Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím, nemáte tip na náušnice, které se tak lehce neztratí? Kupuju si moc ráda takové ty s puzetkou, ale mám je třeba měsíc a za chvíli jsou pryč. Stačí se někde otřít, sundat si kabát, ale někdy i jen tak. Už mě to trochu unavuje-
Závisí co kupujete, pokud bižuterii, doporučuji si koupit zavírání na puzetky s takovým velkým kruhem co se opře o ucho, mam s nimi zkušenost, že drží lépe, koupíte je buď ve švadlence, nebo v obchodech s korálky. A ještě je dobré všechny puzetky kontrolovat, nekovová zavírání se časem roztáhnou a náušnice vyklouzne., takže já mám vždycky doma koupená náhradní zavírání a když mi nějaká náušnice přijde volná, tak ho vyměním. Pokud kupujete zlato/stříbro, zkuste vybírat kousky, co mají šroubovací uzávěr, ten drží, pokud náušnice a noc nesundáváte stačí jednou denně překontrolovat dotažení.
@Heivka Tak ted vůbec nevím, co myslíš…musím se podívat, co je myšleno tím kruhem, co se opře o ucho.
Kupuju právě vždycky stříbro a docela to leze do peněz, to pořád ztrácet.
Mám stejný problém, od jisté doby jsem přestala nosit zlaté naušnice protože se mi to opravdu nevyplatí. Naposledy jsem objevila silikonové puzetky, jsou opravdu těsné a perfektně drží, po čase však trošku ztvrdnou a je snažší je sundat a ztratit. Proto cca po měsíci měním za nové. Stojí to do 50Kč a je jich tam asi 20, jsou ve tvaru malé kytičky a nejsou vidět čili je lze nosit i jako pojistku k normálním puzetkám. Mají i jiné tvary, ale ze zkušenosti vím že ty kytičkové drží nejlépe. Prodávají se třeba u Stoklasy nebo v podobných obchodech s galanterií. Od té doby co jsem si je koupila jsem ani jedny naušnice neztratila. http://www.naturaliter.cz/…a-100ks.html
Příspěvek upraven 31.07.17 v 09:20
@Big boss Jenže já jsem asi ztracený případ. Na jedné naušnici nosím třeba dvě puzetky. Klasickou kovovu jsem jistila právě ještě takovýmhle malým plastem. Možná to byla spíš chyba, že jsem už tu naušnici přetížila?
Nebo si koupit jiný typ naušnice? O těch šroubovacích jsem moc neslyšela a ty závěsné jsou hrozné.
@Imamother předpokládám, že @Heivka myslela zarážku jako mají třeba tyhle náušnice https://www.stoklasa.cz/…ruze-x139174. Mě zase třeba vyhovovaly tyhle silikonové https://www.stoklasa.cz/…5-mm-x121207, jsou hodně úzké, takže pěkně drží. Pokud kupuješ stříbro, tak bych se taky zaměřila na šroubovací, pak už jen stačí jednou za čas náušnici zkontrolovat a dotáhnout.
@Imamother
No já právě nosím ty závěsné co se jen prostrčí (provlékací) a zajistím to tímhle silikonem, no a neztrácím.
Zkus najít něco s tímto typem zapínání, mám takové z bílého zlata a sama si je ani nesundám, vždycky musí manžel a ani je nerozepnu, když je mám sundané v ruce ![]()
@debra.morgan asi zkusím opravdu najít něco takového…mám bohužel takový pocit, že jsem kdysi ztratila i takovéhle naušnice a byl to vzácný dárek, ale určitě je to asi lepší jak puzetky
Jsem na tom stejně jako ty - taky náušnice ztrácím pořád. U šroubovacích náušnic jsem minule pro změnu ztratila jenom to zapínání, takže ty se teď už taky nedají nosit
V tomhle ohledu jsou nejlepší koupit nějaké větší náušnice, protože když ti spadnou, tak si toho hned všimneš a dají se najít ![]()