Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V pátek jsem naletěla nějaké podvodnici z bazoše co prodávala odsávačku, monitor dechu, a manducu. Vystupovala pod jménem Kateřina Hrušková z Ostravy. Nemáte někdo další špatnou zkušenost? Díky
Příspěvek upraven 26.07.17 v 06:49
@winicek Tak napis provozovatelum bazose, at to vedi, a jestli uz jsi poslala platbu, pozadej banku o storno platby, mohou ji vyzadat zpet i z banky te pani.Taky jsem to delala v pripade nejakeho podvodnika. Policie nepomohla, pomohla mi banka.
@winicek teď si nejsem úplně 100% jistá, ale myslím, že jsem tady o ní četla tento týden, zkusím najít diskuzi…
@Efka2015 je to by mě pomohlo,, kdych o ní neco našla. Banka to už nemůže stornovat, je to vic než 24 hodin
@sabrinafromprague to už jsem udělala napsali, že mam podat trestné oznámení. bance jsem take psala, ale storno jde jen v den platby, bohužel
Já naletěla a min. 10 dalších. Bylo to někdy v lednu. Podávalo se ve velkém trestní oznámení, ale myslím, že to pujde k ledu. Prodavala manduku, konika kopytko… Měnila si jednou za čas jméno. Z počátku i komunikovala. Přišla jsem o 800,–
Já psala na nějaké ověřené číslo u inzerátu. a teď mě z čísla chodí zprávy, že je to služební číslo. a že to ještě se mnou budou řešit. co to jako je ještě mi vyhrožují!
@winicek píše:
Já psala na nějaké ověřené číslo u inzerátu. a teď mě z čísla chodí zprávy, že je to služební číslo. a že to ještě se mnou budou řešit. co to jako je ještě mi vyhrožují!
Já na to číslo volala v lednu. Jsou už z toho zoufalí. Paní použila číslo firmy z billboardu. Těch okradenych je fakt hodne a když každý volá tak už jsou zřejmě nerudni.
Jdete na policii, vemte sebou vytistenou emailovou kominikaci nebo telefon pokud jste si psaly zpravy a vemte sebou vypis z banky. Pokud jste neposlala vice nez 5. tis policie to bude resit jako prestupek a pani od uradu dostane pokutu min.1500,– Kc policie ji vyskechne podle bankovniho uctu zjisti o koho jde a pokud vas bude vic kdo to na ni poda a castka presahne 5. tis. obvini ji z trestneho cinu ta jednotliva podani se spoji v jedno a pujde to k soudu.
@zdenkasop ale paní ten mobil musela mít, protože, ji na to číslo přišel ověřovací kod. tak to nechápu. číslo je **
Edit admin - odstraněn kontakt
@winicek Tak se s pani zkus jeste jednou spojit a informuj ji klidne a bez emoci, ze to budes resit s policii. Napis ji mailem pres kontaktni formular Bazose i na mobil a informuj provozovatele Bazose.Bez emoci znamena bez vykriku a s chladnou hlavou. Policie to pod 5000 CZK odlozi, mam tu zkusenost. Resila jsem podobnou vec-znala jsem cislo uctu i jmeno pani, vse jsem dala policii, ta presto vec odlozila. Policista si rekl o flasku, pote stejne vec odlozil.
Dostala jsem radu od kamaradky resit to pres banku, uvest v bance, ze platbu jsem zaslala omylem. Stacilo jen resit to telefonicky v bance.Ma banka se spojila s bankou prijemkyne a vymohla mi castku zpet. Musela jsem vsak vyslovne uvest, ue platba sla omylem.To je ma zkusenost.Oml.se za anonym. Drzim pesti
@winicek píše:
@zdenkasop ale paní ten mobil musela mít, protože, ji na to číslo přišel ověřovací kod. tak to nechápu. číslo je **Edit admin - odstraněn kontakt
To ano, ale číslo na které ji prijde kod se nemusí shodovat s kontaktnim, které tam uvede. Psala jsem si i s pánem co „spravuje“ bazos. Můžete tam dát číslo jaké chce. Bylo nás okradenych opravdu hodně a to po celé ČR. Neudělala to prvně. Nic nemá, tak co si na ní kdo vezme. Dokonce jsem věděla i kde bydlí, ale je mi to houby platné
Díky za komentář. Já si myslím, že to policie řešit nebude. Tak paní si emaily určitě nečte. Provozovatele Bazoše jsem kontaktovala. Jinak nevím jak paní pomocí bazoše kontaktovat. Banku jsem kontaktovala také, ale zatím nic nedořešili. Bohužel jsem do důvodu psala něco jiného než omyl.