Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@levmah28 píše:
Včera zapékané brambory s mletým masem,a dneska? To opravdu nevím,ale budu péct kuličkovou buchtu.
Co je kuličková buchta ![]()
Včera a předevčírem rizoto s mletym masem, dnes segedýn. A od soboty vaří restaurace. ![]()
@hubička píše:
@romcaonca a co můj recept???pekla jsi pekla?
Si piš, až jsem se málem upekla ![]()
Tož:
500 ml bílého joburtu
1 hrnek polohr. m.
1/2 - 3/4 hrnku semínek (já dávám slunečnicová, mák nemletý, ovesné vločky, je to pro doplnění chuti a hlavně je jinak ten korpus až moc lehounký).
4 žloudky
1 vanilkový a jeden skořicový cukr
1 prdopeč
(pokud se těsto „nelije“ tak zředit drtvičkou oleje)
(vše smíchat, šup s tím na OPRAVDU DOBŘE VYMAŠĚNÝ A VYSYPANÝ PLECH)
Na vrch:
1 nízkotučný měkký tvaroh
4 bílky
trocha šťávy z citronu
1 vanilkový a jeden skořicový sukr špetka soli
bílky se solí vyšlehat na tuhý sníh. Tvaroh řádně promíchat s v. a s. cukrem a citronovou šťávou (ta by měla pomoc ti ten tvaroh „změkčit“, pokud je moc hrudkovatý, tak se přileje trochu mléka, aby byl lehčí). Vmícháme opatrně sníh z bílků. Vznilkou hmotu stěrkou rozetřeme na nakladené ovoce.
Přečemě v předehřáté troubě (180°C předehřátí - 150 °C pečení = stáhnout, když dáš koláč do trouby na 150) cca 30 - 40 minut (tvaroh začně nahoře růžovět až zlátnout
)
Tak snad jsem na nic nezapomněla ![]()
Pak jsem zkoušela ještě jeden, s čokoládovým jogurtovým těstem, uprostřed pudink s ovocem a navrch sníhg s jogurtem. To bylo taky velký žrádlo, ale recept už nedám ani náhodou
![]()
@romcaonca děkuji Ti dobrá vílo, vyzkouším…ale teda 4 vajca!!! To je drahý recept, ale já mám vajca domácí, to nevadí.
@hubička Tak holt pro dobrou krmi se musí trpět
U nás se vajíčka jinak nijak moc nevyužívají, takže já mám našetříno ![]()
@romcaonca Já vajca taky nestíhám upotřebyt, to mám spíš asi od mamky víš, jak říkala, tolik vajec, to je drahý
z děctví ![]()
@levmah28
To vypadá dost dobře. Jak bude chvilka, tak to musím vyzkoušet ![]()
Prisla navsteva tak jsme si dali vafle s jahodama,slehackou a cokoladovym topingem:D
a pred chvili hotovku rajskou:D
@Monjie recept na vafle by nebyl?
A Alarich je druhé jméno? Jestli ano, tak je moc pěkné.
jestli to není recept-koupit je v obchodě? ![]()
u nás pečené kuře a rýže.
u náš špagety s nivovou omáčkou, a špagety s boloňskou a kuřecím masem …
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat