Večerní víno... mám problém.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
24.1.23 20:55
@Andante píše:

Někdo takhle zvládne pochlastávat 40 let, dávky nezvyšuje, problém v běžném životě nemá… a pak lup ho, v 60 cirhóza s diagnozou alkoholismus a docela těžký stavy po vysazení. Znám ze svého okolí, byl to táta od rodiny, slušnej člověk, řidič z povolání, milion kilometrů bez nehody. Zemřel v 64 letech na cirhózu - rakovinu jater. Jen jeho žena věděla, že měl denně svých osm dvanáctek po šichtě a že většinu života řídil se zbytkáčem. Na tohle máš taky slušně našlápnuto s těmihle objemy.

hm… :think: ano, je to pravda

on se nejeden kasá " já takhle chlastám celej život, a jsem v pohodě "

a pak najednou přijde 50…55…58…a zlom a lup a všechno je jinak a už v pohodě není a nikdy nebude a rodina má z toho akorát trápení a starosti

pak choděj a brečej…dejte mu nová játra, novej mozek, udělejte něcooooo

:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.1.23 21:39

Meduňkový čaj nebo teplé mléko s medem, sklidnění před spaním, bez PC a fyzické aktivity, meditace, správné dýchání, uvolnění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.1.23 21:45

Prostě si říct ne a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
25.1.23 02:33
@Ou píše:
@Rotha - lžeš sám sobě a bagatelizuješ svoje pití. Minimálně piješ zatraceně rizikově a vsadím se že základní test - měsíc nepít prostě nedáš. Najdeš si libovlnou výmluvu proč to nedělat a proč si nepřiznat že nemáš nad alkoholem kontrolu.Nedáš ani blbý suchý únor. Obyčejnchej 28 dní…

Suchý únor je kravina, kterou vymyslel ten kašpar Nešpor z toho blázince na závislosti.

Když nechci tak si nedám, třeba týden nebo dva a problém nemám.

Zapoměla si dodat, že každy má svůj práh jinde, někdo se už opije po 3 někdo jich pije i 20 denně.

Já piju pouze 3-4. To mi přijde úplně zdravé. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
25.1.23 02:37
@Andante píše:
Podle mne piješ minimálně rizikově. Otázka zní, co dál. Máš v rodině závisláka? (Alkohol, hraní…) Pokud jo, zpozorněla bych. Tyhle sklony se dědí.

Někdo takhle zvládne pochlastávat 40 let, dávky nezvyšuje, problém v běžném životě nemá… a pak lup ho, v 60 cirhóza s diagnozou alkoholismus a docela těžký stavy po vysazení. Znám ze svého okolí, byl to táta od rodiny, slušnej člověk, řidič z povolání, milion kilometrů bez nehody. Zemřel v 64 letech na cirhózu - rakovinu jater. Jen jeho žena věděla, že měl denně svých osm dvanáctek po šichtě a že většinu života řídil se zbytkáčem. Na tohle máš taky slušně našlápnuto s těmihle objemy.

Jinak: máš malý děti? Muže se ti stát, že se uprostřed noci vzbudí s náhlou potřebou okamžitě jet na pohotovost a ty toho nebudeš schopna? Nebo hůř, nebudeš schopna správně vyhodnotit situaci a spolupracovat s dispečerem záchranné služby. Může se tohle stát? Tohle je stopka v alkoholu pro mne. Mládě trpí na dost dramatický a obtížně zvladatelný laryngytidy, takže jeden z nás musí zůstat střízlivej. Pokud to znamená, že se až do jeho dospělosti nenapiju, jsem s tím srozuměna.

Za prvé, pije tři skleničky vína, ne 3 flašky, takže nevím proč by měla v noci mít problémy s dispečerem. Není přece na mol.

Za druhé, zákon za určitých situaci povoluje sednout si za volant, i kdyby měla 2 promile, záchrana života je jednou z nich.

Dovzdělat se trošku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.23 07:10

Tady zakladatelka… čtu že tu mám rok a kousek starý příspěvek… od té doby jsem pokračovala ve stejném rytmu tedy… :D.. nooo nyní jak už to bývá od ledna se drží dieta.. a zase to víno. Takže v lednu nepiju… měla jsem dvakrát… jednou v pátek s kamarádkou a jednu sobotu na návštěvě. Jinak pohoda… spánek snad ještě lepší :)

• Citovat
  • Upravit
1238
25.1.23 09:56
@Rotha píše:
Za prvé, pije tři skleničky vína, ne 3 flašky, takže nevím proč by měla v noci mít problémy s dispečerem. Není přece na mol.

Za druhé, zákon za určitých situaci povoluje sednout si za volant, i kdyby měla 2 promile, záchrana života je jednou z nich.

Dovzdělat se trošku ;)

Proto je to tam jako dotaz. Za prvé, každý na alkohol reaguje jinak, já jsem po třech sklenkách sice nikoli namol, ale dost upravená na to, že bych už měla strach.

Za druhé: zákon v určitých situacích povoluje sednout za volant pod vlivem, například záchrana života, ano. Nicméně jestli si myslíš, že by ti to prošlo například v Praze (kde je taxislužba, MHD vč. nočních tramvají a krátký dojezd sanitky), jsi dost na omylu. V podstatě ti to projde jen v naprosté divočině, v horách, kde je dojezd sanitky delší než 45 minut. Zrovna k tomuhle je dost obsáhlá judikatura, poučovat mne o dovzdělání, je poněkud úsměvné, promiň.
A upřímně, když se ti dusí dítě, to poslední, co chceš, je obvolávat čtyři taxislužby, jestli ti někoho pošlou (zažila jsem v Praze situace, kdy jsem prostě nesehnala taxi, protože to byla trasa asi za 200,– a nikomu se do toho nechtělo), abys měla důkaz, že to jinak než sednutím za volant pod vlivem nešlo (nebo čekat na sanitku, která zrovna někde sbírá opilce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová