Věčně hladové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3870
10.8.10 22:48
Jess píše:
neczuz píše:
Jess: Asi mám nějak rozjetou náladu. :oops: Mě prostě přišlo, že tady strašně suveréně rozdáváš rozumy. A při tom to nejsou úplně správné rady. :nevim:

Sama mám malé dítě a také bych mu přeci nedala nic špatného,na všechno se doktorky ptám se vším se radím. Ani ten kousek šunky jednou do měsíce bych mu nedala kdyby mu to mělo ublížit.Ale teď je vedro dítě se potí a trošilinku té soli do sebe stejně dostat potřebuje.

Obyč dětské piškoty také nedávám,probiňáky-lipánky,ostraváčky apod. Fuj! Ty dětské sušenky od Hami zkusila jsi to že víš že je to plné cukru? Pro nás dospělé je to absolutně bez chuti,nepoživatelné .

Když do mimča budeš celý den cpát ovoce a zeleninu dáš mu mnohem víc sacharidů než ve dvou pitomých sušenkách

Nechci bejt rejpavá, ale promiň, ptát se doktorky na to, co mam dát dítěti k jídlu, to je docela přehnaný, to tu doktorku lituju. A diskutovat o tom, jestli dát dítěti šunku, že by mu ublížila, tak to mi přijde postavený na hlavu. Je sice hezký, že dbáš na to, aby zdravě jedlo, ale nevěř tomu, že tomu tak bude i dál, pak bude chodit do školky, do školy a tam buď zblajzne všechno anebo nepozře nic, protože bude naučený, na samý „zdravý blafy“.
A to, že dám dítěti občas piškot (oplatky teda taky nedávám) tak tim v něm určitě neprobudim obezitu, to je totální ptákovina.
To kdyby jste holky dostaly pod ruku mojí známou, tak tu by jste asi teda zabily. Její malá odmítala od 8 měsíce UM, prostě ho nechtěla, tak najela na normální, upozorňuju normální stravu - k snídani vajíčka, oběd omáčky atd. a dneska jsou její malý 2 roky a nevidim, že by byla nějaká obézní či nemocná. Ba právě naopak, jsou jí 2 roky pryč, váží 8,5 kg a mojí dceři je rok a váží 11,5 kg, ale to jen na okraj, můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 22:48

Holky, dobré sklenky jsou Alnatura, fakt 100% mrkev, jabko bez nějakých solí, šťáv apod. Nebo to dělám doma, snad dobře.
Jinak, mám pro malou kašičku od Nestlé, píší bez cukru a pak nějakou od Hami tak bez cukru, tak to je snad OK, nebo není? Abych já v domění jí to nedávala a bylo to špatně.
My máme teď skoro v 5ti měsících 7,5 kg a 64 cm. Doktorka nic neříkala, tak snad to není moc :think: Tolik váží kamarádky holčička ve třech měsících a to dle mě moc teda je, má 61 cm.

• Citovat
  • Upravit
Caty
10.8.10 22:50

Aki no vidiš a jiný doktor mi řekl, že pokud je malá vpohodě, má pravidelnou stolici, nepláče, že jí tlačí bříško je to OK. Se mi pak chce brečet, když chci pro dítko to nejlepší a nevim co to je??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3870
10.8.10 22:51

Já nevim, co pořád řešíte s tim cukrem, vy děláte, jako kdyby jste dětem dávali kilo denně. Vždyť kolik cukru je třeba v jednom balení, vy dáte dětem minimálně a z toho ještě sní čvrtinu, takže v podstatě skoro nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
10.8.10 22:56

To je jasny ze nedavame celou krabici susenek, ale jde o to, ze ta susenka i kdyz jen jedna je z vetsi casti jen cukr, to muzou rovnou chroupak kostku cukru. Ale samo ze jim tu susenku taky davam. Ja to zas tak neresim. Starsi holka ma nadvahu a ta mladsi je zas hubenour, pritom v podstate jedi to same :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.8.10 23:01
Jolynka píše:
To je jasny ze nedavame celou krabici susenek, ale jde o to, ze ta susenka i kdyz jen jedna je z vetsi casti jen cukr, to muzou rovnou chroupak kostku cukru. Ale samo ze jim tu susenku taky davam. Ja to zas tak neresim. Starsi holka ma nadvahu a ta mladsi je zas hubenour, pritom v podstate jedi to same :nevim:

No a tom mluvim, někdo je živ na samé zdravé stravě a je stejně při těle, druhej se cpe sladkym od rána do večera a je jak oteklá nit. Já nemyslela, cpát dětem imrvére oplatky, čokolády atd., ale chtěla jsem tim říct, že trocha toho sladkýho ještě nikoho nezabila. A co si budem řikat, děti maj sladký rády, tak proč jim ho nedopřát. Ale zase, je jasný, že ne v třeba v 8 měsících, ale až jim budou ty 2-3 roky, tak to budou vyžadovat a maminka, co udělá, oplatku jim dá a ani si nevzpomene na to, že tam jsou ňáký cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
10.8.10 23:13

Sladká chuť je i jinde než v rafinovaném cukru.. Čím míň si zvykne na tu 100% sladkost cukru, hutnost tučných pokrmů (později, ne jako kojenec), tím líp.
A řeči, co bude dělat ve školce.. fakt miluju. O to přece nejde. Dítěti přece dáváš zdravý základ.

Caty - já taky příkrmy hodně řešila taky. Nakonec jsem zakotvila u upraveného doporučení z kojení.net. Malý byl ale plně kojený, tak jsem zavádění před 6.ukonč. měsícem nemusela řešit. Ale co, znám paní, co cpala prcka ve čtyřech měsících svíčkovou, gulášem a mléčnou dávku absolutně neřešila. A malá taky žije a vypadá k světu, ale jaké následky se projeví v její dospělosti (obezita, cukrovka..)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.8.10 23:21

Jé a jsme zase u toho, obezita, cukrova, další takovýdle nemoci, na to přece nemá vliv to, co dítě jí dejme tomu do roka. Jo a dobře, dítěti dávám základ já, ale do školky mu jídlo dělat nebudu, že jo. To jsou pak takový ty děti, co dostanou pod nos jídlo a řeknou, todle nejim a todle nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 23:24

Aki, když oni všude píšou něco jiného, tak nevím. Malá na nás prostě už tak koukala, když jsme jedli, že jsem jí začala po malých dávkách dávat. Ted ale nevím, jestli prostě opravdu nedělám špatně, ikdyž je uplně vpohodě a dávám jí vše BIO, bez nějakých sra… okolo, pokud možno udělané doma??? :nevim: :nevim: Jediné, nad čím trochu pochybuji jsou ty kaše pro děti. Jestli jsou dobré nebo ne??? Ikdyž kupuji bez cukru, aby jí to nějak nezaleptalo střeva, nepřibírala moc. Já jí teda nedělám uplně dle návodu, dělám o trochu méně té kaše. Ale dneska jsem koukala na složení, je tam samo dost Eček a tě blafů a to se mi moc nelíbí, tak nevím??? Není lepší dělat nějakou domácí kašičku z vloček nebo rýže???Prosím neukamenovat, ptám se, protože to nevím, jen si říkám, že by to bylo bez éček a těch hnusů. Ale asi to moc řešim všechno, ale prostě si myslim, že do budoucna je to skvělé mít dobré stravovací návyky. U nás v rodině se dělaly smaé omáčky peklo se a taky jsou všichni puclíni, včetně mě :oops: Celý život to jsou samé diety apod. A tomu chci mojí dcerku vyvarovat.

• Citovat
  • Upravit
3870
10.8.10 23:26

Můžeš dělat rýžové i vločkové kaše, proč ne. Ale nejdi mi do hlavy, kde se v dětských kaších vzaly éčka????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 23:30

Dani, pardon ne ečka, ale síraný, zinečnany apod. jsem to popletla.Jako laik nevím, zda to vadí nebo ne???

• Citovat
  • Upravit
3870
10.8.10 23:32

No tak já když kupovala pro malou dětský kaše, tak jsem ani nečetla, co obsahujou, protože tak nějak předpokládám, že tam nemůže být něco blbýho. Kupovala jsem od Hami a pak jsem přešla na levnější z Rosmanu a teď už večeříme normálně, kaše už jsou tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 23:37

No, Dani, já nechtěla aby tam byl lepek a přidávaný cukr. Lepek asi není v žádných, ale cukr je v dosti kaších. Hehe, koukám, že spolu diskutujeme na více liniích, což?

• Citovat
  • Upravit
3870
10.8.10 23:39

Tak tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
10.8.10 23:39

Caty - kaši bych zatím vynechala. Sama jsem dávala malému instantní kaše, teď už bych se rozhodla jinak. Tzn. vařila z vloček, rýže, špaldy a pak propasírovat. Instantní bych dělala při nedostatku času, dovolené..
Dano - myslím si, že to svůj vliv má. Už od chvíle, kdy se překrmuje UM. Jíst by mělo dítko samozřejmě všechno, ale když se naučí na sladká jídla, omáčky (…) se pak špatně nabízí zelenina.
Jen pro upřesnění - sami zdravou stravu nijak nepřeháníme, jíme šunku a občas párky, omáčky, ale snažím se, aby to nebylo na stole každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová