Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zlá nejsi, je to tvé právo chtít slavit jinak. Ale za muže máš bačkoru, co se vůči své matce nedokáže rázně vymezit. V tom je ten problém.
@lucad77 píše: Více
behem roku to jde, ale o svatky, katastrofa, tchyne vyviji velky natlak a co bylo kolem stedreho dne, ze chceme byt sami..to si neumite predstavit..proto navrhl ten silvestr a 26.12.letos me podporil, ze budeme slavit s prateli, ale ted zas vymekl no, spis ho zaskocila a on to nejak odkyval a pak mu to doslo a na nem videla, ze uz to nechce resit dal, ona to s nim umi, porad mu rika kdovi zda to neni nas posledni rok, vsak vis tata a to srdicko no a ja ani neml, uvim, ty tlaky, kdo vi zda vam to nevyjde pristi rok a nebudete slavit uz bez nas, to si pak vzpomenes a jede a on vzdy, tak pujdem, ja se vam budu venovat, zahrajeme si neco tam, vezmem tablet, pustime si neco, ale vzdy je to stejne, tak mu lezou na nervy jak kolem nej mama skace jak kolem mimina, jemu to vadi, pak do nej ryje..a on reaguje tak, ze s estahne, prestane mit naladu anekomunukuje a odsedi si to tam, letos na to neskocim..a kdyz nepujdem, tak vim, ze bude prudit i potom a zas vyzadovat velikonoce..a to jeste nevi, ze to letime pryc..ale je to narocne..mne je ho lito, ze tohle musi resit, ja tohle u nasich vubec neznam..
No, podle toho, co píšeš, je to na pytel. Ztracený večer. A co se uchýlit k malé lži, jako že na tebe něco leze a nebudeš jim tam tahat bacily? A příští rok už budete mít domluvený program s přáteli? Ale rádi je uvidíte třeba na Tři krále? Musíš něco vymyslet. Tyhle nucené návštěvy, kdy se očekává, že se budete bavit a cpát se celý večer chlebíčkama, to je na nic. Neřeknu, stavit se chvíli odpoledne, ale tvrdnout tam až do půlnoci, když to vlastně nikoho ani nebaví, to nemá cenu.
Nejsi zla, taky bych se nepremahala. Manzel muze byt nastvany tak akorat sam na sebe, ze nedokaze rict „ne“. Zbytecne kazi den.
Nuda, nejezděte. Udelejte si to prostě vy podle sebe. Já prostě nechápu ty rodiče, prarodiče, jak za žádnou cenu nemůžou byt prostě sami doma a musí za každou cenu otravovat rodinu..zavolala bych ji s omluvou, že si uděláte letos svuj vlastní program a zitra si zavolate k novemu roku a čus..
Já třeba nechápu, proč toto všechno neřekneš přímo tchýni?
i kdyby se nas.rala, urazila.. to si s tchýněmi opravdu nedokážete udělat pořádek?
Hele, uz to cos navrhla je dost, takze se nenech dotlačit tam byt do půlnoci a upřímně co pises bych se bala, ze az tam budete, ze uz neodejdete, ona cas nepustí a manzel nevzepre ![]()
Ja tohle znam od kamarada, taky mel starsi rodice a taky benjaminek a mama kvocna. Musel to razne utnout, chvili peklo, ale pak to slo, maminka to stale zkousi, co rikal posledne, ale spis uz vi, ze zbytecne. Hrozny, ale tohle citový vydirani musite utnout, to nejde. Mate svuj zivot, nereknu kdybyste se bavili a vsichni se radi videli, ale z toho co pises je to opacne, tak proč to trpet?
Spis si maminka tak kompenzuje, ze dve deti daleko a manzel to v 11 zatahne a ina je sama na pripitek. Nema kamaradku co si pozve? Nemuze to byt na ukor vas.
Neopakovala bych to.
Udělejte si svůj program.
A nevymlouvala bych se.
To zní jako dost otřesný silvestr
proč chystá tolik chlebíčků, když to jí jen ONI? proč pro děcka neudělá nějkou hru-zábavu, venku prskavky, malý dětský ohňostroj, prostě Něco?
nadávat na politiku, jít v 11 spát, nevěnovat se vnoučatům a nemoct se tam ani volně nadechnout - holka zlatá, já bych tam fakt nešla… a ne, nejsi zlá
sakra, jste dospělí, tvůj muž se holt musí za vás postavit… řekla bych na rovinu, že letos zůstaneme doma a rádi se stavíme v týdnu.. tečka.
Nedivím se ti že tam nechceš být. Taky bych tam nešla. Resp udělala bych to jak jsi psala, že byste se cestou z bruslení zastavili, dali si třeba kafe/čaj a zase šli. Už jen kvůli té malé a taky kvůli tomu hádání.
@Bytsamsebou píše: Více
Přesně
Já mám tedy vztahy dobrý…ale nedávno jsme taky měli problém a syn si mne pěkně podal ![]()
já to taky nechápu
třeba to sem někdo píše záměrně v posledních dnech tolik témat snacha-tchýně, až to není uvěřitelné…
ale zas je fakt, že o vánocích to lidi nejvíc pálí a štve, těch návštěv je nejvíc a půlka lidí má z toho osypky ![]()
já jsem pro upřímnost
prostě říct pravdu - užijeme si to sami doma spolu po našem, rádi vás uvidíme třeba v neděli… v druhém vlákně se zas jezdí ke tchýni přímo na ŠD už tři roky na kapra a salát, přitom to nejí snacha ani dítě…
tak já nevím, kdo je tu na hlavu, podle mne i ty tchýně, i ty snachy..
lepší je i za cenu hádky říct pravdu.
protoze s ni mluvil manzel, on tam taky nechce a cekala jsem, ze to vyresi, kdyz ne, zavolam ji ja, ona to vi, uz jsem ji to loni rikala, ze nam to nevyhovuje, dcera se tam nudi a nam to taky nevyhovuje a na to konto jsme pak rekli, ze letos budeme s prateli. ale manzel na to kyvl, tak by to mel vyresit on, kdyz on tamtez nechce. ja zas budu za tu zlou, co ji brani videt synacka a vnucku, protim to neni pravda, jsme u nich casto. ale ji je vse malo. nemuzu se ani zminit, ze jedu k nim do mesta, mam tam kamaradku, to hned ze mam prijit a kdyz reknu, ze jedeme za mou kamaradkou, ze nevim jak dlouho budeme, tak hned urazena ze se s vnuckou nestavim a kdyz jsem se jednou stavila, tak jen sedi u stolu a pije kafe a jede ty sve rady jak mame zit a o vnucku s nezajima. nechapu to..
Ahoj,
byvali jsme silvestr 3× u tchyne, jelikoz manzel navrhl, ze kdyz stedry den jsme spolu, ze teda silvestra stravime u ni, kdyz stejne nikam nejdem a mame dite 6 let..vetsinou k nim jdeme i na obed 26.12..
ale letos, jsem po par techto silvestrech rekla dost, ze nechci. meli k nam prijit znami, taky maji stejne stare dite, ale to je nemocne, takze to padlo, coz je skoda, tesila jsem se, ze si konecne silvestr uziju..
no a volala tchyne a manzel to rekl a ona na to, no tak vas cekame u nas, pritom to v planu nebylo, kdyz nam to odrekli, tak jsme se domluvili s muzem, ze si pujdeme zabruslit, pak vecer udelame nejake jidlo, zahrajeme stolni hry, pustime nejaky film pro vsechny a pak pojedeme na ohnostroj..
ted jsme za zlou, ze k nim nechci, navrhla jsem, ze teda brusle a vecer se u nich stavime na veceri, ze muzeme neco prinest a pak pojedem domu..ale ne, to je taky spatne, manzel tam taky nechce, je otaveny, ale nechce mame rict ne..
ale me to unavuje, porad si vynucuje nas cas..mne to tam hrozne vadi na silvestra..uz jsme tam, byli xkrat aje to hrozna nuda..
manzela to tam nebavi, vetsinou ho po 5 min matka stve jak do nej ryje kvuli necemu, ryje teda do vsech, vi vse nejlepe, na nic se u nich nesmi sahnout, sklenicku polozit jen tam kam ona rekne, protoze nemas podtacek a i kdyz ho mas sem to nedavej..to je furt neco..vi, ze chlebicky nejime a stejne je dela, protoze to tak delali vzdy a ty dnesni vymozenosti ona nebere, kdyz si prinesem neco sveho, posloucham jen tak proc delala tolik chlebicku a my je ani nejime..
manzel lehne na gauc a vezme telefon a prestane vnimat, o dceru se nezajima, je u prarodicu tak at si hraji oni, tak to bere a proste jak je unich, je jiny,. proste sito tam odlezi na gauci..ale oni si ji nevsimaji, max prvnich 20 min cuci na tv na novu, na ty blbosti tam, resi kazdyho vystupujiciho tam, mne to vubec nezajima, dcera se nudi, takze ja ji mam cely vecer na krku..kdyz chce neco po babice nebo dedovi, nebo navrhneme spol. hru tak uz ma vek, aby si vyhrala sama ne, deti je taky na silvestra neoztravovali, jneze nebyli sami, vyhrali si spolu..poslou ji pryc..a mne je ji lito, je tam sama mezi dospelymi a ma vydrzet do pulnoci, tak pak zacnu na manzela at se ji taky venuje, ten uz je total otraveny, hada se s rodici, my se pak hadame spolu, no nadherny vecer..navic tchan posledne ani necekal na pulnoc, zacal nadavad na dnesni tvorbu v tv a na verejnopravni poplatky a v 11 rekl, ze jde spat..
navic manzel ma starsi rodice, meli ho ve 40, je to benjaminek, ostatni 2 sourozenci bydli daleko, jeden v zahranici a na nej se matka upnula..ale nemame ani zadne spol tema, vlastne cely vecer je jen o tom, ze tam jsme..tak jsem si dupla, ze ne..jenze vidim, ze manzel je nsatvany, vi co ho ceka, vycitky a vycitky dnes a nasledujici dny..a ja jsem podle tchyne sobec, reklamanezlovi, ze prece jsme rodina a proc se chci trhnout..ale ja nevim, jsem fakt tak zla?