Věčný pesimismus rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.1.25 10:49
@Aries6 píše: Více

Ano, mas pravdu, nevyrostli v idealni dobe. A je pravda, ze je to urcite i nejak ovlivnilo do budoucna. Zatimco ja nemusela nikdy resit, zda budu moct na vejsku apod.
Musim to proste brat asi tak, jak to je. Jsou to moji rodice, i kdyz me tohle zrovna mrzi, moc bych si prala, aby byli spokojeni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 10:52
@Bafonek píše: Více

Moc me mrzi tva situace. U nas to snad neni a nebude az tak hrozne. Ale je pravda, ze to vidim ve srovnani s tchanovcema. Ti jsou happy. Nikdy nas nezatahuji do svych problemu, i kdyz zajiste taky nejake maji, jako kazdy par. Proto me pak mrzi, ze s myma rodicema resime furt jen nejake problemy, i kdyz se kolikrat jedna proste o malichernosti. Maj zdravy deti, strechu nad hlavou, nemaji zadne vetsi financni problemy, ale stejne je to pro ne malo

• Citovat
  • Upravit
leopanda
4.1.25 10:58
@Anonymní píše: Více

Jediné, co tedy podle mě pomáhá je stanovit si hranice a vyžadovat jejich dodržování- samozřejmě tak, že to aspoň zkusím komunikovat té druhé straně, aby to nebylo například jen náhlé vytípnutí hovoru nebo tak něco. :)

Příspěvek upraven 04.01.25 v 20:45

• Citovat
  • Upravit
2497
4.1.25 11:02

Nejsi střed světa. Prostě tam nechoď, sourozencům udělejte sem tam nějaký program, ať mají radost ze života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
4.1.25 11:04

Máma s tátou si taky protrpěli svoje, ale to nelze takto omlouvat. Jsou dospělí a navíc tví rodiče, je to o nastavení mysli a o tom, zda si to jsou ochotni aspoň připustit, že tě tím taky nepříjemně ovlivňují a to navíc ještě ve tvém požehnaném stavu.

Co až přijde malé na svět, jako máma asi nechceš, aby tak působili i na tvé malé dítě potom.

Proto jediné, co mi přijde jako jedno z účinných a rozumných řešení je:
nastavit jasné hranice, komunikovat s nima o tom problému, když ho vnímáš, ať si to neberou osobně, ale ty tohle na sebe a na své dítě přenášet dál nechceš (aspoň tak předpokládám) z toho, co píšeš.

Je potřeba takové jednání vůči sobě a případně svému dítěti někde zastavit a upozornit na problém, aby se mohlo najít schůdné řešení.

• Citovat
  • Upravit
116
4.1.25 11:06

Neřeš je, a raduj se dál z maličkostí, jak sama píšeš. Vždycky se najde někdo, kdo tě bude svým přístupem stahovat dolů, tak se nenech. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.25 11:11
@leopanda píše: Více

Ano, budu muset. Jen proste je pravda, ze se trochu bojim, aby me v souvislosti s tim taky nejak neodsoudili. Nevysvetlili si to tak, ze me proste nezajimaji, kdyz tohle nechci poslouchat. Ale nekdy uz to zacina bejt moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 11:13
@mahoney píše: Více

Je pravda, ze to asi stejne nemohu nejak ovlivnit. Nebo nevim, jestli by nejakym zazrakem najednou nastavili mysl tak, ze se maji dobre a jsou v poho, kdyz doted stezovani uplne na vse
Takze mi vlastne nezbyde nic jineho nez to, co pises :)

• Citovat
  • Upravit
5141
4.1.25 11:15

Až budeš mít odžito to co oni, pak suď. V životě není nic jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
4.1.25 11:23

Tak nezměníš přímo jejich chování a to jak přemýšlejí, to by museli chtít oni sami.

Ale co je ve tvé moci, tak nastavit si svoje hranice, přes které je nenecháš pokaždé přejít a narušovat ti tvůj dospělý a vlastní rodinný život svými problémy, pokud o to sama nestojíš.

To jestli tě odsoudí už jde spíše za nima. Pokud tě odsoudí, tak je tam něco špatně, ale není to tvá vina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 11:33
@ibis píše: Více

A vis co? Ja bych prave cekala, ze ja budu furt skucet, jak je vse na hovno. A mozna prave proto, ze nemam odzito tolik, co oni. Vyrostli v jine dobe. Nemohli to, co my. Dneska se maji relativne dobre. Urcite stokrat lip nez tricet let zpatky. Maji porovnani, ktery treba ja rozhodne nemam. Nebo ne objektivni. Misto toho furt posloucham, jak je vse vsude naprd.

• Citovat
  • Upravit
15174
4.1.25 11:38

No a kolik jim je roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
4.1.25 11:49

Ale houby 8). Právě, že tenkrát se všichni měli stokrát líp, než teď!
Tví rodiče jsou energetičtí upíři. Já jsem optimista a takové lidi mám v pr.deli, včetně hypochondrů. Takže takové lidi sarkasticky fuckuju a oni to na mě časem už nezkoušejí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.1.25 11:50
@ibis píše: Více

Tak třeba já mám za sebou odžito podstatně víc problémů než můj otec, ale je to on kdo furt remcá a ničí lidi okolo sebe. Sebestředný lempl co si neutře ani vlastní pr.del, ale nejposlednější spravedlivej na tomhle světě. Nesnášej ho úplně všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.25 11:53
@karkarka píše: Více

50 :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie