Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtela bych se vas zeptat, co s materskym mlekem, ktere mi zbylo na mrazaku. Miminko porad kojim a mleko mi zbylo a je mi to lito vylit, je mozne to dat starsimu sourozenci (2,5 roku)? Manzel rika, ze je to divny, ale ja si myslim ze co muze maminka dat lepsiho diteti nez materske mleko, i kdyz je ditko uz starsi. Jaky na to mate nazor?
@sisin1 já dvouletému synovi taky dávám přebytky. pokud chce klidně bych dala
@sisin1 Tak pokud mu to bude chutnat tak proč ne? Můžeš mu ho dát třeba k snídani. Mě by na tom nepřišlo nic divného. Některé matky kojí třeba do tří let.
Pokud to vypije nevidím problém, někdo v tomto věku ještě kojí
Jasně, já taky pořád kojím. Nebo mu z toho udělej kaši nebo to dej do koupele miminku, prý je to fajn.
Bud dat starsimu (uplne super reseni i prospech) a pokud nezachutna, tak pridat do koupele, klidne oboum ![]()
Já jsem takhle nabízela starší když jsem kojila mladší, ale prý že fuj a nechtěla to ani ochutnat. Přitom jsem ji kojila do dvou let
Super, dekuju za rady, to s tim mlekem do koupele jsem vubec nevedela. Nahodou jsem se docetla ze je dobre mat. mlekem i potirat pupinky co maji mala miminka na obliceji a nebo taky na uvolneni ucpaneho nosu pri ryme ![]()
..A nebo tim napustit okurku a placnout si to na oblicej
.. Nebo skusit jestli neni na netu nejaky recept na krem?!
@Gabrielaaa píše:
Kočkám
jo, to je fakt, já to dávala psovi a pak když jsem odstříkávala, už obšlapovala kolem
Neni to legalni, ale da se prodat. Ja jsem svoje prebytky dala zname s adoptovanym klukem.
@sisin1 píše:
Super, dekuju za rady, to s tim mlekem do koupele jsem vubec nevedela. Nahodou jsem se docetla ze je dobre mat. mlekem i potirat pupinky co maji mala miminka na obliceji a nebo taky na uvolneni ucpaneho nosu pri ryme
jo tyhle pupinky se totiz mohou natirat uplne cimkoli a zmizi - mam dojem, ze snad i kravskym lejnem
Kdysi jsem studovala, co na to komu zabralo a vygooglila jsem dobre 50 pripravku se zcela opacnymi ucinky. Proste to mizi samo
nedavam nic a taky to mizi ![]()