Věčně hladové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
10.8.10 23:43

Aki, no taky si říkám, že v těch kaších jsou prostě zbytečnosti, které odpadnou při vaření doma. Mám BIO rýži. Koupím ai BIO vločky, ale nevím, jak udělat tu kaši??? Asi rozvařit surovinu a přidat třeba jablíčko nebo jablečný příkrm ze sklenky???Tak nějak?Taky se chci zeptat na jogurtovač. Ráda bych malé děkaka domácí jogurty v budoucnu, máte někdo? Má to smysl nebo jsou ty kupované dobré?
Z čeho se dá dělat ta kašička? Rýže a vločky asi jen, že? To stačí aspon do roka, ne?Aby to bylo bez lepku teda.

• Citovat
  • Upravit
6093
10.8.10 23:56

Caty, v ovesných vločkách je lepek.
Nejsem si jistá, jestli jsi ve svých příspěvcích psala, jak se k lepku stavíš (někdo s ním čeká až do roka, teď se říká, že se má zavést společně s mlékem - pak aby si člověk vybral :roll: :lol: ).

„Značkové“ kaše jsem nikdy nekupovala.
Ve Zdravé výživě nebo v DM jsou čisté kašičky, které se pouze smíchají s mlékem (v tvém případě asi s trochou UM).

Jogurtovač nevlastním, ale slyšela jsem príma postup, jak si udělat jogurty doma ve staré duchně ;-) :lol:
Do domácích jogurtů bych se vrhla, pokud bych měla možnost odkupovat mléko nejlépe z nějaké BIO farmy.
Zrovna u mléčných výrobků mi nepřijde BIO kvalita zbytečná.

Na trhu máš spoustu kvalitnějších jogurtů.
U nás nejvíce vedou bílé (Bio z Valašska a Choceňsky smetanový).
Maminky si hodně chválí taky Hollandie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 23:58

Cappy, tak já do roka lepek rozhodně neeee. Je to svinstvo a ládovat se s tím bude celý zbytek života, stejně tak se stavím k mléku, minimálně do roka ne. Pode některých dr h vpodstatě dítko vůbec nemusí.
Tak na kašičky mrknu teda do BIO výrobků a vločky tedy ne, takže asi jen rýži, že?

• Citovat
  • Upravit
Aki
1280
11.8.10 00:00

S jogurtovačem zkušenosti nemám.
Kaše můžeš děla z jáhel, amarantu, rýže (dá se koupit i speciální sladká odrůda). Později z ovsa, špaldy a ještě později z ječmene, žita a pohanky.
Už je nejvyšší čas jít spát, tak vám přeju dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.8.10 00:01

Aki děkuji za rady
No, zatím asi budu dělat kašičky teda jen z rýže a mrknu na ty BIO a do dm, tam kupuji sklenky alnatura.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
11.8.10 08:47

Já jsem naopak lepek chtěla zavádět od 7m, ale to nechci diskutovat. Ale hledala jsem kaši, která jí obsahuje. Také nechci dávat takové ty kaše, kde jsou různé přídavky cukrů. A právě zde je problém kaši z lepkem sehnat. A vrámci hledání jsem zjistila, že prý ovesná kaše lepek neobsahuje. Ae píšou na nich, že může obsahovat lepek, protože se zpracovává ve stejném provozu jako např. pšenice. Takže záleží, jestli ti vadí i stopy lepku. Doporučuji ale tuto informaci ověřit- já po tom zas tak nepátrala.

• Citovat
  • Upravit
119
11.8.10 09:00
CITACE: Nechci bejt rejpavá, ale promiň, ptát se doktorky na to, co mam dát dítěti k jídlu, to je docela přehnaný, to tu doktorku lituju.
  • Má doktorka mi při každé poradně oznamovala co malý od daného měsíce může nebo ne a když jsem něco nepochopila nebo nevěděla zeptala jsem se. Od toho snad ústa a lékaři jsou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.8.10 17:16
Jess píše:
CITACE:
Nechci bejt rejpavá, ale promiň, ptát se doktorky na to, co mam dát dítěti k jídlu, to je docela přehnaný, to tu doktorku lituju.
  • Má doktorka mi při každé poradně oznamovala co malý od daného měsíce může nebo ne a když jsem něco nepochopila nebo nevěděla zeptala jsem se. Od toho snad ústa a lékaři jsou

Taky jsem to tak měla plus jsem hodně o tom četla, tak jsem si pak z toho udělala výcuc. Ro zhodně se nesmí dát na babičky, podle mámy jsem malého šidila nezahuštěnýma polívkama, bílýma jogurtama a neslazeným čajem. Kluk má 8 let, nemá problém pít čistou vodu a neslazený čaj(samozřejmě nemá problém ani s kofolou, když mu ji někdo koupí :mrgreen: )a stejně, když mu moje máma vaří čaj, tak mu tam tu lžičku cukru hrkne :cert: Některé věci se prostě nedají druhým vysvětlit. Jinak by člověk měl dát na svou intuici a hlavně číst, číst a číst :-)

• Citovat
  • Upravit
150
11.8.10 18:45

Vůbec jsem netušila, že se zde strhne taková debata. Každopádně všem děkuju za odpověď. V noci na dnešek malý vypil „jen“ 150 ml UM a přes den měl mléko jen ráno a teď před spaním. Samozřejmě že by si přes den dal víc, ale neustoupila jsem, i když jsem se cítila jako krkavčí matka :-) Obědu moc nedal, snědl pár lžiček a asi se těšil na flašku, ale nedostal ji - teda dostal, ale s čajem. Říkala jsem si, že kdyby měl opravdu velký hlad, tak jídlo sní bez protestů. Teď večer pil jak o život, vypil 120 ml a usnul. Tak doufám, že to zvládneme i přes noc. A zítra pokračujeme v „odvykání“. Bude to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
11.8.10 19:31

Valaško - přeji hodně sil a pevné nervy :wink: . Děti jsou zkrátka hodně chytré a ví, jak dosáhnout svého. Dalo mi hodně práce poznat, kdy to ten můj prcek na mě jen zkouší a kdy má opravdu hlad. Myslím, žes vykročila správným směrem a zvládnete to :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.8.10 07:55

Aki, noc na dnešek jsme zvládli bez mléka - hurá! Napil se jen trošku čaje a spal. Ale nechci se radovat předčasně. Já jsem si až doteď myslela, že má fakt hlad, nenapadlo mě, že ty kvanta UM pije jen na chuť. Nejradši bych si nafackovala, že jsem ho na to tak navykla. No, co už nadělám, hlavní je, abych ho to odnaučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
12.8.10 15:25

Tak super :palec: :-D . U mého synka se mi osvědčilo moje vnitřní rozhodnutí. Prostě jsem si řekla, že to tak bude a ono to prostě šlo (dokud jsem nepřesvědčila sebe, nic se nedělo). Taky jsem si myslela, že neodbourám noční kojení a najednou pak stačilo cucnout vody a pak ani to ne. Bylo to tak ve více případech, ale s věkem to přestává fungovat. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová