je to jedno, slyší ten klidný hlas (zvláštní, že mluvení nepomáhá), uspávací melodie a za chvíli zabere, někdy to teda trvá. Jinak s tím prsem, zkus to přežít, ono se to zlepší. Oni mají různé úzkosti a to prso je pro ně fakt pocit bezpečí, přejde to, jak povyroste. Já kojím už půl roku po dvou hodinách, občas dá tři hodiny v noci, jinak furt po dvou. Přes den spí dvakrát 40 min, jinak chce neustále pozornost. Chodím si lehnout na chvíli přes den, beru přírodní vitamíny a minerály, a zatím zvládám. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.12.11 11:15

a jak ti jinak přes den spí? Do těch 8 je vzhůru nebo spíš a vzbudí se se řevem? :think: Náš druhej byl do cca 2 měsíců hodně uplakaný mimčo. Večer, jak v 7 nespal, byl to konec… :pocitac: :zed: a řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
22.12.11 11:30

S prdíkama jsme nejvíc bojovali první týdny,to prořvala den i noc… (Lesí,máš můj obdiv,žes to přežila,já bych se normálně zcvokla…) Dáváme BabyCalm,Sab Simlex u nás nezabral,před kojením přebalím,namažu bříško Pupíkem a prdí docela dobře.Když je nejhůř,dávám pecky.Piju fenykl,občas dám i malý na lžičku…
sterezie a ty probiotika se dají koupit v lékářně normálně nebo musím mít předpis od dr?
Jinak dudlíka vůbec nechce,ale zkusím toho Karpa,díky za radu :)
S mlíkem by taky problém být neměl,v noci mi pak vydrží spát i pět hodin v kuse :nevim:
kate02 přes den spí dobře,tak hoďku,max.dvě.Se řevem se nebudí,prostě kouká a pak začne plakat (teda spíš řvát) :zed: :lol: Zkoušela jsem jí různě posouvat koupání a ukládání,ale marně.Tak pře 14ti dny chodila tak v deset a v pohodě.Tak nevím,proč se to najednou změnilo… :think:

Holky,strašně moc děkuju,je fajn vědět,že v tom nejsme sami a že to jednou skončit musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
22.12.11 11:33

Tak dneska v noci jí evidentně trápily plný střeva,páč se mi teď během kojení dost slušně po… :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.12.11 11:52

Zkus nejaky kapicky na prdiky. Treba Infacol se dava rovnou z kapatka do pusinky. Nam pomahalo nosit, zpivat a hlavne se stridat s manzelem. Skoro kazdy miminko takhle ze zacatku rve, o to vetsi odmenou ti pak bude prvni usmev. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
22.12.11 12:40

Pájo52,ty probio kapičky volně koupíš v lékárně…jen mají nevýhodu-jsou poměrně drahé..něco přez 600kč..ale já dávala jednou týdně 5 kapek a paráda,malá se rozkakala a už jsem nemusela ani rourkovat(to jsme takhle praktikovali,aby se vykakala-doslova jsme kutali hovňajze ze zadku)Dudlíka naše malá taky nechtěla,ale dle toho Karpa tzv obrácenou psycho metodou jsem jí pomalu naučila ho chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.12.11 12:49
Lesí píše:
Chudáku :hug: cítím s tebou!!My to měli taky-s tím rozdílem,že malá řvala ve dne v noci.U vás to může být tříměsíční kolika spojená s prdíkama.Zkusila bych ne pevné zavinutí,Sab simplex,Baby calm,fenyklový čaj-na prdíky.My je jedli celé 4 měsíce.Taky jsme skákali na míči,chovali v zavince,dělali šššššššš,doslova jsem s malou tancovala po pokoji.Zkus i dudlík…dávej ho dle Karpa(pročti si rady od něj tady na netu)Nemá ještě třeba hlad?Máš dost mlíčka?Ale tam asi nebude problém,viď…Držím pěsti!!!!! :hug: je to na :zed: Ale pomine to :lol:

taky s tebou soucítím, já se u té naší 3měsíční koliky málem zhroutila..doporučila bych také pevné zavinutí - Sam Simplex, nahřívání bříška. masáže, cvičení nožiček a Karpovu metodu - ten šum…někde jsem založila diskuzi kde je i videjko…jak to dělal..zkusím najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.12.11 12:52

toto je ono

http://www.youtube.com/watch?…

je tam toho více…tak to zkus, je pravda že někdo psal že ne na 100% to funguje, ale zkus vše..já uspávala podobným způsobem..teda já si na to přišla sama, já Karpovu metodu neznala - já uspávala že jsem si nad dcerku naklonila, chytla jsem jí za ručičky, mačkala jsemjí je do dlaní, jemně jakoby masáž dlaní, dala jsem čelo na její čelo a ššššš ššššš ššššš…do 5 minut vytuhla…ale jako zázraky se neděli..prostě nám proplakala ty 3 měsíce pak bylo líp. Ale tohle bylo jediný jak jsem jí vůbec uspala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
22.12.11 13:18

Lesí,tak jsem koupila v lékárně nějaký laktobacily.Ani mi ty drahý kapičky nenabízela 8o A malá kaká a prdí většinou fakt v pohodě i v ty večery :nevim: Prostě si asi povoluje ventil a nám z toho za chvíli hrábne :cert: :mrgreen:
Renatka30,já právě na základě nějaké tvojí diskuze tohle všechno zkusila a nefunguje nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.12.11 13:28

Pájo, tak to je škoda že na ní nic nezabírá…víš co já dokonce někde četla..že prostě ty miminka jsou nervozní a dokonce právě tím pláče ze sebe tu nervozitu dostávají - prostě se potřebují vyřvat aby ze sebe jako dostali do negativní a pak můžou usnout.
ale jako tohle tě neuklidní. My se s manželem báli jít do druhého mimi, protože představa že se tohle zopakuje, to bychom už asi nezvládli. Naštěstí Adámek byl zlatej, ted je mu 7 měsíců a ted se pro změnu začíná vztekat.
Víš co tak musíš začít myslet na sebe. Malá z toho prostě za těch pár týdnů vyroste. Já vím že to zní neuvěřitelně ale musíš si v hlavě přenastavit to jak to vnímáš. Já jsem se vlastně s naší Terkou rok nevyspala. když přešly ty koliky z 3měsíců tak kolem 6 měsíce byla nemocná - horečky a zvykla si spát se mnou v posteli - byly jsme vzhůru asi 100× za noc - musela jsem jí celou noc držet za ruku :( pár dní jsem i brečela že se zblázním, pak jsem se nějak vnitřně zakousla že to prostě musím dát a snažila jsem se to vnímat vnitřně jinak, kolikrát když řvala tak jsem jí na třeba 10,15 minut nechala v postýlce, vedle v místnosi jsem si pustila hudbu, sluchátka a těch 10 minut jsem tancovala a zpívala…udělalo se mi psychicky líp a měla jsem novou energii na moje uřvaný zlato :mrgreen: :mrgreen: zní to asi směšně, ale já byla na pokraji zhroucení :? takže tohle byla moje záchrana…nevmímat ten její řev, počítat každý den do těch 3 měsíců a prostě to JEN PŘEŽÍT.

co šátek zkoušela jsi šátkovat? jako já ted Adámka šátkovala…kolikrát taky řval…dala jsem ho do šátku - ta verze pro novorozeně, ne sed ale uvaz na příč, vlastně leží obtočený kolem tebe - do minuty se Adik uklidnil…takhle jsem ho vlastně ty 3 měsíce jakmilezaplakal tak nosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
22.12.11 13:42

Renatko,toho Karpa zkusím dneska znovu,možná jsem to dělala špatně…a nebo vážně je jen nervní a podrážděná a uklidní jí jen to prso… :nevim:
Je fakt,že taky dost uvažuju o tom,že si místo druhýho dítěte pořídím radši psa :lol: No jo,psychika asi dělá hodně,taky si celý den říkám,že to dám,že dnes večer se tím nebudu nervovat,ale padne desátá,já utahaná a prostě mi ty nervy rupnou… :( Taky jí občas nechávám v postýlce řvát a jdu si dát sprchu,jinak bych si musela hodit mašli.Nebo houpe manžel,ale stejně mi jí tak po půl hodině nese do ložnice,že už si zas sjíždí prsty :zed:
3átek jsem zkoušela,nic moc,vydrží jen chvíli,ale je fakt,že jsem jí výdycky měla v sedu.Zkusím to pro novouše,díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí