Večerní peklo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.21 20:53

@Limi123 zatím to nefunguje, ona blbne pořád a starší starší kvůli tomu jen víc nastavenej, protože on nemůže a ona jo (i když ji taky uklidnuju, ale on to asi tak nevnima). Nevím no, teď jsem si uvědomila, že oni (nejstarší a nejmladsi) asi fakt mají menší potřebu spánku, bylo by lepší je dávat spát později než prostredniho. Zkusím malou zítra nechat si potichu hrát, staršímu dovolím taky nějakou klidnou činnost, dokud neusne prostřední, pak si třeba ještě něco povíme a půjde se spát. Prostrednimu se budu věnovat předtím, aby neměl pocit, že ti dva něco můžou a on ne. Uvidíme, jaký to bude mít efekt.

• Citovat
  • Upravit
2249
23.9.21 20:53
@Anonymní píše:
@Kolicek95 padnout únavou jsme zkoušeli před týdnem na oslavě. Nejmladší byla na pěst v obvyklou dobu spánku, jen asi o 15 min později. Takže ta šla spát skoro jako vždycky. Prostřední chtěl jít spát okolo desáté (ale kdyby nebyla oslava a neměl by zábavu, padl by dřív) a nejstarší, ten se rozčilovat, když jsem ho zahanela do postele po půlnoci. Je.ze to nejde, ráno vstáváme do školy a školky, budím je, nejstarší je úplně mimo, potřebuje spát dyl, a když ráno nemůže, tak musí jít spát dřív večer. Jenže on večer není unavenrj, neusne. Ani ho nenutím, jen po něm chci, ať je ticho nebo jde do jine místnosti. Pryč nechce a ticho je až po několika napomenutí, vyhrožování, odchodu, breceni…

co mu koupit tablet a sluchatka a po te co usnou ostatni si proste veme tablet a jeste si na nem neco bude delat, treba do 10-11, pak rodicovsky zamek nastaveny na tu dobu a sel by spat? asi mas doma jednu sovu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
23.9.21 20:57

Omyl, špatná diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
23.9.21 21:03

Ty jo když to tady čtu, tak jsou ti moji zlatí. Jsou taky tři v pokoji a v osm mají čtenou pohádku, pak pomazlit, rozloučit se, zhasnout a spát. V půl devátý jsou všichni tuhý, akorát někdy si ještě prostřední s nejmladším chvíli hrají, podle toho, jestli jdou do školky nebo ne. Ale nesmí být řev, jinak prostě do postele a konec. Já jsem v tomhle naprosto nekompromisní. Večer mám práci, plus se dětem věnuju celý den, tak alespoň večer si zasloužím chvíli oddych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.9.21 21:04
@markytka3 píše: … odejit a zavrit… nebrat deti jako nesvepravne osoby :mavam:… ma zkusenost… nechapu, proc nektere matky maji potrebu porad sve deti drezurovat… nech deti dychat, oni se vyradi, padnou do postele… :pankac:

to by bylo asi sice ideální, ale u nás by sousedi asi po desáté večer klepali :-) navíc fakt je těžké nechat to na dětech, to jde max o víkendu, kdy dítko může vyspávat do oběda :-)

já radu nemám, moje 3 jsou takové většinu večerů, u nás teda odpadávají podle věku, nejmladší, co nespí přes den usíná první, pak prostřední, ale nejstarší je od malička noční sova, už jako mimino usínala okolo jedné ráno :-) zase tě ale uklidním, že ta sice nespí brzo, ale s věkem se uklidnila, po posteli už neskáče ani nevyřvává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
23.9.21 21:09

@welovefashion ja se s detma sesla, jsme vsichni 3 nocni sovy, milujeme spanek, od miminka vstavame, kdyz nemusime pred 10 :-) ale jako vsechny deti, i ty me, rady vecer dovadely v perinach, povidaly si, hadaly… u nas byl jediny mantinel - nesmi vylezt, takze dovadeni, spitani, apod. to jsem neresila… ale kazda rodina to ma jina, nekdo resi spanek, jidlo, nekdo tomu nechava prirozeny prubeh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.21 21:10

Já nemam problém je tam nechat a zavřít dveře, chtěla jsem zavést, že si můžou ještě chvíli hrát nebo povídat a pak mají spát. Jenže oni si hrají tak, že skáčou, běhají, ječí, hazou si s něčím… to prostě nejde. Zkoušela jsem několikrát, jak dlouho to vydrží, a vždy jsem je kolem půl 11 nakonec musela jít uklidnit. Sami prostě nepadnou. A v klidu si hrát taky neumí. Zkusím zítra něco vymyslet, nějak je rozdělit, zabavit…

• Citovat
  • Upravit
2152
23.9.21 21:20

Za chvili budou skakat po hlave i tobe, pokud nezakocis. Rozdelit a to bez kompromisu a oni si brzy rozmysli ten revot v posteli. Podstate si za to muzes sama, nejsou zvykly spat zvlast atd. Zakroc hned a uvidis vysledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.9.21 21:45

U nás je taky večerní peklo už několik let, úderem osmé večerní oba (9 s adhd a 7) chytí druhý dech a jedou klidně do půlnoci. :zed: Dokud byl mladší ve školce, tak to relativně šlo, ale teď už nespí po obědě a usíná ve škole. Rozdělit je nemůžu, nemám kam. Ranní vstávání je druhé peklo, dneska jsem je oba kropila studenou vodou, jak jsem jim večer slíbila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
23.9.21 21:46

No, já bych řekla, že úplně nejlepší by prostě bylo sedmiletého důrazně upozornit, ať neblbne a jde spát/v klidu ležet, poslouchat audiopohádku, prohlížet si ještě chvíli knížku, nebo z toho budou vyvozeny nějaké důsledky. Prostě je už dost velký, aby se učil poslouchat, i když se mu to zrovna dvakrát nelíbí. Ale tak, to už je dneska asi moc staromódní metoda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
23.9.21 21:50

A malá když uvidí, že jsou všichni ostatní v klidu, tak ona bude taky, koneckonců, také už není malé miminko, abys jí nemohla nastavit nějaké hranice. Já mám dvouletého a teda nedělá mi problém ho zkrotit a nebýt na něj vždy sluníčková :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.21 22:17
@Anonymní píše:
@Limi123 zatím to nefunguje, ona blbne pořád a starší starší kvůli tomu jen víc nastavenej, protože on nemůže a ona jo (i když ji taky uklidnuju, ale on to asi tak nevnima). Nevím no, teď jsem si uvědomila, že oni (nejstarší a nejmladsi) asi fakt mají menší potřebu spánku, bylo by lepší je dávat spát později než prostredniho. Zkusím malou zítra nechat si potichu hrát, staršímu dovolím taky nějakou klidnou činnost, dokud neusne prostřední, pak si třeba ještě něco povíme a půjde se spát. Prostrednimu se budu věnovat předtím, aby neměl pocit, že ti dva něco můžou a on ne. Uvidíme, jaký to bude mít efekt.

U nas je prostredni skrivan, takze chodi spat brzo.
Staci chvile klidu a usne.
Pak teprv ukladam dalsi dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.21 22:21

Pokud je rev, rozdelit, zhasnout, spat od dozorem.

To je nasledek, ktery pochopi i dvouleta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
23.9.21 22:25
@Lucie_Sx píše:
Pokud je rev, rozdelit, zhasnout, spat od dozorem.To je nasledek, ktery pochopi i dvouleta.

Mně to přijde pořád jako dobré řešení i kdyby to dvouletá nepochopila, resp. jí to bylo jedno (protože o společné spaní stojí ten starší, ona myslím ne).

Minimalně to zajistí, že bude starší ve svém zájmu v klidu, pokud bude ze začátku blbnout ona.
@Lucie_Sx píše:
Pokud je rev, rozdelit, zhasnout, spat od dozorem.To je nasledek, ktery pochopi i dvouleta.

Tak dvouleté je to myslím jedno. Stojí o to ten nejstarší. Ale také bych to tak udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.21 22:40

Rozhodně nejsem na dceru jen sluníčková, naopak, už nějakou dobu zažívá stejně krutou výchovu, jako kluci. Ne, bez legrace, já jsem líná matka, nemam problém dětem leccos dovolit, ale zase mám hranice, za které nikdy nepůjdu. Oni to donedávna dost dobře věděli, prostřední pohoda, malá se učí, navíc vzdor, takže tam nějakou vzpouru očekávám, ale ten nejstarší byl dřív v pohodě a teď na něj asi přišla puberta nebo co, fakt nevím, ale drzkuje, odmlouva, neposlouchá, nedá si říct… i když moc dobře ví, že stejně ve výsledku poslechnout musí, vždycky má potřebu to oddalovat, poslechnout až na potřetí (víc možností nedostane), neustále má na všechno poznámky… No hrůza, čekala jsem takový chování v pubertě, ne v první třídě… musím se s tím naučit pracovat, v klidu.. zítra zkusím nějaké to rozdělení, dopreju těm dvěma delší čas večer, třeba to půjde. Audiopohadky jsou bezva nápad, díky, to určitě vyzkouším.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510