Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych teda, když už bych musela, tak bych dala Vědunku. To jméno není o nic divnější, než třeba taková Vendula. Ale na tu jsme zvyklí, tak nám to nepřijde.
Ehm, docela by mě zajímalo, jestli ti, kteří doporučují Cirillu dočetli celého Zaklínače
Já osobně bych se tak jmenovat nechtěla. Takže ani svoje dítě bych tak nepojmenovala. No a Vědunka se mi taky nelíbí
Takže tady bych nevybrala ani jedno.
@Anonymní píše:
Mám svolení odpovědět. Kluk by byl Neklan
No tak to by mohli mit dceru Napoli…ty kone chtel v dostizich a sazkach kazdej ![]()
Když už, tak Ciri z Cintry. Zaklínače mám komplet přečteného. Ale osobně bych nedala ani jedno z úvodního příspěvku.
@Jahru píše:
Ehm, docela by mě zajímalo, jestli ti, kteří doporučují Cirillu dočetli celého ZaklínačeJá osobně bych se tak jmenovat nechtěla. Takže ani svoje dítě bych tak nepojmenovala. No a Vědunka se mi taky nelíbí
Takže tady bych nevybrala ani jedno.
Hele, Ciri je (a v seriálu teprve bude) drsná jako šmirglpapír, ale vždy to byla hlavní postava a na tom záleží. A její skutky, orientace a rozhodnutí na tom nic nezmění.
On Ono ani Geralt a Yenn na tom nejsou o moc líp. ![]()
Základní tvar Věduna - znám kdysi skorospolužačku z gymplu - nepřijde mi to jako nějaké podivné jméno. Ne že by se mi vyloženě líbilo, ale zřejmě ho mám „naposlouchané“ tak mě nijak neudivuje.. Cirilla mi přijde daleko horší.
@Hanka1 píše:
To, ze oba rodice maji VŠ neznamena, ze dcera nemuze byt skladnice. Obe jmena jsou priserna a snad bych tu vysokou u rodicu ani nezminovala a kdyz uz tak Cirila. Ona pokud Vědunka nebude nejostrejsi tuzka v penale, tak chudak hloupa holka s blbym jmenem…Jedinou Vědunku znám - Vědunka Lunardi
VŠ jsem zmínila z toho důvodu, že bylo naznačeno, že když bude hloupá nebo skladnice…
Myslím si, že rodičů s vysokoškolským vzděláním je přeci jen celkem slušná pravděpodobnost, že dítě nebude úplně hloupé, a zázemí, ze kterého to dítě pochází, určitou váhu na jeho celkový náhled na svět určitě má. To ovšem neznamená, že to může být i jinak.
@Anonymní píše:
Mám svolení odpovědět. Kluk by byl Neklan
Tak to je škoda, že to nebude kluk. Neklan ujde, dokonce je mnohem lepší než třeba Mojmír nebo Spytihněv.
@SAJ píše:
Hele, Ciri je (a v seriálu teprve bude) drsná jako šmirglpapír, ale vždy to byla hlavní postava a na tom záleží. A její skutky, orientace a rozhodnutí na tom nic nezmění.On Ono ani Geralt a Yenn na tom nejsou o moc líp.
Oki, oki. Vybírat mezi Geraltem, Yennefer a Ciri, tak beru tu Ciri ![]()
@sahrazad1 píše:
Příšerná jsou obě dvě, i to chlapecké. Chudák dítě, vážně.
Ale prd.
@Anonymní píše:
VŠ jsem zmínila z toho důvodu, že bylo naznačeno, že když bude hloupá nebo skladnice…Myslím si, že rodičů s vysokoškolským vzděláním je přeci jen celkem slušná pravděpodobnost, že dítě nebude úplně hloupé, a zázemí, ze kterého to dítě pochází, určitou váhu na jeho celkový náhled na svět určitě má. To ovšem neznamená, že to může být i jinak.
Zaklínače jsem nečetla, můžu prosím vědět jak se vyslovuje Cirrila? ![]()
Ruský Kirill nebo Kira zas tak blbě nezní.
@Jahru píše:
Oki, oki. Vybírat mezi Geraltem, Yennefer a Ciri, tak beru tu Ciri
Já bych brala, když už teda, Triss.
Ne postavou (i když i ta je taková fajn), ale prostě mi to docela zní.
Nebo Yenn, to zní taky fajn. Ale tak jo, jak si to tu říkám, i Ciri ujde.
Ale volila bych Vědunku - kvůli paní Lunardi.
@SAJ každý máme jiný názor, jiný vkus. Ja jsem pro málo používaná jména, ale tohle je masakr. Aneb jak zavarit dítěti ještě před narozením.
@Anna766 píše:
Zaklínače jsem nečetla, můžu prosím vědět jak se vyslovuje Cirrila?
Ruský Kirill nebo Kira zas tak blbě nezní.
Piš jak slyš. Ciri, Cirila. I Yenn se čte Jen. Teda měla by se číst.