Věčně hladové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
10.8.10 21:45

čičinka:Já do něj víc nedostanu,ať to dělám,jak dělám :nevim: zkoušela jsem různé čaje,různé hrnečky,nakonec nejlíp pije jen tak z otevřeného hrníčku,násosník od Kouzelného hrnečku Avent jen hryže… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.10 21:46
čičinka píše:
Momi, nema trochu malo tekutin? :think: Pokud teda vypije jen to, co je v jidelnicku. Mela by vypit zhruba decku na kg vahy.

sunka?, coz takhle salamek a nakladany hermelinek? I pod nazvem detska sunka se skryva vyrobek, ktery je doporucovany od 3let. Sul by vubec v detskem jidelnicku nemela do roka figurovat, sul zatezuje neumerne ledviny tak maleho ditete.

piskoty?, ja vim, vzdyt jsou plne toho zdraveho cukricku a jako bonus je v nich i ajecny bilek, ktery se tez doporucuje az po 1.roce.

Pardon, ale pokud ma nekdo obavy, ze by jeho dite mohlo byt v budoucnu obezni, tak mu urcite nedoporucim uzeninu, cukr a jine mnamky.

Dite nepotrebuje zas az tolik toho masa, pokud je jeho spotreba bilkovin a zeleza pokryta. Ke svacine jsou vhodnejsi kukuricne krupky a jim podobne. Popripade kousek chleba nebo rohliku
  • říkám snad že má sníst 20dkg??Bohatě stačí půl-kolečko na krajíc chleba.

Piškoty říkám miniaturním keksům od sunarky-pochybuju že v těch je něco špatného??

A poznámka-z pár piškotů ještě nadváhu nikdo neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 21:48

A jogurty smí od 6ti měsíců jo?
Mně tedy doktorka říkala, že mám dávat d 6.měsíce stále nutrilon comfort a o příkrmech se nezmínila, ale malá už tak hladově po nás koukala, že jí dávám. Jiný doktor mi to zase schválil :think:
Náš jídelák vypadá takto. O půlnoci UM,ráno okolo páté až sedmé, jak kdy UM, okolo půl desáté jablíčko nebo hruška, zapít UM,k obídku mrkvička či brambůrek zapíjíme čajíkem, odpoledne UM,k večeři kašičku a dopít UM.

• Citovat
  • Upravit
12978

Valaško, přijde mi, že má příliš UM..tedy hlavně v noci.
Jinak toho opravdu sní dost, ale zase na druhou stranu jsou to věci, které už může a nic nezdravého..
Jinak moc mi neštymuje ta šunka, nízkotučný sýr a piškoty - zvlášt v 7,5 m věku.. :nevim: :nevim:

ps. naše slečna vážila v 8 přes přes 9 kg a určitě to není stravou..
Zkus pořešit to mléko. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
Caty píše:
momi, aha tak to jo. Vím, že jsou nějaké sůšu pro mimča, ale zatím nekupuji a nějak se k tomu nechytám.
Od kdy vůbec může mimi takové ty kukuřičné zdravé křupky co se dávají místo pečiva?
Holky, jak řešit to, když nechci, aby malá neměla do roka, piškoty, pečivo, bonbony, čokoládičky, no prostě všechny tyhle blafy minimáně do toho roka ne, ale uvidí to jinde a bude chtít taky???

Já si myslím,že pokud to dítě nezná,tak to ani nevyžaduje.Já taky nechci,aby si zvykl na sladkosti a uzeniny,a nebudu mu je dávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.10 21:49
Caty píše:
No já se přiznám, že mi tam nesedí tedy ani moc ty piškoty a sušenky :think:

Je spousty dětských sušenek-piškotků dětských značek hami,hipp,sunarka … dětem to neublíží jinka by to nevyráběli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.8.10 21:50
Caty píše:
Mně tedy doktorka říkala, že mám dávat d 6.měsíce stále nutrilon comfort a o příkrmech se nezmínila, ale malá už tak hladově po nás koukala, že jí dávám. Jiný doktor mi to zase schválil :think:
Náš jídelák vypadá takto. O půlnoci UM,ráno okolo páté až sedmé, jak kdy UM, okolo půl desáté jablíčko nebo hruška, zapít UM,k obídku mrkvička či brambůrek zapíjíme čajíkem, odpoledne UM,k večeři kašičku a dopít UM.

Já jsem začala dávat bílej jogurt tak od 8-mi měsíců,plně jsem kojila do 6,5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.10 21:51
momi33 píše:
Caty píše:
momi, aha tak to jo. Vím, že jsou nějaké sůšu pro mimča, ale zatím nekupuji a nějak se k tomu nechytám.
Od kdy vůbec může mimi takové ty kukuřičné zdravé křupky co se dávají místo pečiva?
Holky, jak řešit to, když nechci, aby malá neměla do roka, piškoty, pečivo, bonbony, čokoládičky, no prostě všechny tyhle blafy minimáně do toho roka ne, ale uvidí to jinde a bude chtít taky???
Já si myslím,že pokud to dítě nezná,tak to ani nevyžaduje.Já taky nechci,aby si zvykl na sladkosti a uzeniny,a nebudu mu je dávat…

Pardon,ale tohle neuhlídáš půjčíš tchýní,babičce a je to hned.

Největší chybu ale dělá ten kdo si myslí že na tom dítě bude alespoň malinko lépe když dá pečivo tmavé-omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.8.10 21:51
Jess píše:
Caty píše:
No já se přiznám, že mi tam nesedí tedy ani moc ty piškoty a sušenky :think:
Je spousty dětských sušenek-piškotků dětských značek hami,hipp,sunarka … dětem to neublíží jinka by to nevyráběli

Jess - no nevím, ale v obchodě je spousta blbostí pro děti, které rozhodně zdravé nejsou, ale stále se vyrábí..Kupříkladu solené Hipp příkrmy, granulované čaje s cukrem, v těch děts. sušenkách je samozřejmě také spousta cukru atd..
Je lepší si přečíst složení, než jen nápis - PRO DĚTI..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
10.8.10 21:52

Jess - kde bereš tu jistotu? Z pár piškotů ještě nikdo neztloustl. Stejně tak z pár mililitrů mlíka. :think: Šunky bych nedala ani 1/4 kolečka. Jako proč? Je v ní něco výživově hodnotného?
Na základě čeho jsi usoudila, že váha je OK? Nemělo by se to hodnotit v kontextu minimálně tedy na základě délky, porodní hmotnosti plus dalších údajů o vývoji hmotnosti?
Když ti řeknu, že moje dítě váží v 11m 10,5 kila, víš prd, jestli je to OK. Protože pokud v 8mi vážil 11, tak to OK není, stejně tak, pokud v 8mi vážil 7.

• Citovat
  • Upravit
25324
10.8.10 21:53

Jess:jojo,moje matka by malýmu dávala v 5-ti měsících solenej špenát se smetanou,jahody a zapít perlivou vodou :cert: budu se snažit,aby to dostal co nejdéle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.10 21:54
Caty píše:

U dr. nám bylo řečeno že od 7mi měsíců může bílý jogurt do 3%tuku potom dobrou mámu rozmix ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.8.10 21:54

Naštěstí náš Bobin je dost háklivej i na to,když ho krmí tatík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.10 21:56
momi33 píše:
Jess:jojo,moje matka by malýmu dávala v 5-ti měsících solenej špenát se smetanou,jahody a zapít perlivou vodou :cert: budu se snažit,aby to dostal co nejdéle…

Tohle jsou bohužel všechny babičky. Moje malýmu nacpala tu tlustou sýrovou solenou tyčinku od Havlíka a polívky nejlíp s kostkou zel bujonu ..... :nevim: :think: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blaf
10.8.10 21:58

masíčko jsme začaly papat kolem páteho měsíce, vše domácí příprava, to kupované nám moc nejelo. Vařím ho se vší kořenovou zeleninou (ale jen malinkaté kousíčky) protože nesolím, má to lepší chuť. Ale jenom kuřecí, nebo krůtí. Hovězí se mi zdá pro tak malého prcka těžko ztravitelné. Doplnit se to dá zeleninou z vývaru, hlavně mrkev, brambor. V dalších měsících se dá přidat brokolice, květák (nadýmá).Ale to maso stačí tak dvakrát, max. třikrát do týdne. Polévku až tak od šestého - zeleninovou, vývar z masa, atd. Hlavně to chce po malých dávkách, at vidíš reakci (osype se, nebo zácpa, atd.)
Já jsem z radosti dala malé masa moc a pak 2 dny nekadila, tak jsme nespali.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová