Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uplne jsem si vzpomnela na Silvestry u pribuznych, kdyz jsem byla dite. Prolezeli ho na rozlozenem gauci pred tv a divali se na estrady na Nove a straasne se tomu chechtali. Utrpeni.
druhy den jenom kostel a v mrazu hodinu jet autobus. spoji domu.
Fakt jsem rada za Silvestry doma, nebo i za zadne, pracovni.
A sestilete dite drzet umele vzhuru do pulnoci? A k cemu?
Bez s ni driv domu spat a hotovo.
@Venetia tvůj syn s rodinou u tebe ![]()
jinak já jsem přirozeně zvědavá
ale samozřejmě jsou věci, co člověk na sítě psát nechce, tomu rozumím
přeju ti upřímně krásný nový šťastný celý rok 2025 a i když jsi psala, že chlapa vlastně nee, tak já hlasuju za lásku, však víš, takže i nějakého toho parťáka
![]()
@Anonymní píše: Více
No a co, tak budeš za tu zlou
! To mě třeba vůbec netankuje! Důležité je být spokojení a bez stresů! Jsou Vánoce, svátky, Silvestr, proč si ten stres zbytečně přivolávat? Nechápu! I kdybych se měla s někým rozkmotřit, svůj názor mu řeknu.
Naprosto rozumím tomu, že takový Silvestr vás nikoho nebaví…. máte rozhodně právo si ho udělat po svém.
Čemu nerozumím, je, proč to řešíte v den konání – na tom, kde kdo co v době Vánoc a Silvestra slaví, jste se snad měli jasně domluvit předem, ne?
Jestli jste nebyli jasně domluveni, že letos k nim nejdete, a tchýně se to dozvěděla dnes (kdy už má všechno připraveno) tak bych se jejímu naštvání vůbec nedivila ![]()
@BohunkaP píše: Více
vždyt byli domluveni, že budou mít doma návštěvu.
Nejhorsi je, ze ona to fakt umi, kdyz neco odmitneme a rekneme ne, ze uz je toho dost, ze mame svuj zivot, tak po cele rodine hraje komedii jak je nemocna a vola treba starsimu bratrovi do zahranici, kdy prijede, ze je stale sama a ze ji to pritezuje, ze by se rada potesila z vnoucat. on pak vola manzelovi, proc kdyz jsme kousek za ni nekdy neprijedeme a musime pak vysvetlovat, ze to tak neni..ale on uz ji zna, horsi je to u starsich pribuznych, ti veri tomu, ze na ni kasleme
ale ti jsou mi osobne vite kde..ale manzel je jak mezi mlynskymi kameny, kdyz treba rekl, ze vnucka mela narozky, meli jsme hernicki a deti ze skolky, jediny termin byl v tu sobotu, rikame a jako rodina si to udelam v nedeli, jenze babicka urazena ze narozky vychazi na tu sobotu, pritom o co slo. pak mu vola tata a rika, za babicka rikala, ze narozky s nima slavit nebudeme, proc..ze se babi tesi, pritom slo o nedeli a baba to pak poda tak, ze az na to konto jsme je udelali v nedeli, ze by jinak s rodinou ani nebyli a to je porad neco..
ale to uz jsem ji rekla i ja a samozrejme vse poprela a ze to mame pomotany, ze to ona nerikala a ze kdyz mi tak ocivicne vadi to s nimi slavit, ze nemusime a jede..jako je to takovy to 100× nic umorilo osla nebo jak se to rika, s ni neni rec, ja uz ji teda casto ignoruji, a le manzel to neumi..manzel zas nechce ty vztahy nejak sabotovat, jjich rodian ej hodne jina nez moje, ja neunam ani stryce a tety moc, on s nimi vyrustal, vsichn ijsou v kontaktu, casto se vidali apod..nevim, ja nechci delat sceny, rada bych aby to byl on, kdo to nejak razne vyresi..a snazi se, casto neco odmita apod..ale vzdy pak resime „nasledky“ ![]()
A proč ti vadí, že je nafouklá? Aspoň budeš mít chvíli klid.
Nejezděte, když Vás to tam nebaví. Uraženost ji přejde.
Jen jedna věc, nechápu, proč by mělo být šestileté dítě vzhůru do půlnoci, toto není svátek pro děti.
To je taky její nápad?
@BohunkaP píše: Více
nemeli jsme unich byt, volala dopo manzelovi a on se zminil, ze nam to kamaradi kvuli nemoci zrusili a ona to konto hned, ze teda muzeme k nim, kdyz nic nemame, zaskocila ho, podle me ji vubec nevnimal, to on dla casto, kdyz pracuje a mluvi s matkou, vetsinou mluvi ona a on jen jo hmm apod.. a spis ani nic nerekl a ona zacla planovat, zavesil a rika mi, asi jdeme k mame, zacala plasit, ze jde jeste rychle nakoupot a ze mame prijit a ja na nej, tak ale rekl si, ze neprijdeme, ne? a on, no k tomu jsem se ani nedostal, nepustila me ke slovu a ze ji zavola a rekne, ze ne, ale pak mel nejaky hovor z prace (dela dnes HO) to neudelal hned a pak se ji nedovolal a volal tatovi a zacal resit, ze tata rikal, ze sla na nakup
aze pry mu rikala, ze dojdeme, to s nama asi pociota a uz bylo vide, t ze ji nechce volat s tim, ze ne.. ![]()
Uf, trávit poslední den v roce takhle šíleně? Já bych prostě nešla a hotovo. Když bude tchyně uražená, tak její problém. A manžel atˇnení taková bačkora, a normálně mámě řekne že máte svoje plány. Fakt zlá nejsi.
@Sany80s píše: Více
Tak nase byva od 5 let a vydrzi uplne v pohode, chodivame na ohnostroj.. ![]()
Tak jí zavolej ty, když máš neschopného manžela.
tak ale to už je vina manžela, když jí to odkýval. A to už se tchýni nedivím, že bude naštvaná, když teda řekl jo, a ona šla nakoupit.
Ty jo matinka je docela blazen..ale mne se takhke taky u prace a osobniho rozhovoru s pribuznym stalo, ze jsem ho nevnimala a rikala jo hmm a odkyvala neco co jsem nemela a doslo mi to az potom
no tak ji zavolejte a reknete, ze se stavite jen poprat, date si kafe, pokecate a pujdete..a vic ani tuk.. ![]()