Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji poradit. Syna 11 měsíců jsem před 7h nakojila. Pak si dal v 8.30 čtvrtku rohlíku s čajem. A teď v 10.30 jsem mu dala svačinu. Jablíčko s hruškou a nechtěl to. Dala jsem ho spát a usnul hned. Buď byl ještě plný toho rohlíku, ale to se mi nezdá. Někdy sní i víc a vezme si po 10h i svačinu. Nebo se mu tak chtělo spát, že neměl chuť na jídlo. No nevím. Ale ptám se, jestli až se probudí (to bude tak v 11.30) mu mám zkusit dát třeba banán nebo rovnou oběd? Díky
A kdy normálně obědvá? Pokud v 1, dala bych třeba kousek banánu a vidělo by se, pokud v poledne, tak oběd rovnou.
Pokud obědvá normálně kolem poledne, tak bych dala rovnou oběd.
Já bych dala rovnou oběd, bude mít hlad, moc toho od rána nesnědl…Taky to tak dělám, když roční dcerka zaspí nějaký jídlo, dám jí to, na který je zrovna čas.
Obědvá mezi 12.00 - 12.30, jí tak po 2,5 hodinách. Kdybych mu dala ještě po probuzení banán. Tak nestihneme jít spát v 19h. To by se to celý posunulo.
Taky bych dala rovnou oběd. Takto dáš banán a nebude ti obědvat - a ten oběd je přece jenom výživnější, čili bych ho upřednostnila…
AHoj, nechci zakládat další dizkuzi, když je to podobné téma. malá má 8měs. a v noci kojím ne v určitejch hodinách, ale podle toho jak se vzbudí, většinou teda stále po těch 2hodkách, dneska teda spala jednou dokonce 4
ale právě proto, že to není vždy pravidelné mi pak nevychází přesně na čas oběd a sváča atd. takže jeden den vychází oběd třeba na půl 1 a druhej den až na 2. nemáte nějaké rady na ustálení? tedka teda obed dost odmítá, rostou jí zuby, takže celý den jen kojím a pak si dá trochu kaše večer, takže je to takový víc rozházený ![]()
Já jsem to dělala, jak to vyšlo. Časem se to ustálilo samo…
Niki3× píše:
AHoj, nechci zakládat další dizkuzi, když je to podobné téma. malá má 8měs. a v noci kojím ne v určitejch hodinách, ale podle toho jak se vzbudí, většinou teda stále po těch 2hodkách, dneska teda spala jednou dokonce 4ale právě proto, že to není vždy pravidelné mi pak nevychází přesně na čas oběd a sváča atd. takže jeden den vychází oběd třeba na půl 1 a druhej den až na 2. nemáte nějaké rady na ustálení? tedka teda obed dost odmítá, rostou jí zuby, takže celý den jen kojím a pak si dá trochu kaše večer, takže je to takový víc rozházený
ahoj ja bych rozhodne v noci nekojila po dvou hodinach osmimesicni dite. dala bych vecer kasi a pak v noci jednou max dvakrat nakojila. budeti pak jist lip prez den a v noci nebude mit takovy hlad.
to mi povídej, já bych ráda se večer vyspala, ale když ona děsně řve, když nedám prso
![]()
Niki3× píše:
to mi povídej, já bych ráda se večer vyspala, ale když ona děsně řve, když nedám prso![]()
zkus více nabízet dudlík, vzít si ze začátku do postele a dat dudlík a vydržet. pokud se tak rozhodneš tak pak neustupovat a nevyndavat prso.
přeji klidné noci.