Vědunka vs. Cirilla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
5.11.20 19:45

Vědudnka se mi nelíbí, připomíná mi Vendulku a to není úplně můj šálek kávy. Cirila se mi naopak docela líbí i když moc nemusím takové ty echt mužské přechýlené jména na ženské typu Josefa, Milana, Václava…atd. přijde mi to jakoby „na sílu“. U zaběhnutějších typu Petra, Martina, Adriana… mi to nevadí. Mužské jméno Cyril se mi vyloženě líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.11.20 20:32

Taková jmena jako fakt existují? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
5.11.20 23:06
@Atisia píše:
Taková jmena jako fakt existují? 8o :think:

Taky by mě to zajímalo, Teda spíš jestli je to v kalendáři? My máme doma nějaký s rozšířeným seznamem jmen (i proto na nás lidi divné koukaj, když řekněme, že jméno dcery jsme našli v kalendáři), ale tyhle jsem tam neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148534
5.11.20 23:35

Vědunka má svátek zrovna dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.11.20 00:12

Mně se ta jména líbí obě, ale kdybych z nich musela vybrat, asi bych dala spíš Cirilla. Jednak je tvárnější na zkratky a domácí podoby, které nebudou znít blbě ani v dospělosti, jednak je mezinárodně srozumitelnější a jednak nemám moc ráda jména, která jsou v základním tvaru vlastně zdrobnělá.

Jinak co se týče reakcí okolí - kdo se posmívat chce, ten si důvod najde. Když to nebude jméno, bude to cokoli jiného. Rozumní lidí nemají potřebu se do druhých navážet kvůli jménu ani to učit své děti.
Naše děti mají všechny jména s četností výskytu pod 500, to nejméně četné má dokonce pod 50 výskytů (což je míň než Vědunka). U všech nás rodina zrazovala a prorokovali nám, jak se jim děti budou smát a jak budou chudáci. Nesmál se nikdy nikdo, maximálně se sem tam někdo zeptá, jak nás to napadlo a kdy mají svátek. Děti samy na svých jménech nic zvláštního neshledávají.
Já sama taky používám jméno, které má méně než 500 lidí v republice. Pravda, nezní zas tak moc neobvykle. Lidi se občas ptají, kde jsem k němu přišla, ale negativní reakce nezaznamenávám.
Takže tolik osobní zkušenost s neobvyklými jmény.

Jo a Vědunka Lunardi mě taky napadla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
6.11.20 15:01

Asi bych hlasovala spis pro Cirillu, kvuli tomu, ze Vedunka pusobi jako zrobnelina. Nekteri lide dodnes nepochopili ani jmeno Stepanka. :nevim: takze si myslim, ze vystupovat jako Vedunka by nekdy mohlo byt slozitejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.20 17:30
@SAJ píše:
Vědunka Lunardi je dáma v letech a je úžasná. :) Pogoogli. ;) A neznám ji tu jen já, ještě ji zmiňoval někdo další.

Vědunka Lunardi je sympatická milá paní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
8.11.20 16:54

Já jsem milovnice neobvyklých jmen ;). Z těch dvou u mě jednoznačně vede Cirilla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
8.11.20 16:59
@Anna766 píše:
Vědunka má svátek zrovna dneska.

Tak to je dnes i termín porodu, jestli si dobře pamatuji. Zakladatelka by nás mohla informovat, jak to dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.20 21:00

Ani jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.11.20 22:18
@Anonymní píše:
Ahoj,

které jméno se Vám líbí více? Vědunka nebo Cirilla?

Kamarádka doma vede při. Partner trvá na Ciri (a ano, kdo zná, je to ta od Zaklínače :D ), ona na Vědunce (holčička by se měla v den kdy má V. svátek narodit, a tak nějak se jí to zalíbilo. Příjmení bude klasicky české a nepřechýlené, končící na A.

PS.: Není to legrace, je to téma k odlehčení, a také kamarádku zajímá, jak na to budou lidé reagovat. Zatím je to 50:50. Její rodina je ovšem celkem na infarkt :D

Promiňte ten anonym, ale bude to lepší, na základě uvedeného bych byla poznatelná, její partner sem údajně občasně zavítá 8o :D Téma vkládám na její žádost.

Já jsem raději pro Ciri :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.20 00:54
@Anonymní píše:
Ahoj,

které jméno se Vám líbí více? Vědunka nebo Cirilla?

Kamarádka doma vede při. Partner trvá na Ciri (a ano, kdo zná, je to ta od Zaklínače :D ), ona na Vědunce (holčička by se měla v den kdy má V. svátek narodit, a tak nějak se jí to zalíbilo. Příjmení bude klasicky české a nepřechýlené, končící na A.

PS.: Není to legrace, je to téma k odlehčení, a také kamarádku zajímá, jak na to budou lidé reagovat. Zatím je to 50:50. Její rodina je ovšem celkem na infarkt :D

Promiňte ten anonym, ale bude to lepší, na základě uvedeného bych byla poznatelná, její partner sem údajně občasně zavítá 8o :D Téma vkládám na její žádost.

Obě jména jsou krásná a zajímavá :srdce: ale já osobně bych dala Ciri protože i mě dělá problém „Vědunku“ vylovit :nevim: :nevim: :mrgreen: a co se týče posměšků tak tupí lidé se budou smát vždy…u mě (ročník 86 :mrgreen: ) se ptali jestli je mé jméno vůbec legální a jestli nejsem teroristka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6930
28.11.20 00:36

Jestli Cirrilu povoli Knappova, jakože jsem fakt fanda Zaklinace, tak to dam k soudu :zed: Rozhodne Vedunka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.1.21 18:36

Pokud má rád zaklínače, zvolila bych spíš Triss, ono Cirilla je pěkné jméno, ale ne každý zná Zaklínače. Vědunka je pomsta rodičů… :pocitac: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8643
8.1.21 12:24
@Mora Čamuška píše:
Jestli Cirrilu povoli Knappova, jakože jsem fakt fanda Zaklinace, tak to dam k soudu :zed: Rozhodne Vedunka!

Dle všeho už jedna Cirilla v ČR je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko