Věčný pesimismus rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.1.25 13:12
@stinga píše: Více

Jo, mas pravdu. Proste to musim asi vypustit.

• Citovat
  • Upravit
67
4.1.25 13:15

Pesimismus přichází spolu se stářím, to je úplně přirozené. Nenech se jimi zdeptat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
4.1.25 13:30
@Didibaba píše: Více

Nemusí být, tchán s tchýní to tak neměli a jednoduchý život neměl ani jeden z nich, nedělala bych z toho tedy nějaké nepsané pravidlo. :)

• Citovat
  • Upravit
67
4.1.25 13:35
@leopanda píše: Více

No je asi pravda, že každý to může mít jinak. Ale mám bohužel svoji zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
4.1.25 13:35

Mám takovou jednu kolegyni. Můžu ji jen politovat, protože o opak ve svém životě stejně nestojí. To je věčně naštvaný, negativní smajlík na obličeji. Vše je negativní. Opravdu takové jedním uchem tam a druhým ven.
Když je někdo cizí negativista, protiva, tak ho člověk snese chvilku nebo ho vymaže ze života. Rodiče nevymažeš. Tak se prostě nenech vtáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10202
4.1.25 13:41
@leopanda píše: Více

Přesně…podle mě hraje roli spíš povaha.
A ta se…za mě…nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.1.25 14:50
@Anonymní píše: Více

mají český lifestyle, no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 17:33
@Oriseka píše: Více

Ona se z toho dobrého, jestli něco je, radovat může. Ale když je toho špatného tolik, tak to samozřejmě její život ovlivní. Ale aby si to někdo za každou cenu nekopnul. že jo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
22594
4.1.25 17:49
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Tak ona si sem prisla stezovat na rodice. Nikdo neni cerno-bily. O rodicich nic hezkeho nenapsala. Hned me to napadlo, jak pise, ze vidi hlavne to dobre. Myslis, ze na tech rodicich neni ani trocha dobreho? Myslim si, ze taky je a ten kdo se snazi videt to dobre, tak by to mel videt i na rodicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 17:54

Jak ji píše vidět to dobré v tom, že to špatné ji negativně ovlivňuje život? Ono se toxickým rodičům neříká toxičtí jen tak pro nic za nic, ale že jejich chování velmi negetivně ovlivňuje život dětí a ty děti si to nesou v sobě a zásadně to ovlivňuje jejich život.

• Citovat
  • Upravit
22594
4.1.25 20:32

Tak uz s nimi nebydli a ma vlastni zivot. Kdyz ji to tak vadi, tak tam preci jezdit nemusi, nemusi se s nimi bavit, nemusi je resit. A nevim jestli to, ze jsou pesimisticti, jestli to rovnou znamena, ze jsou toxicky. To beru, ze jsou rodice, kde je nejaka patologie jako alkoholismus, domaci nasily atd. Pesimista je jen clovek, co vidi nadobu napul prazdnou a ne napul plnou, jak se rika. A znovu, jestli je to tak hrozne, ze na tech rodicich se nenajde nic dobreho, tak muze kontakt omezit na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 20:37

To může, no. Ale někdo i přes to, že ti rodiče stojí za prd, tohle dělat nechce. Někdy proto, že mají kvůli jejich výchově vsugerováno, že budou špatní ještě víc, někdo proto, že je i přes to špaté bere jako rodiče. Tak se snaží najít cestu, jak je nezavrhnout a nezbláznit se při tom.

• Citovat
  • Upravit
22594
4.1.25 20:48

Dle popisu mi to neprijde zadny extrem. Na malo penez v praci si stezuje kde kdo. Na manzela taky, po tech mnoha letech ten jejich vztah nebude uplne jako pred 20-30 lety a ze nejsou slunickovy na mladsi sourozence. No je jim padesat, zrejme se v praci jiz leta otaceji a vychovavaji a vychovali vice deti. Neni to treba sranda z mensich platu. Kde se pise, ze jsou to rodice na „prd“, jak pises?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 20:53

Nevím, asi nikde. Já píšu obecně o tom, že přestat navštěvovat nebo omezit kontakt nemusí fungovat, i kdyby to bylo třeba to nejlepší. Někdo chcemít s rodičema aspoň nějaké vztahy a věří v to, že to nějak jde, i když rodiče jsou na prd.

• Citovat
  • Upravit
22594
4.1.25 21:02

Tak odstrihnout rodice neni jen tak. Zas mi prijde, ze ty zakladatelky rodice nejsou zas tak strasni. Co pise mi prijde celkem obvykle. Ja se zas dokazu vcitit do tech rodicu, kteri uz mezi sebou po tech letech nemaji moc dobry vztah, ale rozvod taky neni sranda, at uz s ohledem na ty mladsi sourozence, na financni situaci, na to ze k sobe porad neco citi-kdovi proc nebyl rozvod a zdali by byla zakladatelka spokojenejsi, kdyby byl. Pak malo penez v praci-a to tak v klidu muze byt. V 50 uz sily spise ubyvaji. Mnoho profesi je proste spatne placenych a ne kazdy ma kapacitu svoji situaci zlepsit. Pise o mladsich sourozencich, takze ti rodice v 50 zivi minimalne 2 deti, ktere nejspis stoji dost penez. Zakladatelka teprve dite ceka a je nejspis mlada a plna sil. Kdovi jaka bude v 50 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová