Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, zrovna ted chovam v naruci moji 7 tydenni dceru, ktera jde spat opet malo najedena. Kazdy den mame ritual jako kazdy, vykoupat, nakrmit a spat, jenomze to krmeni pred spanim je u nas velky problem. Po vykoupani uz zacina knourat a pred krmenim to uz je rev, protoze se ji chce spat. Dvakrat si treba dudne, pak rev, takhle asi 5× a pak uz jen rev a musim ji uspat. Proste se neni schopna se takhle pred spanim najist a paj mi toho moc nenaspi. Pred koupanim je tak hodku, dve vzhuru, spis dve, aby to vyslo, protoze vetsinou ji kazde 2h. Jak to vecer delate vy? Nevim kde delam chybu? ![]()
@Laetitia já teda nekoupu každý den, ale krmím po koupání, když mi pláče už před koupání hlady, tak mu dám cucnout
A co ji nakrmit pred koupanim? Mozna je po krmeni uz moc vycerpana a proste nema silu…
Tak nekoupej denně, taky jsem to nedělala. Nemusí to mít vliv, ale třeba to pomůže. Nebo to celé posunout na dřív.
Příspěvek upraven 08.03.14 v 21:03
Tak jí koupej a krm dřív. 2 hodiny být vzhůru pro takhle malý mimčo je hodně a koupání dost unavuje.
Nedodržuju intervaly…když má hlad dostane najíst/napít. Před koupáním, když se vzbudí třeba v 16hodin, nají se, kouká na mě se starším jak si hrajeme, kolem půl 6. dostane cucnout a ještě chvilku kouká. Jak začne kňourat, jde se na koupání, který vychází na tu 18.hodinu. A po koupání se nají znova, z obou prsou a spí do jedný do rána…už bych tomu i mohla říkat režim ![]()
@EtaOva píše:
A co ji nakrmit pred koupanim? Mozna je po krmeni uz moc vycerpana a proste nema silu…
Po krmeni bych ji nekoupala, aby se nepoblinkala.
Taky bych ji vykoupala dřív.
I já jsem nekoupala každý den.
Tak ja mam presne stejne starou a koupeme 1-2× tydne. Ale vecer je to ocistec
uz kolem 16h zacne plakat jakmile se probudi hladem. Dam napit a po par minutach intenzivniho sani se zacne silene kroutit, tlacit, trha mi bradavku a z place prejde do neutuchajiciho revu
Nepomuze nic, zavinout, skakat na mici, chovat, hladit nic.. Poradne nezabere jak je uplakana a za 1,5-2hod jedeme tohle cele nanovo.. Klid nastane az kolem 22-23h. A to davame espumisan, bio gaiu, cvicime, nahrivame.. Jenze ja ji nemam kdy umyt v tomhle stavu. Fakt neni chvilka, kdy by ze sebe nechtela vyrvat dusi. Takze umyvame az kolem te jedenacte v noci, kdy se uklidni, naji a jdu uspat nebo usne rovnou u prsa. Je to takhle poslednich par dni a jsem z toho dost zoufala ![]()
@Tereezie to mas pravdu, ja mela neblici dite, tak jsem to neresila… A taky jsem teda nekoupala kazdy den a v tomhle veku malej vydrzel max hodinu vzhuru, tak mozna fakt vykoupat driv..
A mas dost mléka. Mala mi tohle taky dělala. Vždycky se prisala a po 5 min. křik a kroutila se a porad jako by hledala prso. Pak jsme zjistily, ze nemám dost mlika.
@Alickaaa tak to vypada na koliky
…vydrz, prejde to… syn na ne trpel od 5 od rana do 9 do vecera, po kazdem krmeni brecel a brecel..na chvilku usnul a zase znova, ve 2 mes. to nastesti preslo.. Nepomahalo nic a po espumisanu to bylo jeste horsi, takze jsem nakonec davala jen bio gaiu.
@EtaOva píše:
@Alickaaa tak to vypada na koliky…vydrz, prejde to… syn na ne trpel od 5 od rana do 9 do vecera, po kazdem krmeni brecel a brecel..na chvilku usnul a zase znova, ve 2 mes. to nastesti preslo.. Nepomahalo nic a po espumisanu to bylo jeste horsi, takze jsem nakonec davala jen bio gaiu.
Jo i to je možný. Espumisan nám taky vubec nepomahal. V nemocnici nám poradily SAB Simplex a ty byly super.
Já měla doma něco podobného, malý měl každý druhý den při kojení (před večerním spaním) úplný hysterický záchvat jen co viděl prso…tak jsem ho dávala spinkat bez krmení. Přišlo mi, že nechce pít, protože je na to prostě moc unavenej, hodinku se prospal a pak se napil normálně.
Zkoušela jsem krmit před koupáním, po koupání, dávat spát dřív než normálně (koupeme každý den)…
Trvalo to tak měsíc a jak to rychle přišlo, rychle to i samo od sebe zmizelo…takže já bych tomu po své zkušenosti nechala čas, prostě má takové období. Přeju hodně trpělivosti. ![]()